Sten Публикувано Август 20, 2009 Report Share Публикувано Август 20, 2009 Мислех да си взема дъно с такъв,но случайно попаднах на тази статия и коментарите за нея са малко противоречиви...Аз в момента съм с чипсет Nvidia nForce630 и с RAID не съм се занимавал,но в режим IDE производителността на дисковите устройства(включително оптичното) беше ужасна :( и трябваше да премина на AHCI. Постепенно се убеждавам да дам повече пари за нещо(в случая - дъно),ако то предлага достатъчно в замяна . Но след като прочета нещо такова - естествено се замислям какво да правя - да направя малка стъпка като сменя само процесора за сегашното ми дъно с друг(също остарял процесор АМД) или да скоча напред и да рискувам да "строша" около 150-200 лв. за дъно+останалите АМ3-компоненти... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 20, 2009 Report Share Публикувано Август 20, 2009 Мислех да си взема дъно с такъв,но случайно попаднах на тази статия и коментарите за нея са малко противоречиви...Аз в момента съм с чипсет Nvidia nForce630 и с RAID не съм се занимавал,но в режим IDE производителността на дисковите устройства(включително оптичното) беше ужасна :( и трябваше да премина на AHCI. Постепенно се убеждавам да дам повече пари за нещо(в случая - дъно),ако то предлага достатъчно в замяна . Но след като прочета нещо такова - естествено се замислям какво да правя - да направя малка стъпка като сменя само процесора за сегашното ми дъно с друг(също остарял процесор АМД) или да скоча напред и да рискувам да "строша" около 150-200 лв. за дъно+останалите АМ3-компоненти...Хубаво де. Инсталираш Windows XP в режим IDE, ако има проблеми и после превключваш на AHCI. Моето дъно е с 480X CrossFire/SB600 и не съм видял подобна опция в биоса, нито е имало проблеми със скорости или инсталации... Виж - случвало ми се е записвачката да мине в режим PIO, но това е друг въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост