puhyiv Публикувано Август 18, 2009 Report Share Публикувано Август 18, 2009 Искам да си направя дефрегментиране на единия дял от хард диска. Влязох в Manage но никъде не видях опция за Disk Defragment. Ползвам Windows Vista. При ХР имаше такава опция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 18, 2009 Report Share Публикувано Август 18, 2009 Kато отвориш Disk Defragmenter инструмента и кликнеш на бутона Defragment Now би трябвало да ти изкара списък с дяловете на твърдия диск и от там имаш възможност да махнеш отметките на дяловете, които не искаш да дефрагментираш. До Disk Defragmenter може да стигнеш чрез Start Menu-то или чрез контекстното меню към даден дял и Properties --> Tools --> Defragment Now. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
puhyiv Публикувано Август 18, 2009 Author Report Share Публикувано Август 18, 2009 Kато отвориш Disk Defragmenter инструмента и кликнеш на бутона Defragment Now би трябвало да ти изкара списък с дяловете на твърдия диск и от там имаш възможност да махнеш отметките на дяловете, които не искаш да дефрагментираш. До Disk Defragmenter може да стигнеш чрез Start Menu-то или чрез контекстното меню към даден дял и Properties --> Tools --> Defragment Now.Благодаря, стана. Хард диска ми е голям C:/ 1ТВ. Опитах се с Disk Management да го разделя на дялове. Допустимото място което ми даде shrinka да отделя от него е 260GB. Иначе С:/ ми дава Total Size=650GB, Free Space = 480GB. Незнам след като има толкова свободно място /направих му и дефрегментиране/ защо не ми дава да отделя още място за нов дял? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 19, 2009 Report Share Публикувано Август 19, 2009 Бих препоръчал за тази цел да използваш Acronis Disk Director. Чрез нея съвсем лесно и без загуба на данни може да си направиш още дялове, използвайки опцията Create Partition, която ще стартира под формата на Wizard и ще те преведе през стъпките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lovean Публикувано Септември 11, 2009 Report Share Публикувано Септември 11, 2009 Благодаря, стана. Хард диска ми е голям C:/ 1ТВ. Опитах се с Disk Management да го разделя на дялове. Допустимото място което ми даде shrinka да отделя от него е 260GB. Иначе С:/ ми дава Total Size=650GB, Free Space = 480GB. Незнам след като има толкова свободно място /направих му и дефрегментиране/ защо не ми дава да отделя още място за нов дял?Да ти кажа пък аз уиндолс виста сам си прави дефрагмация Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост