pavkata_zaraboy86 Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Имам следния въпрос. Ако реша да инсталирам XP вместо текущия ми Windows Vista Ultimate, има ли възможност да запазя файловете си поне на D: и E: и ако ДА, как? Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 На кой партишън ти е инсталиран Уиндоус-а?Попринцип, ако Уиндоус-ът ти е инсталиран на дял С: ,то не виждам причина информацията от другите дялове да бъде изтрита. Щом си решил да инсталираш ХР, мисля че ще го инсталираш на същия дял където е в момента Виста-та.По време на инсталацията се форматира единствено партишъна, където ще бъде инсталирана ОС. Информацията на другите дялове си остава незасегната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Всъшност мисля, че дори е добре системният дял да се изтрие и да се създаде наново, а не само да се форматира. Това е в ситуации на мигриране от Vista/7 към XP. Не съм сигурен обаче. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavkata_zaraboy86 Публикувано Август 26, 2009 Author Report Share Публикувано Август 26, 2009 Инсталиран си е стандартно на C:. Благодаря за отговора. Да, на същия патишън ще инсталирам, като смятам да разделя харда на 3 дяла (хардът ми е 320 ГБ). Надявам се това е подходящо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Ако възнамеряваш да разделяш твърдия диск по време на самата инсталция, ще загубиш цялата си информация. Ако форматираш само системния дял и след инсталацията на Windows използваш програма от рода на Partition Magic или Disk Director Suite, ще можеш да си донастроиш размерите на дяловете както искаш, без да губиш нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pavkata_zaraboy86 Публикувано Август 26, 2009 Author Report Share Публикувано Август 26, 2009 Ахаа, ясно, разбрах за какво става дума. Благодаря ти много! Само да добавя последно към темата, че го правя това "мигриране" неслучайно - използвам лаптоп HP 6730 S с 3 ГБ РАМ и 2 GHz процесор на Интел и смея да кажа, че докато имах HP уиндоусът беше като песен, а откакто имам Виста отново си работи доста прилично, ноз ареждането и е доста бавно бих казал. Само давам за пример. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост