Abadon Публикувано Май 28, 2006 Report Share Публикувано Май 28, 2006 Здравейте.Имам работещ SuSE 10.1 (Kernel 2.6.16.13-4-default, KDE 3.5.1 level "a") като хост ОС, след което си инсталирах пакета VMware-workstation-5.5.1-19175.i386.rpm успешно. Но не мога нещо да си го настроя както трябва дава ми следната грешка:What is the location of the directory of C header files that match your runningkernel? [/lib/modules/2.6.16.13-4-default/build/include]Натискам ентер и почва компилацията, вървят някакви надписи след което ми изписва:make[4]: *** [/tmp/vmware-config9/vmmon-only/linux/driver.o] Error 1make[3]: *** [_module_/tmp/vmware-config9/vmmon-only] Error 2make[2]: *** [modules] Error 2make[1]: *** [modules] Error 2make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.16.13-4-obj/i386/default'make: *** [vmmon.ko] Error 2make: Leaving directory `/tmp/vmware-config9/vmmon-only'Unable to build the vmmon module. For more information on how to troubleshoot module-related problems, pleasevisit our Web site at "http://www.vmware.com/download/modules/modules.html" and"http://www.vmware.com/support/reference/linux/prebuilt_modules_linux.html". Execution aborted. Някой може ли да ми помогне? Със SuSE 10 нямаше никакъв проблем с конфигурацията, но сега тук има. А ми трябва много спешно да си подкарам и Windows-a, като guest ОС. Прочетох всичко по въпроса сигурно около 100 страници през последните 2 дена, но нищо. Предполагам, че проблема ми се крие в отговора на този въпрос:What is the location of the directory of C header files that match your runningkernel?но не съм сигуренПредварително благодаря и се извинявам ако мястото на въпроса ми не е тук а във секцията за Линукс. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Май 31, 2006 Report Share Публикувано Май 31, 2006 Здравей,не съм инсталирал VMWare и не ползвам SuSE.Бих погледнал следните неща:А Инсталиран ли е пакет kernel headers в Яст ?Б Ако да бих проверил в информацията за пакета къде се намират инсталираните файлове.Би трябвало Яст да поддържа подобна информация.Това би следвало да даде точен отговор на въпроса ти какъв път да посочиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Abadon Публикувано Май 31, 2006 Author Report Share Публикувано Май 31, 2006 След прочитане на всичката възможна информация по въпроса, пробване на разни глупости и писане яко по форумите на vmware. Се оказа, че проблемът си бил във самата програма и производителя пусна специален ъпдейт, защото имаше още поне 4-5 човека със същия проблем като мен. Сега всичко е ок.Вече темата е приключена.Мерси все пак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост