Jump to content

Въпрос за захранването

Препоръчан пост

Захранването ми е Фортрон 350 вата на над три години. Подозирам,че има значителни отклонения в някои напрежения. Не съм електротехник и нямам нужната апаратура,за да измеря по правилният начин ;) ,затова пробвах с първата програма,за която се сетих :) и ето какво показа:post-9526-1250513544_thumb.jpg

Естествено най-много ме безпокои това напрежение,което би трябвало да е "-12V" и следващото под него. Ако може да се вярва на това измерване - дали проблемът е в захранването или в дъното - имам предвид,че в долната част на картинката става дума за процесора... По принцип не съм забелязал сериозни проблеми,които да свържа със захранването,но по принцип знам,че такива се появяват най-неочаквано ;)

Сподели другаде

Захранването ми е Фортрон 350 вата на над три години. Подозирам,че има значителни отклонения в някои напрежения. Не съм електротехник и нямам нужната апаратура,за да измеря по правилният начин ;) ,затова пробвах с първата програма,за която се сетих :) и ето какво показа:post-9526-1250513544_thumb.jpg

Естествено най-много ме безпокои това напрежение,което би трябвало да е "-12V" и следващото под него. Ако може да се вярва на това измерване - дали проблемът е в захранването или в дъното - имам предвид,че в долната част на картинката става дума за процесора... По принцип не съм забелязал сериозни проблеми,които да свържа със захранването,но по принцип знам,че такива се появяват най-неочаквано ;)

Тя тази програма нещо не е наред... На мен ми е празно и нищо няма като кликна на "Датчик", не ми разпознава дъното и още куп други работи. Пробвай с Everest Ultimate да видим. Захранванията Fortron са хубави, едва ли има проблем в него.

Сподели другаде

Единственият сигурен начин за проверка на изходните нива на напреженията в домашни условия е чрез мултиметър. Дънните платки много често отчитат стойности, които нямат нищо общо с реалността както може би е и в твоя случай. Ако тези стойности ги сметнем за реални или близки до реалността това означава, че и +5V и +12V линиите излизат от ATX спецификациите за отклонения, което е напълно неприемливо. От друга страна щом системата се държи адекватно на тоя етап вероятно пак опираме до грешно измерване от страна на дъното или до правилно измерване, но грешно интерпретиране на резултатите от софтуера (в случая AIDA32). За целта може да тестваш и с други програми за диагностика, включително програмата за мониторинг, която идва към дъното. Ако всички показват космически стойности като тези - направи проверка с мултиметър.

P.S.: Не е лошо да кажеш точно какъв е тоя Fortron, защото има 350W PNF серия, PNR, BlueStorm.

Сподели другаде