Jump to content

проблем с видеото

Препоръчан пост

Здравейте значи нуждая се от помощ от тея който разбират повече и така :

Купих видео карта Нвидиа Гифорс 6300 турбо каше 256 мб ддр2 с пасивно охлаждане PCIE slot

имам и вградена видео карта 32 мб и когато изключа компютъра и поставя външната карта и когато пусна компютъра тои си тръгва всичко без проблем зарежда си уиндолса но не изпраща сигнал до монитора и тои не се включва и нищу не показва надявам се някой да знае нещу

Сподели другаде

значи мисля, че би трябвало, да е нещо от биос защото иначе монитора си работи и картата също просто няма сигнал, мисля че е нещу в биоса но незнам.
Сподели другаде

значи мисля, че би трябвало, да е нещо от биос защото иначе монитора си работи и картата също просто няма сигнал, мисля че е нещу в биоса но незнам.

Ами като се постави външна видеокарта би трябвало автоматично да заработи тя и да се изключи вградената. Уиндоуса я опознава като нов хардуер и я инсталира. След това инсталираш и нова версия видеодрайвери. Дъното какъв модел е? Щом не подава сигнал към монитора, нещо не е наред. Видеото сигурно е втора употреба? Откъде го купи? Компютъра минава ли POST-теста, чува ли се бипкане като го пуснеш?

Сподели другаде

ами дъното е WinFast и да втора употреба е

Нищо не говорят тези данни. С програмата Everest може да получиш информация за хардуера. Картата сигурно ли е, че работи? Компютъра бипка ли като го пуснеш? Само с вградената карта работи ли? Ако да, може тази дето си я купил да е дефектирала.

Сподели другаде

Ако дъното е много старо, съответно версията на BIOS също, най-вероятно новата карта ще заработи чрез един ъпдейт на BIOS, потърси в форума, писано е доста по въпроса.
Сподели другаде

Ако дъното е много старо, съответно версията на BIOS също, най-вероятно новата карта ще заработи чрез един ъпдейт на BIOS, потърси в форума, писано е доста по въпроса.

Ъпдейта на биоса се налага евентуално при замяна на процесора с по-нов - не на видеокартата.

Сподели другаде

И аз съм имал подобен проблем.Можеш да пробваш това-Пускаш компютъра с вграденото видео и инсталираш наново драйвер за външната видеокарта.След това спираш компа и включваш видеокабела към външната карта и пускаш.След това остава само да нагласиш резолюцията. :peace:
Сподели другаде

Ъпдейта на биоса се налага евентуално при замяна на процесора с по-нов - не на видеокартата.

Това не е вярно, някой дъна имат проблеми с някой карти и чат - пат се налага флаш на биос, за да се получи добра вместимост, не, че няма да работи де, но обикновено, правят мизерии...

Сподели другаде