Jump to content

Коя операционна система да избера?

niks_17

Препоръчан пост

Здравеите!Един приятел си зе лаптоп Acer ASPIRE 5720Z на скоро.Обаче не е сигурен на коя операционна система да заложи.Бихте ли помогнали с каквото можете!Искам да кажа за ваше олеснение , че ше ползва лаптопа само за домашни цели(Скаип,Интернет,Музика),няма да играе игри.Моля помогнете!
Сподели другаде

Тъй като няма пълно описание на спецификазиите (процесор, видео-карта...) бих препоръчал 7. Ако е с над 4 гиги рам - 64-битовата версия, ако не 32-битовата. Ако компа е слаб (нямам спецификации...) ХР. Т.е. или 7 или ХР.
Сподели другаде

А аз пък препоръчвам Линукс, тъй като няма да се ползва за игри, а и, ако на човека му трябва стабилност, удобна за работа система, пъргава, също така такава, с която да не се притеснява за вируси, антивируси и всякакви боклуци...

Линукс, някой от фамилията на Дебиан, лично аз препоръчвам Mint. :)

Елементар за инсталация и експлоатация :)

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте. Тъй като вече из Интернет пространството се появи новия Windows 7, реших че е време да сменя старото XP. Машината ми е доста остаряла, така че ще ви помоля за съвет дали е възможно да работя нормално с новата ОС на този компютър. Машината ще се ползва главно за браузване из Интернет пространството, гледане на филми, слушане на музика и игране на по-старите игри (пример- Counter Strike, NFS 2(MW,Carbon) и Call of Duty). Имайте в предвид, че до 2 месеца ще взимам 2 гигабайта RAM-памет. Благодаря предварително.

Ето и шот на машината- http://img230.imageshack.us/img230/4373/33541650.th.jpg

Сподели другаде

Благодаря за бързия отговор. А само да попитам, ако в момента го инсталирам мисля че отново няма да имам проблеми или ще му дойде малко тясничко сегашната RAM-памет?
Сподели другаде

Здравейте,вече машината ми стана за преинсталация и се чудя дали да избера Виста или 7.Компа го използвам за предимно игри.С 4гб рам съм и съм с около 5гх.Искам системата да не ми прави много проблеми и да си играя нормално игрите. Ето и снимка от компа ми: http://img62.imageshack.us/img62/627/66081186.png
Сподели другаде

На втория слот за RAM памет ти пише [TRIAL VERSION], но ти верваме, че имаш 4Gb RAM. Ама за процесора, пише че е 2533MHz, което е 2,5 GHz... Според мене такова фабрично животно с 5 GHz честота нема. А ако беше клокнат процесор, трябваше да държиш компа във фризера, защото щеше да се изпържи. Както и да е...

Щом си геймърче, бих ти препоръчал да останеш за на първо време с XP и чак по-късно да минеш на 7, тъй като засега всички игри вървят на XP. Според мен, на разработчиците на игри ще им трябва известно време да се укопитят... Има такива дето вървят на 7, ама и такива дето ще ти създадат проблеми (особено малко по-стари шутърчета)... Просто ще си спестиш питането из коментарите на тракерите: "Това как е на 7??" В малко по-късен етап, можеш да пробваш... Знам че седмачето е лъскаво (просто, как да не го нагушкаш), но на твое място, ако е заради игрите, бих изчакал... Иначе на твоя комп направо ще лети, няма спор.

За Vista - според мен е излишна загуба на ресурси, поне що се отнася до игрите... Пък и там може да падне питане...

Сподели другаде

Здравейте,вече машината ми стана за преинсталация и се чудя дали да избера Виста или 7.Компа го използвам за предимно игри.С 4гб рам съм и съм с около 5гх.Искам системата да не ми прави много проблеми и да си играя нормално игрите. Ето и снимка от компа ми: http://img62.imageshack.us/img62/627/66081186.png

7-цата бих избрал. Но за нормално игране, картата ти е слаба. Дори много слаба. Смени я ако имаш възможност.

Сподели другаде