forza_kimi Публикувано Август 17, 2009 Report Share Публикувано Август 17, 2009 Здравейте драги приятели.Ще се радвам много ако ми помагате.Значи проблема е следния.Имам настолен компютър и лаптоп.На настолния имам интернет и искам и на лаоптопа да имам нет.Като вкарам кабела на лаптопа не ми тръгва инетрнета.А връзката е PPPoE.Нанасям всички данни както трябва и пак не ми тръгва,а на столния си бачка добреАко ми помогнете ще се радвам много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tokera Публикувано Август 17, 2009 Report Share Публикувано Август 17, 2009 Здравейте драги приятели.Ще се радвам много ако ми помагате.Значи проблема е следния.Имам настолен компютър и лаптоп.На настолния имам интернет и искам и на лаоптопа да имам нет.Като вкарам кабела на лаптопа не ми тръгва инетрнета.А връзката е PPPoE.Нанасям всички данни както трябва и пак не ми тръгва,а на столния си бачка добреАко ми помогнете ще се радвам много. Най-вероятно интернет доставчика ти има филтър на мак адреси. Обади се да ти добавят мак адреса на лаптопа, или смени мак адреса на лаптопа (същият като на настолният компютър). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Август 17, 2009 Report Share Публикувано Август 17, 2009 Има заключване по MAC адрес.Ако си склонен да се разделиш с 50-100 лв си вземи рутер и ще имаш интернет едновременно и на двата компютъра. Провери дали доставчикът няма особено мнение по въпроса за употребата на рутери.Иначе трябва да смениш MAC адреса на мрежовата карта на лаптопа, т.е. да го направиш същия като на другия компютър (можеш да го видиш примерно с командата getmac). Става или от настройките на картата, или с програма като MacMakeUp. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
forza_kimi Публикувано Август 18, 2009 Author Report Share Публикувано Август 18, 2009 Най-вероятно интернет доставчика ти има филтър на мак адреси. Обади се да ти добавят мак адреса на лаптопа, или смени мак адреса на лаптопа (същият като на настолният компютър). Мерси много.Както казахте смених си МАС адреса и ся всичко е типи топ.И даже си оправих Рутера си с тази програма MacMakeUp Благодаря ви много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост