Jump to content

Проблем със (code 10)

ba4o_kiro

Препоръчан пост

Здравейте.Преинсталирах си компа, поставих всички драйвери без един и проблемите ми тръгнаха от там.Значи драивера седи със удивителен.Когато кликна в/у него два пъти и ми исписва нещо като не работи (code 10).Търсих из нета как да се оправи и всичко което трябваше да направя е да си изтегля добавки от Microsoft направих го изтеглих всички задължителни добавки но драйвера не се оправи но за капак на всичко сега ми се промени старт менюто, катопремине логото на ундоус вечене се показва поздрава /добре дошли/ а спира до място с моя акаунт и след клик тогава се появяват папките.Кк да си върна първо началното старт меню. Извинявам се за двата скриншота стана случайно.

post-10091-1252833266_thumb.jpg

post-10091-1252833290_thumb.jpg

Сподели другаде

Здравейте.Преинсталирах си компа, поставих всички драйвери без един и проблемите ми тръгнаха от там.Значи драивера седи със удивителен.Когато кликна в/у него два пъти и ми исписва нещо като не работи (code 10).Търсих из нета как да се оправи и всичко което трябваше да направя е да си изтегля добавки от Microsoft направих го изтеглих всички задължителни добавки но драйвера не се оправи но за капак на всичко сега ми се промени старт менюто, катопремине логото на ундоус вечене се показва поздрава /добре дошли/ а спира до място с моя акаунт и след клик тогава се появяват папките.Кк да си върна първо началното старт меню. Извинявам се за двата скриншота стана случайно.

Дай десен бутон -->Uninstall на тези Floppy Disk Controllers и рестартирай после компютъра. Той ще ги инсталира пак и дано се оправи.

Сподели другаде

Това вече го пробвах.Изтривам го, и след изключване отново го възтановява по същия начин както е сега.Имах на предвид че го деинсталирах със uninstal.Повече ме интересува втората част на вапроса а то е как да си върна стандартното стартиране на уиндоус.Благодаря
Сподели другаде

Това вече го пробвах.Изтривам го, и след изключване отново го възтановява по същия начин както е сега.Имах на предвид че го деинсталирах със uninstal.Повече ме интересува втората част на вапроса а то е как да си върна стандартното стартиране на уиндоус.Благодаря

В "Контролен панел"-->"Потребителски акаунти"(User Accounts)-->Изтриваш другия (другите) акаунти и остава само твоя - "Компютърен администратор". Така няма да те пита вече кой акаунт да зареди. А за драйвера... вземи диска с драйвери за дъното и ги инсталирай наново, просто пусни ги пак да се инсталират. може да пробваш и само с ъпдейт на този драйвер (десен бутон -->Update).

Сподели другаде

Пробвах да обновя драйвера със /Update Driver/ но нищо не се промени.Имам два диска със универсални драйвери / до колкото схванах само на единия има около 1500 драйвера/ и не ми помогнаха.А диск със драйвери на дъното така и не получих при закопуването на компа, така става когато не разбираш какво купуваш, а пък и да е евтино.А колкото до акаунта мисля че е един и няма какво да изтрия, ще поставя скриншот.Промяната стана след като изтеглих добавките от Microsoft .Тъй като са на английски а на мен ми е трудно да се оправям и не разбрах какво си изтеглих.

post-10091-1252858842_thumb.jpg

post-10091-1252858928_thumb.jpg

Сподели другаде

Пробвах да обновя драйвера със /Update Driver/ но нищо не се промени.Имам два диска със универсални драйвери / до колкото схванах само на единия има около 1500 драйвера/ и не ми помогнаха.А диск със драйвери на дъното така и не получих при закопуването на компа, така става когато не разбираш какво купуваш, а пък и да е евтино.А колкото до акаунта мисля че е един и няма какво да изтрия, ще поставя скриншот.Промяната стана след като изтеглих добавките от Microsoft .Тъй като са на английски а на мен ми е трудно да се оправям и не разбрах какво си изтеглих.

Да - и при мен така изглеждат екраните от снимките. Да видим пак дали съм разбрал правилно: при стартиране екрана ти е син и разделен на две, и чака да кликнеш върху името ти, така ли? И тогава ти дава десктопа с иконите на програмите? Някъде другаде може да има настройка, ама съм забравил - те едно и две неща ли са... Има една програма - Driver Checker 2.7.3 примерно - тя проверява всички драйвери, сваля и ъпдейтва старите автоматично. Иначе за дъното си ги сваляш от сайта на производителя.

Сподели другаде

Точно така става зареждането след като включа компа,спира до името и след като кликна в/у него тогава излиза поздрава "Добре дошли" и се появяват иконките.Повече искам това да си оправя.А колкото до драйвера ще продължа да търся в саита на Microsoft как да си го оправя, той за сега не ми прави проблеми,поскоро не мога да свикна с новия начин на зареждане на компа.
Сподели другаде

Благодаря много за помоща, но без да искам съм го оправил. Тук трябва да обясня как.Снощи последното което направих е: Намерих някаде из форума един скрипт на Night Raven за стандартно Старт меню, използвах го и рестартнах но нищо не се промени и след това изключих компа и днес след като го включих всичко си беше наред зареди се нормално.Но друго пропуснах да кажа, става въпрос за драйвера то и за това започнах темата.Когато купихме компа си беше сус инсталиран уиндоус и всички драйвери си бяха добре тогава им направих бекап иги записах на диск.С този диск възтанових всички драйвери без този за който започнах темата.Та този драйвер не трябва ли да е наред като всички други.
Сподели другаде

Все още е гаранционен и не мога да го отварям.А пък флопи няма,има само DVD но то си работи много добре.Често ни се налага да си запишем някой диск или пък от диск да смъкнем във компа, така че проблеми нямаме.
Сподели другаде