niks_17 Публикувано Септември 11, 2009 Report Share Публикувано Септември 11, 2009 Здравеите!Един приятел си зе лаптоп Acer ASPIRE 5720Z на скоро.Обаче не е сигурен на коя операционна система да заложи.Бихте ли помогнали с каквото можете!Искам да кажа за ваше олеснение , че ше ползва лаптопа само за домашни цели(Скаип,Интернет,Музика),няма да играе игри.Моля помогнете! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 11, 2009 Report Share Публикувано Септември 11, 2009 Понеже със сигурност лаптопът ще има нужната хардуерна мощност, без да се замислям казвам Windows 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Септември 11, 2009 Report Share Публикувано Септември 11, 2009 Тъй като няма пълно описание на спецификазиите (процесор, видео-карта...) бих препоръчал 7. Ако е с над 4 гиги рам - 64-битовата версия, ако не 32-битовата. Ако компа е слаб (нямам спецификации...) ХР. Т.е. или 7 или ХР. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Септември 11, 2009 Report Share Публикувано Септември 11, 2009 А аз пък препоръчвам Линукс, тъй като няма да се ползва за игри, а и, ако на човека му трябва стабилност, удобна за работа система, пъргава, също така такава, с която да не се притеснява за вируси, антивируси и всякакви боклуци...Линукс, някой от фамилията на Дебиан, лично аз препоръчвам Mint. Елементар за инсталация и експлоатация Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
niks_17 Публикувано Септември 12, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Ами данните на лаптопа са RAM:2GB,Intel pentium dual-core processor T2310(1,46Gh.533MHz FSB.1MB L2 cache):160GB HDD Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Достатъчно е за нормална работа с Windows 7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Септември 13, 2009 Report Share Публикувано Септември 13, 2009 Както и за някакъв Linux с KDE 4.3.1 графична среда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Септември 22, 2009 Report Share Публикувано Септември 22, 2009 Здравейте. Тъй като вече из Интернет пространството се появи новия Windows 7, реших че е време да сменя старото XP. Машината ми е доста остаряла, така че ще ви помоля за съвет дали е възможно да работя нормално с новата ОС на този компютър. Машината ще се ползва главно за браузване из Интернет пространството, гледане на филми, слушане на музика и игране на по-старите игри (пример- Counter Strike, NFS 2(MW,Carbon) и Call of Duty). Имайте в предвид, че до 2 месеца ще взимам 2 гигабайта RAM-памет. Благодаря предварително. Ето и шот на машината- http://img230.imageshack.us/img230/4373/33541650.th.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 22, 2009 Report Share Публикувано Септември 22, 2009 Би трябвало да нямаш проблеми, особено ако имаш 2GB или повече памет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Септември 22, 2009 Report Share Публикувано Септември 22, 2009 Благодаря за бързия отговор. А само да попитам, ако в момента го инсталирам мисля че отново няма да имам проблеми или ще му дойде малко тясничко сегашната RAM-памет? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 22, 2009 Report Share Публикувано Септември 22, 2009 На по-малко от 1GB памет може да му е малко тесничко, да. Е, няма да е като Vista, но няма и да е чак толкова комфортна работата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Септември 22, 2009 Report Share Публикувано Септември 22, 2009 Мерси, няма да го ползвам компютъра за по-тежки приложения така че мисля,че за момента ще е достатъчно. Благодаря отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vampira96 Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Здравейте,вече машината ми стана за преинсталация и се чудя дали да избера Виста или 7.Компа го използвам за предимно игри.С 4гб рам съм и съм с около 5гх.Искам системата да не ми прави много проблеми и да си играя нормално игрите. Ето и снимка от компа ми: http://img62.imageshack.us/img62/627/66081186.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 На втория слот за RAM памет ти пише [TRIAL VERSION], но ти верваме, че имаш 4Gb RAM. Ама за процесора, пише че е 2533MHz, което е 2,5 GHz... Според мене такова фабрично животно с 5 GHz честота нема. А ако беше клокнат процесор, трябваше да държиш компа във фризера, защото щеше да се изпържи. Както и да е... Щом си геймърче, бих ти препоръчал да останеш за на първо време с XP и чак по-късно да минеш на 7, тъй като засега всички игри вървят на XP. Според мен, на разработчиците на игри ще им трябва известно време да се укопитят... Има такива дето вървят на 7, ама и такива дето ще ти създадат проблеми (особено малко по-стари шутърчета)... Просто ще си спестиш питането из коментарите на тракерите: "Това как е на 7??" В малко по-късен етап, можеш да пробваш... Знам че седмачето е лъскаво (просто, как да не го нагушкаш), но на твое място, ако е заради игрите, бих изчакал... Иначе на твоя комп направо ще лети, няма спор. За Vista - според мен е излишна загуба на ресурси, поне що се отнася до игрите... Пък и там може да падне питане... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 23, 2009 Report Share Публикувано Септември 23, 2009 Здравейте,вече машината ми стана за преинсталация и се чудя дали да избера Виста или 7.Компа го използвам за предимно игри.С 4гб рам съм и съм с около 5гх.Искам системата да не ми прави много проблеми и да си играя нормално игрите. Ето и снимка от компа ми: http://img62.imageshack.us/img62/627/66081186.png7-цата бих избрал. Но за нормално игране, картата ти е слаба. Дори много слаба. Смени я ако имаш възможност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост