Jump to content

Достатъчно ли е 3 Gb.

evropeiski

Препоръчан пост

Здравейте.

Дял С ми е 15 гб. и след като на дял С инсталирах Windows XP и всичките ми нужни програми свободното пространство но дял С остана само 3 гб. Поради тази причина ще имам ли някакви проблеми с нормалното функциониране на Уина. Мерси

Сподели другаде

Здравейте.

След като на диск С инсталирах Windows XP и всичките ми нужни програми свободното пространство но диск С остана само 3 гб. Поради тази причина ще имам ли някакви проблеми с нормалното функциониране на Уина. Мерси

Няма - минималното допустимо е 200MB, той ще те извести, ако мястото е малко. Не можеш да копираш DVD-дискове, ако са пълни, защото няма свободно място. Също така функцията System Restore ползва място, за да си прави записи.

Сподели другаде

Няма - минималното допустимо е 200MB, той ще те извести, ако мястото е малко. Не можеш да копираш DVD-дискове, ако са пълни, защото няма свободно място. Също така функцията System Restore ползва място, за да си прави записи.

System Restore съм го спрял, а Виртуалната памет ми е 3070 мб.

Сподели другаде

Крайно непрепоръчително е да се спира System Restore на системния дял. На другите дялове е добра практика да се изключи, но не и на системния дял.

Не би трябвало да имаш проблеми със системата, но може да освободиш още като оптимизираш размера на файла за странициране на виртуалната памет в зависимост от типичната консумация на памет в една сесия. Също може да изключиш хибернацията, ако не я ползваш, с което ще освободиш още пространство на C:\.

Сподели другаде