draco_volans Публикувано Август 30, 2009 Report Share Публикувано Август 30, 2009 Night_Raven, както винаги си много изчерпателен. Действително, не може да се очаква XP-то да векува, но на този етап не смятам, че е далавера, да вземам машинка с Vista, да си плащам за нея, да се прибирам вкъщи и да и бутам диска с XP-то, най-малкото, защото не я харесвам... Хубаво, казвам им че неща, те почват да се дръвчат, казват че това което съм си го харесал, го нямат без OS... и бегом към следващия магазин..., където ситуацията се повтаря... Не казвам, че лаптопи без OS не могат да се намерят, но когато търсиш нещо конкретно и като включиш и този допълнителен критерии, пада голямо обикаляне, заради нещо тривиално... Така изобщо не е честно, според мен... Нещо още да питам, тъй като казваш, че 7-цата не лапа толкоз... В работно състояние, колко RAM иска? Процесорна мощ за стандартни операции (отваряне/затваряне на прозорци, такива неща)? Да, чел съм изискванията, но де да знам..., може да са за психологческа подготовка... Предполагам си работил на такава OS, така че можеш да кажеш... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 30, 2009 Report Share Публикувано Август 30, 2009 Не съм се занимавал да извършвам точни измервяния на заемана памет и процесорно време. Аз не го правя и на XP. Съдя общо взето по практика, а не цифри. Моя практика и практика на хора, на чиято преценка и мнение знам, че мога да се доверя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 31, 2009 Report Share Публикувано Август 31, 2009 Както се казва: "Дяволът е в детайлите". Ще питам някой познат, който се е зарибил по 7-мицата за повече детайли. Благодаря за коректните отговори. На моята щайга е ясно, че така и така няма да върви по начина, по който ми се иска, но все пак ще се поинтересувам... Кой знае? The future is wild Малко повече скептицизъм никога не е излишен, според мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 31, 2009 Report Share Публикувано Август 31, 2009 Както се казва: "Дяволът е в детайлите". Ще питам някой познат, който се е зарибил по 7-мицата за повече детайли. Благодаря за коректните отговори. На моята щайга е ясно, че така и така няма да върви по начина, по който ми се иска, но все пак ще се поинтересувам... Кой знае? The future is wild Малко повече скептицизъм никога не е излишен, според мен.От отзивите, които съм чел за Windows 7 става ясно, че заема ресурси почти колкото Windows XP Pro SP3, вървял добре и на по-слаби машини. Помислили са и по този въпрос. Според мен повече няма да минават хората от XP на Vista (то не че много са минавали - много хора правят обратното - от Vista на XP), а направо на Seven. Дотук беше с вистата, няма смисъл вече от нея - тя е и по-тежка - за да се играят игри например, трябва по-скъп компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Август 31, 2009 Report Share Публикувано Август 31, 2009 Както се казва: "Дяволът е в детайлите". Ще питам някой познат, който се е зарибил по 7-мицата за повече детайли. Благодаря за коректните отговори. На моята щайга е ясно, че така и така няма да върви по начина, по който ми се иска, но все пак ще се поинтересувам... Кой знае? The future is wild Малко повече скептицизъм никога не е излишен, според мен. Виж това относно работата на Win7. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vekarata Публикувано Август 31, 2009 Report Share Публикувано Август 31, 2009 Виж това относно работата на Win7.http://pcworld.bg/12728_Startiraha_windows...6_mhz_kompyutar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост