Night_Raven Публикувано Септември 3, 2009 Report Share Публикувано Септември 3, 2009 Относно WAV-а, да не си дръпнал WavPack (.wv) файл? Защото това са напълно различни формати. Иначе ако проблемът е само с конкретни песни от конкретен албум, а всички други MP3-ки се възпроизвеждат нормално, значи трябва самите файлове да са недоизтеглени, повредени или неправилно създадени. Мога да предложа 2 манипулации с foobar2000. Зареди в него една проблемните песни, кликни върху нея с десния бутон и от меню Utils избери Fix VBR MP3 Header..., след което потвърди с Yes. Това ще пренапише header-а на файла, което може и да помогне. Ако това не свърши работа, опитай десен клик -> Utils -> Rebuild MP3 Stream... -> Yes. Направи си резервни копия на песните, които ще човъркаш, за всеки случай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 3, 2009 Report Share Публикувано Септември 3, 2009 1. Не съм.2. Windows-а не е самоделка, легален е.3. Проблема възникна само с този конкретен албум, от преди 2 дни.4. Дръпнах един WAV, WMP не можа да отвори файла, нямал кодеци или нещо от сорта, ама KMPlayer го отвори без проблем..Намерих и свалих същия албум като този твоя (торент е, двоен диск) на групата Control machete от 2005 г., за да видя за какво става въпрос. Песните, които не тръгват са дефектни нещо... и двата диска съдържат по няколко такива. Winamp ги подкарва, но не показва дължината на тези песни - само 0:00мин. foobar2000 също ги просвирва, но показва грешна дължина - по - голяма. Не са ти виновни нито уиндоуса, нито плейърите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 3, 2009 Report Share Публикувано Септември 3, 2009 Успях да поправя дефектните песни по инструкциите на Night Raven по-горе с помощта на foobar2000. Най-напред стана с десен клик -> Utils -> Rebuild MP3 Stream -> Yes и след това довърших с десен клик -> Fix VBR MP3 Header ->Yes. Тези поправки трябва да се направят на копия на тези песни, иначе торента се променя и няма да се сийдва после. В някои от поправените песни липсват метаданните (таговете), но те могат да се добавят после с програма като Easy CD-DA Extractor. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Септември 3, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 3, 2009 И аз успях с втората команда "Utils -> Rebuild MP3 Stream", явно проблема наистина е в някой mp3. Та ще ги ремонтирам с foobar2000 и така. Беше ми любопитно, защо се е получило така, но по-важното е, че сега мога да ги слушам на WMP. Внушил съм си, че просвирва по добре песните Благодаря и на двамата за помоща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 3, 2009 Report Share Публикувано Септември 3, 2009 Внушил съм си, че просвирва по добре песните Наистина е внушение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Септември 3, 2009 Report Share Публикувано Септември 3, 2009 И аз успях с втората команда "Utils -> Rebuild MP3 Stream", явно проблема наистина е в някой mp3. Та ще ги ремонтирам с foobar2000 и така. Беше ми любопитно, защо се е получило така, но по-важното е, че сега мога да ги слушам на WMP. Внушил съм си, че просвирва по добре песните Благодаря и на двамата за помоща.След това обаче трябва да довършиш "ремонта" с Fix VBR MP3 Header, за да е завършен. Само първата операция не е достатъчна. Наистина е глупаво да се слуша музика с WMP. Почти никой не го ползва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 3, 2009 Report Share Публикувано Септември 3, 2009 "Глупаво" е относително, защото на някои може да им допада плеърът. Аз просто исках да потвърдя, че WMP не звучи по-добре от другите. Иначе всеки да си ползва каквото си иска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост