Jump to content

Пращене на колонки

Препоръчан пост

Здравейте!Имам проблем с колонките си на компютъра.Всъщноста са 2 колонки и буфер,Creative Inspire A300.Проблема е,че се чува едно като пращене или като се едно ток преминава по жица,много странен звук,не знам как да го опиша.Сложих си старите колонки и с тях пак същото пращене,значи не е от колоните.От какво може да бъде?
Сподели другаде

Със слушалки има ли проблем? Пращенето веднага с включването на колонките ли се появява? При пуснат и изключен компютър ли го има? Каква е звуковата карта?
Сподели другаде

При слушалки няма подобен проблем.Ами щом ги пусна 2-3 секунди са добре и почват,но не пращят през цялото време а се чува този звук,след това примерно 20 секунди са добре и пак пращят.Звуковата карта е SiS 7012 Audio Device.Пращят и при изключен компютър.
Сподели другаде

Пробвай кабела на колонките, поразмърдай го. Може да е студена спойка и да не прави добър контакт

Ако е студена спойка /зависи къде е/ едва ли ще се оправи с размърдване на някой от кабелите. Като за начало кажи дали колоните и захранващия кабел на компютъра са в един контакт (разб. разклонител), а той заземен ли е?

Сподели другаде

Да в един контакт са с захванващия за компютъра.А за заземен не знам какво имаш предвид?

От няколко часа вече не пращят нямам идея на какво се дължи това,но засега е добре?

Сподели другаде

Често пренасям компа на различни места,случва се дори да ползвам различни колони и винаги проблема е бил в кабелите. За това започни да елиминираш възмжните причини от най-простите неща

1- не добре свързани кабели и връзки на купрунги- Пак ще се повторя, но е възможно да не контактува добре стерео жака, който влиза в изхода на звуковата карта и се явява вход на усилвателя на колонките. Възможно е и някъде да е частично прекъснат входящия кабел на сигнала. Възможно е буксата на звуковата ти карта да има проблеми. Отваряш компютъра и в работещо състояние размърдваш буксата или чрез почукване по нея се увери че не е в нея проблема. Размърдай и жака както е включен да видиж има ли положение в което да няма шум, или да пръщи повече.

2-Виж да нямаш в близост до колоните устройство, което излъчва радио вълни (wireless рутер и др.)

3-Възможен проблем с електроинсталацията (пробвайте в друг контакт) Казваш, че са правилно заземени, но за всеки случай включи колонките в контакта, но завъртя щепсела на 180 градуса. Ако е от онези бели китайски разклонители, често пластинката не е правилно заземена.

4- Може колонките да не са магнитно екранирани,затова ги отдалечи от компа.

Ако няма резултат може да мислиш за проблем в звуковата карта,но щом нямаш шум и на слушалки (свързани директно към компютъра) не ми се вярва

Сподели другаде

• 3 weeks later...
Напоследък не пращеше,но сега отново се почна.Не е първия проблем,защото отпред на компютъра има и друг жак в който като го пусна пак пращи.И второто не е,дясната ми колона си е ок и пак е близо до компютъра,местих тази която пращи на нейното място и си продължава.В близост до колоните имам единствено модем,с лан кабел,не знам дали е възможно той да прави проблеми,но пък дясната колона е по-близо и не пращи.Пробвах и в друг контакт и за около час спря да пращи но сега отново прави номера.Някакви други идеи.
Сподели другаде

Здравейте!Имам проблем с колонките си на компютъра.Всъщноста са 2 колонки и буфер,Creative Inspire A300.Проблема е,че се чува едно като пращене или като се едно ток преминава по жица,много странен звук,не знам как да го опиша.Сложих си старите колонки и с тях пак същото пращене,значи не е от колоните.От какво може да бъде?

Гвориш за пръщене само на една от колоните ? местих тази която пращи на нейното място и си продължава.Коя продължава-същата или другата?

Когато смениш местата на колонките (куплунгите), стърженето премества ли се в другата колонка,или пак си пъщи на старата?

Сподели другаде

Да пращи само едната,тази която е вързана към буфера и от която се включва за да има звук.Като се преместят нищо не се променя,пак си пращи същата.
Сподели другаде

Ми , това направо ми "намирисва" на проблем с разбит говорителя на колоната. Където и да я местиш ще си пръщи.

Ти имаш ли възможност да ги пробваш на друг комп!

Сподели другаде

Ами нямам,защото точно тази колона е към буфера и не ми се мъкне.Какво ще рече разбит говорител?То не е пращене а по скоро не знам как да го обесня сякаш ток минава по жица,много особен звук.
Сподели другаде

Ако имаш накой външен CD плейър с вход за слушалки, можеш да пробваш колоните там,защото те са си активни и нямат нужда от друг усилвател
Сподели другаде