Vankata Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Здравейте, От доста време не бях посещавал форума, но сега ми изникна един проблем и единствения сайт, в който мога да очаквам бърз и надежден отговор е тука. Значи имам проблем с инталирането на лан драйверите. Когато трагна да ги инсталирам ми изписва, че не може да намери някакъв NIC и след това спира инсталацията. Характеристиките на компютъра ми са:CPU: AMD 2500+/1.75 GHzVideo: Nvidia gForce 5200дъното ми е : Asrock (но незнам точно коя серия ми е). Ще съм благодарен на всеки който ми помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Здравейте, От доста време не бях посещавал форума, но сега ми изникна един проблем и единствения сайт, в който мога да очаквам бърз и надежден отговор е тука. Значи имам проблем с инталирането на лан драйверите. Когато трагна да ги инсталирам ми изписва, че не може да намери някакъв NIC и след това спира инсталацията. Характеристиките на компютъра ми са:CPU: AMD 2500+/1.75 GHzVideo: Nvidia gForce 5200дъното ми е : Asrock (но незнам точно коя серия ми е). Ще съм благодарен на всеки който ми помогне. С програмата Еверест може да видиш точно какъв модел ти е дъното и да търсиш точните драйвери. Ти от диска към дъното ли ги инсталираш? Дай по-точни данни за грешката. Пробвай да деинсталираш старите и инсталирай новите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vankata Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Вчера преинсталирах windowsa и от тогава не мога да си оправя интернета. Сега във момента съм у един приятел и няма как да си видя точната серия на картата. Аз имам диск със драйверите, който ми го дадоха още с компютъра и досега винаги когато съм го пренсталвал, драйверите си ги инсталирам от този диск, и до сега съм нямал проблеми.Сега също нямах проблеми с другите драйвери освен с драйверите за ланката. Свалих също и други лан драйвери от интернет, но пак същата истрия. Проблема е такъв, че когато тръгна да инсталирам дрвайверите само с натискането на ехе-то и ми излиза един прозорец на който пиши Can not find procer NIC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Вчера преинсталирах windowsa и от тогава не мога да си оправя интернета. Сега във момента съм у един приятел и няма как да си видя точната серия на картата. Аз имам диск със драйверите, който ми го дадоха още с компютъра и досега винаги когато съм го пренсталвал, драйверите си ги инсталирам от този диск, и до сега съм нямал проблеми.Сега също нямах проблеми с другите драйвери освен с драйверите за ланката. Свалих също и други лан драйвери от интернет, но пак същата истрия. Проблема е такъв, че когато тръгна да инсталирам дрвайверите само с натискането на ехе-то и ми излиза един прозорец на който пиши Can not find procer NIC.Виж тук тези картинки. Провери дали имаш в C:\WINDOWS\system32\drivers файлът nic1394.sys. Пробвай да ъпдейтнеш или деинсталирай и рестартирай системата да го инсталира пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Свалих също и други лан драйвери от интернет, но пак същата истрия. Проблема е такъв, че когато тръгна да инсталирам дрвайверите само с натискането на ехе-то и ми излиза един прозорец на който пиши Can not find procer NIC. За начало бих искал да попитам как сваляш драйвери, след като не знаеш точния модел на дъното и съответно мрежовия контролер, който използва? Би било добре да погледнеш точно какво е дъното, да отидеш на сайта на производителя и да си свалиш последните драйвери за твоя модел за операционната система, която използваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vankata Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Asrock K7NF2-RAID. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 В Device Manager има ли засечени мрежови карти или някакви неразпознати устройства? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vankata Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Здравейте, Значи всичко вече е наред. Цялият проблем е бил от това, че от начало съм инсталирал или по скоро, пробвал съм да инсталирам погрешни дъни драйвери. Затова и не съм могъл да инсталирам драйверите на лан картата. След като си свалих подходящите драйвери и ги инсталирах всичко се оправи. Искам да се извиня за пребързаната тема, която пуснах. Просто се бях обърлак малко и не мислех въобще трезво. Също искам да благодаря на всички, които се отзовахте веднага и се опитахте да ми помогнете. Защитихте отново мнението ми, че тук сте събрани изключително знаещи хора и най-важното - хора готови винаги да помогнат. Ако искате изтриите темата, защото мисля, че е безсмислена. От моя страна няма конкретен проблем и вследствие от това няма и конкретен отговор. Лека вечер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Не е нужно темата да се трие. Дори и да не е имало нищо конкретно като проблем и решение в нея, все пак не е спам, така че няма проблем да остане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост