Jump to content

Проблем с лан драйвери

Препоръчан пост

Здравейте,

От доста време не бях посещавал форума, но сега ми изникна един проблем и единствения сайт, в който мога да очаквам бърз и надежден отговор е тука.

Значи имам проблем с инталирането на лан драйверите. Когато трагна да ги инсталирам ми изписва, че не може да намери някакъв NIC и след това спира инсталацията.

Характеристиките на компютъра ми са:

CPU: AMD 2500+/1.75 GHz

Video: Nvidia gForce 5200

дъното ми е : Asrock (но незнам точно коя серия ми е).

Ще съм благодарен на всеки който ми помогне. ;)

Сподели другаде

Здравейте,

От доста време не бях посещавал форума, но сега ми изникна един проблем и единствения сайт, в който мога да очаквам бърз и надежден отговор е тука.

Значи имам проблем с инталирането на лан драйверите. Когато трагна да ги инсталирам ми изписва, че не може да намери някакъв NIC и след това спира инсталацията.

Характеристиките на компютъра ми са:

CPU: AMD 2500+/1.75 GHz

Video: Nvidia gForce 5200

дъното ми е : Asrock (но незнам точно коя серия ми е).

Ще съм благодарен на всеки който ми помогне. ;)

С програмата Еверест може да видиш точно какъв модел ти е дъното и да търсиш точните драйвери. Ти от диска към дъното ли ги инсталираш? Дай по-точни данни за грешката. Пробвай да деинсталираш старите и инсталирай новите.

Сподели другаде

Вчера преинсталирах windowsa и от тогава не мога да си оправя интернета. Сега във момента съм у един приятел и няма как да си видя точната серия на картата.

Аз имам диск със драйверите, който ми го дадоха още с компютъра и досега винаги когато съм го пренсталвал, драйверите си ги инсталирам от този диск, и до сега съм нямал проблеми.Сега също нямах проблеми с другите драйвери освен с драйверите за ланката. Свалих също и други лан драйвери от интернет, но пак същата истрия.

Проблема е такъв, че когато тръгна да инсталирам дрвайверите само с натискането на ехе-то и ми излиза един прозорец на който пиши Can not find procer NIC.

Сподели другаде

Вчера преинсталирах windowsa и от тогава не мога да си оправя интернета. Сега във момента съм у един приятел и няма как да си видя точната серия на картата.

Аз имам диск със драйверите, който ми го дадоха още с компютъра и досега винаги когато съм го пренсталвал, драйверите си ги инсталирам от този диск, и до сега съм нямал проблеми.Сега също нямах проблеми с другите драйвери освен с драйверите за ланката. Свалих също и други лан драйвери от интернет, но пак същата истрия.

Проблема е такъв, че когато тръгна да инсталирам дрвайверите само с натискането на ехе-то и ми излиза един прозорец на който пиши Can not find procer NIC.

Виж тук тези картинки. Провери дали имаш в C:\WINDOWS\system32\drivers файлът nic1394.sys. Пробвай да ъпдейтнеш или деинсталирай и рестартирай системата да го инсталира пак.

post-10359-1252932003_thumb.png

Сподели другаде

Свалих също и други лан драйвери от интернет, но пак същата истрия.

За начало бих искал да попитам как сваляш драйвери, след като не знаеш точния модел на дъното и съответно мрежовия контролер, който използва?

Би било добре да погледнеш точно какво е дъното, да отидеш на сайта на производителя и да си свалиш последните драйвери за твоя модел за операционната система, която използваш.

Сподели другаде

Здравейте,

Значи всичко вече е наред. Цялият проблем е бил от това, че от начало съм инсталирал или по скоро, пробвал съм да инсталирам погрешни дъни драйвери. Затова и не съм могъл да инсталирам драйверите на лан картата. След като си свалих подходящите драйвери и ги инсталирах всичко се оправи.

Искам да се извиня за пребързаната тема, която пуснах. Просто се бях обърлак малко и не мислех въобще трезво.

Също искам да благодаря на всички, които се отзовахте веднага и се опитахте да ми помогнете. Защитихте отново мнението ми, че тук сте събрани изключително знаещи хора и най-важното - хора готови винаги да помогнат.

Ако искате изтриите темата, защото мисля, че е безсмислена. От моя страна няма конкретен проблем и вследствие от това няма и конкретен отговор.

Лека вечер.

Сподели другаде

Не е нужно темата да се трие. Дори и да не е имало нищо конкретно като проблем и решение в нея, все пак не е спам, така че няма проблем да остане.
Сподели другаде