karretto Публикувано Януари 17, 2010 Report Share Публикувано Януари 17, 2010 Кажи какви са ти IP адресите и какво точно си споделил. Явно няма да се справиш сам, ще диктуваме буква по буква.На първият компютър IP-78.128.71.214 от него съм споделил 2 папки на,които съм дал права на юзера от 2-рия комп. и дадох права и на на everyone за разглеждане на файлове,но пак не се виждаха компютрите.И същевременно съм направил акаунд на комп 1 с името и паролата на юзера от комп.2 и обратното.На комп 2 IP-то е 78.128.71.5 от,който също са споделени папки с права на юзера от комп 1,но изобщо не се виждат в локалната мрежа,а целта ми е да си споделяме папки с парола,за да си влизаме само ние в тях.Иначе и 2-те айпита са реални. Ето като напиша айпито и споделената папка какво ми дава: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 17, 2010 Report Share Публикувано Януари 17, 2010 Опитай да преименуваш папката или да споделиш друга папка, така, че в името да няма интервал или други специални знаци (например можеш да направиш папка с име musicsh и да опиташ да я споделиш). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Януари 17, 2010 Report Share Публикувано Януари 17, 2010 Не става,защото една от споделените папки е laptop и не става?Според мен не е от папките,защото не се появяват в мрежата въобще? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 17, 2010 Report Share Публикувано Януари 17, 2010 Кое по-точно "не става"?Можеш да опиташ и предложението на help, като въведеш допълнителни IP адреси от вида 10.10.10.100 и 10.10.10.101, например и да опиташ да се свържеш чрез тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Януари 17, 2010 Report Share Публикувано Януари 17, 2010 след като ги въведа давам 2 пъто OK и,като ми излезе това давам NO и след това close.Освен това други насройки трябва ли да се правят? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 17, 2010 Report Share Публикувано Януари 17, 2010 Не, не би трябвало да има други настройки. При това положение би трябвало да можеш да се свържеш с адрес\\10.10.10.100\musicsh (ако папката musicsh се намира на компютър с адрес 10.10.10.100 и е споделена). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Февруари 3, 2010 Report Share Публикувано Февруари 3, 2010 След доста тестове между 2-та комп.връзката се осъществи след като сложих hamachi на пц-тата иначе съм дал права на компютрите за шернатите папки и сложих допълнителни IP адреси от вида 10.10.10.100 и 10.10.10.101 за sub mask 255.255.255.0,а първата е 255.255.255.192(незнам дали има значение така ми излезе като кликнах)и в защитната стена на file and printer sharing\change scope\Custom list: въведох IP-то на компютъра, който искам да има достъп (но основните ай-пита не допълнителните незнам дали трябва да е така)Пинг има между 2-та комп.Като спра хамачи комп.изчезват от локалната група и тогава мога да се свързвам с \\xxx.xxx.xxx.xxx\share,но в групата не се виждат. Къде греша? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Март 8, 2010 Report Share Публикувано Март 8, 2010 Как се изтриват конекциите в локалната мрежа(примерно съм влизал в някоя шерната директория на даден комп.с парола,като някакъв потребител и сега искам да се логна като друг.Мисля,че беше нещо от сорта net use... /delete. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 8, 2010 Report Share Публикувано Март 8, 2010 За коя операционна система става въпрос?При Windows XP би трябвало да стане сnet use \\computername\sharename[\volume] [password | *] /deleteРазгледай помощната информация - net use ?. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Март 8, 2010 Report Share Публикувано Март 8, 2010 За коя операционна система става въпрос?При Windows XP би трябвало да стане сnet use \\computername\sharename[\volume] [password | *] /deleteРазгледай помощната информация - net use ?.Ще обясниш ли подробно целия синтаксис по детайли за кой комп.и парола точно става дума??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 9, 2010 Report Share Публикувано Март 9, 2010 Ще обясниш ли подробно целия синтаксис по детайли за кой комп.и парола точно става дума???Може, но трябва преди това ти да обясниш подробно за каква ОС става въпрос, какви са имената на споделените компютри и ресурси, които си ползвал и какви са паролите за тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Март 9, 2010 Report Share Публикувано Март 9, 2010 Може, но трябва преди това ти да обясниш подробно за каква ОС става въпрос, какви са имената на споделените компютри и ресурси, които си ползвал и какви са паролите за тях.Всички са с XP.Комп. от който съм се логвал го наричам 1,а другия 2. Споделените ресурси-muzika(само да спомена,че съм влизал,като администратор в диск C:\D:защото съм създал потребител със администраторски права на комп 2 и същото име и парола,като потребителя на моят комп.Парола-1234 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radi3 Публикувано Март 10, 2010 Report Share Публикувано Март 10, 2010 Здравеите имам следния проблем пробван уиндос виста ултима 64 сп2л.Всичко работи добре, но не иска да ми влезе в интернет дарпах драивари обаждах се и в бтк но не иска и неиска .Даното ми е Motherboard Name ASRock K8NF6G-VSTA ципсеть-Motherboard Chipset nForce6100-405 мрежовата карта е вградена и е-nVIDIA nForce 6100-405 (MCP61S) - LAN Controller (PHY: Realtek RTL8201CL/CP) PCI тези дани ги копирам от еверест ултимат едитор.Интересното е че на компа са инсталирани уиндос хр и вистата с хр имам нет а с вистата не. Сложих някои драивари ,но не иска да трагнел модена го вижда и пише публична мрежа но от модема кам интернета има червен хикс .Сашто пище само локално.Питах в бтк и остановихме че има забрана от някоя програма.Слагахме рачни настроики но ништо ако някои има идея от каде е проблема моля помагаите благодаря предварителн :'( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 25, 2010 Report Share Публикувано Март 25, 2010 Щом сте установили, че е заради програма, ще е добре да кажеш какви програми има инсталирани. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост