avalon72 Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Здравейте,вече машината ми стана за преинсталация и се чудя дали да избера Виста или 7.Компа го използвам за предимно игри.С 4гб рам съм и съм с около 5гх.Искам системата да не ми прави много проблеми и да си играя нормално игрите. Ето и снимка от компа ми: http://img62.imageshack.us/img62/627/66081186.pngWindows 7 може да пробваш само, Vista е по-тежък и иска по-мощна карта, за да играеш игри под него. Може да има някои проблеми със "седмицата" обаче, за разлика от XP. Честотата на процесора не се получава като се събират честотите на двете ядра. Просто имаш два процесора все едно в един корпус и всеки от тях работи на 2,5 GHz. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Ами картата знам че е слаба,но то още няколко годинки и лаптопите ще заместят персоналните компютри.Най-лошого на XP e че не ми чете пълната рам памет ми 3,37гб.За Вистата знам че иска повечко рам ама за 7 нищо не знам.Ама един приятел има 7 и не е доволен от нея щото машината му е слабичка и прави някакви бъгове.Ето и др снимка от машината ми: http://img5.imageshack.us/img5/2932/zxdy.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Ами картата знам че е слаба,но то още няколко годинки и лаптопите ще заместят персоналните компютри.Най-лошого на XP e че не ми чете пълната рам памет ми 3,37гб.За Вистата знам че иска повечко рам ама за 7 нищо не знам.Ама един приятел има 7 и не е доволен от нея щото машината му е слабичка и прави някакви бъгове.Ето и др снимка от машината ми: http://img5.imageshack.us/img5/2932/zxdy.pngЛаптопите няма да изместят настолните компютри, защото няма как да достигнат техните мощности в такива компактни размери, а освен това и почти не могат да се ъпгрейдват, така че бъди спокоен. Това колко RAM-памет ще бъде разпозната (адресирана) зависи от това дали операционната система е 32 или 64-битова, ако си инсталираш 32-битова Vista или Seven и те ще "видят" до 3,2 GB RAM (до 4 GB на теория). А и кога ли ще ти притрябват повече от 3 GB, като не работиш с тежки и сложни програми? На този етап в повечето случаи и 2 GB са достатъчни за игрите и другите неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Ами тази 64 битова версия се от къде мога да я намеря или като отида в сервиз мога ли да им кажа че искам примерно да е 64 бита и те толкова да ми инсталират. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Ами, можеш и да попрочетеш нещо във форума Windows 7 Bulgaria. Иначе, както каза Nazikov, не смятам че преносимите машинки ще изместят настолните, най-малкото защото са с по-снижени възможности за ъпгрейд, иначе за мощност... предполагам че имат мегдан да ги надуват още... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Ами тази 64 битова версия се от къде мога да я намеря или като отида в сервиз мога ли да им кажа че искам примерно да е 64 бита и те толкова да ми инсталират.От там, откъдето ще го свалиш - нали пише колко битова е версията? "х64" е 64-битова, а "х86" (х32 пишат понякога) е 32-битова. И няма защо да ходиш в сервиз - ще си го инсталираш сам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Ами знаете ли някакъв сайт от където мога да си я изтегля тази 64 битова версия или да си я търся сам.Проблемът в самостоятелното преинсталиране и инсталиране на друга версия на уйндоус е там че не съм такъв фъкир с компютрите.Пробвах да преинсталирам старият си компютър но обърках нещо и дойде един приятел сега кампа дава някакви грешки иначе си бачка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Ами знаете ли някакъв сайт от където мога да си я изтегля тази 64 битова версия или да си я търся сам.Проблемът в самостоятелното преинсталиране и инсталиране на друга версия на уйндоус е там че не съм такъв фъкир с компютрите.Пробвах да преинсталирам старият си компютър но обърках нещо и дойде един приятел сега кампа дава някакви грешки иначе си бачка. 1. Това някакъв подвеждащ въпрос ли е? (за изтеглянето)... 90-дневен Trail Можеш да дръпнеш от тук (64x). 2. Ръководство за (пре)инсталация на Windows 7. Написано е много темелно и мисля, че ще можеш да се ориентираш, ако решиш да се занимаваш със 7 Edit: Преди да почнеш занимавката, вземи попрочети това онова, за да не стане някоя мизерия. Това, че Win7 64x ще ти разпознава всичката RAM, не значи че всички приложения, които искаш да инсталираш имат x64 версия. Това е кофтито на x64 версиите... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Много ви благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост