Jump to content

Проблем с Windows

JOOO

Препоръчан пост

Всеки който ползва компютър и се изкушава да изпробва всички нови програми е усетил че постепенно уиндоус се задръства и започва да изкарва всевъзможни съобщения за грешки.При мен ми излиза много гадна грешка която не ми позволява да инсталирам някои програми и игри.Например Easy Tune 6.Четох за тази грешка на сайта на Microsoft,но там не предлагат никакво решение. :crosseyes1: Прикачил съм снимка.post-11710-1250631743_thumb.jpg
Сподели другаде

Точно затова софтуер се тества във виртуална среда. За повече информация тук.

Относно проблема - не е лошо за начало да дадеш повече информация. Например следните неща:

1) Каква е операционната система - версия / SP;

2) Kакви приложения си инсталирал последно;

3) Кога точно се появи проблемът;

На тоя етап мога да препоръчам следното - да провериш чрез инструмента sigverif (Start --> Run --> "sigverif") дали има нанесени промени по системните файлове на Windows. Ако има такива, инструментът ще изкара списък.

Сподели другаде

Излезе някакъв огромен списък.Това май изобщо не е добре. :crosseyes1:

Aбсолютно не е добре. Това означава, че голяма част от системните файлове са подменени. Имаш ли под ръка диска с Windows XP?

Сподели другаде

Лошо. Трябва да си намериш същия Windows и да го запишеш на диск. После чрез инструмента SFC (System File Checker) може да се възстановят оригиналните системни файлове, което би могло да реши доста проблеми.

Последният вариант е да се направи преинсталация, но това е в краен случай.

Сподели другаде

Зависи точно какво имаш предвид под "копие на всички Windows папки". Ако са направили имидж (огледално изображение) на системния дял с някоя програмка (Ghost, TrueImage, DriveImage XML и т.н.т.) и са го съхранили на друг дял примерно съвсем лесно може да си възстановиш операционната система до напълно работещо състояние. Ако обаче става въпрос за друг вид копие ще е значително по-трудно за възстановяване.
Сподели другаде

Теоретично може да се ползва това копие, но практически ще отнеме твърде много време, а и има доста усложнения по пътя.

На този етап може да опиташ да възстановиш системата чрез System Restore (ако е бил включен) до точка във времето, когато системата е работила нормално. За целта:

1. Start-->Programs-->Accessories-->System Tools-->System Restore.

2. Когато се визуализира прозореца System Restore избери опцията Restore my computer to an earlier time. След това избери дата, на която системата е работила нормално и следвай инструкциите за възстановяване. Когато операцията завърши компютърът ще се рестартира сам.

Ако SR не помогне (има голяма такава вероятност) най-ефективният вариант в случая за съжалание ще е преинсталация.

Сподели другаде

Правил съм го ,но се връщат разни папки и малки фаилове от деинсталирани програми които после пак трябва да търся за да изтрия.Не знам това добре ли е.

И ако върна компютъра месеци назад ще стане жестоко. :lookaround:

Сподели другаде

Нормално е SR да върне някои части от файлове и данни от регистъра. Въпросът е, че може да помогне, ако имаш restore point направен преди да се появат проблемите. Ти си прецени, но това е един от малкото варианти (освен преинсталация), които биха могли да свършат някаква работа в случая след като нямаш диска с Windows и не може да се ползва SFC.
Сподели другаде