Jump to content

Проблем с разпознаване на .MOD файл.

Препоръчан пост

Имам камера, която записва на своя хард файлове с разширение .MOD. До преди няколко месеца за конвертиране от MOD ---> AVI използвах Aiseesoft Mod Video Converter . Скоро ми се наложи отново да ползвам програмата, но за съжаление се появява следния екран :

http://prikachi.com/users/vesodimov/37i.png

За справка писах писмо на производителя и от съображение за сигурност в ползването на точната версия производителят ми прати последната такава. Но отново се появява този прозорец. Стигам / естествено / до извода, че през времето, през което не съм ползвал програмата, в системата е станала някаква промяна. От тогава MOD файл не може да бъде разпознат като такъв с цел конвертиране от тази програма.

Като проба ползвах Alive Zune Video Converter и за моя изненада конвертирането се осъществява. Освен това самият МОД файл се разпознава от плеърите и се възпроизвежда.

Въпросът ми е дали някой има представа какво може да се е случило, че програмата вече да не разпознава файла за конвертиране ?

Win XP SP 2

2 GB RAM

1 TB HDD

2.9 GHZ

Сподели другаде

Опита ли с пълна деинсталация и преинсталация на програмата? На друг компютър опитвал ли си?

Направих деинсталация, рестартирах, почистих регистрите с програма и ръчно, рестартирах. Инсталирах отново - резултатът е същия. Файлът не се разпознава от програмата за конвертиране. Пробвах и инсталирах програмата на втория компютър у дома - работи. Това затвърждава мисълта ми, че проблемът е в моята машина. Кодеци - твоите.

Сподели другаде

Здравей, аз имам камера JVC Everio, която подържа абсолютно същия формат. За моя радост имам и допълнителен софтуер на JVC за конвентиране на този файл. Пиши Л.С. да ти го дам да опиташ, може и да ти свърше работа.

P.S.---Току що опитах и с програмата Format Factory и си ги преобразува. Има я тук в сайта.

Сподели другаде

Здравей, аз имам камера JVC Everio, която подържа абсолютно същия формат. За моя радост имам и допълнителен софтуер на JVC за конвентиране на този файл. Пиши Л.С. да ти го дам да опиташ, може и да ти свърше работа.

P.S.---Току що опитах и с програмата Format Factory и си ги преобразува. Има я тук в сайта.

Добре, че ти прочетох темата втори път след час за да видя, че има и PS . Обаче точно в десятката. Програмата работи на 6. ТУК ще следя кога нашите приятели ще я направят портабъл.

coojoe_213, :thumbsup:

Сподели другаде

• 2 weeks later...
За да бъда коректен ще съобщя, че реших проблема. Оказа се, че поради някаква причина на компютъра нямам инсталиран shockwave player . Вече всичко е ОК .
Сподели другаде