Jump to content

Няма нет на 2рия комп

Препоръчан пост

Здравейте драги приятели.

Ще се радвам много ако ми помагате.Значи проблема е следния.

Имам настолен компютър и лаптоп.На настолния имам интернет и искам и на лаоптопа да имам нет.

Като вкарам кабела на лаптопа не ми тръгва инетрнета.А връзката е PPPoE.Нанасям всички данни както трябва и пак не ми тръгва,а на столния си бачка добре

Ако ми помогнете ще се радвам много.

Сподели другаде

Здравейте драги приятели.

Ще се радвам много ако ми помагате.Значи проблема е следния.

Имам настолен компютър и лаптоп.На настолния имам интернет и искам и на лаоптопа да имам нет.

Като вкарам кабела на лаптопа не ми тръгва инетрнета.А връзката е PPPoE.Нанасям всички данни както трябва и пак не ми тръгва,а на столния си бачка добре

Ако ми помогнете ще се радвам много.

Най-вероятно интернет доставчика ти има филтър на мак адреси. Обади се да ти добавят мак адреса на лаптопа, или смени мак адреса на лаптопа (същият като на настолният компютър).

Сподели другаде

Има заключване по MAC адрес.

Ако си склонен да се разделиш с 50-100 лв си вземи рутер и ще имаш интернет едновременно и на двата компютъра. Провери дали доставчикът няма особено мнение по въпроса за употребата на рутери.

Иначе трябва да смениш MAC адреса на мрежовата карта на лаптопа, т.е. да го направиш същия като на другия компютър (можеш да го видиш примерно с командата getmac). Става или от настройките на картата, или с програма като MacMakeUp.

Сподели другаде

Най-вероятно интернет доставчика ти има филтър на мак адреси. Обади се да ти добавят мак адреса на лаптопа, или смени мак адреса на лаптопа (същият като на настолният компютър).

Мерси много.

Както казахте смених си МАС адреса и ся всичко е типи топ.

И даже си оправих Рутера си с тази програма MacMakeUp :peace:

Благодаря ви много. :thumbsup: :bgflag:

Сподели другаде