Omuse Публикувано Август 11, 2009 Report Share Публикувано Август 11, 2009 Току що забелязах,че на компютъра ми има 5 файла svchost.exe.Това нормално ли е или е вирус?Напоследък компютъра е значително по-бавен от преди.Ето как изглеждат нещата в Task Manager.http://img30.imageshack.us/img30/2205/firefoxrzz.th.jpg Имам и бонус въпрос.Нормално ли е Мозилата да използва толкова памет или съм лепнал вирусче?http://img40.imageshack.us/img40/5760/mozillap.th.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 11, 2009 Report Share Публикувано Август 11, 2009 Не, svchost.exe сам по себе си не е опасен, а си е напълно легитимен и нужен на операционната система файл. Нормално е да имаш няколко стартирани. Ето и темичка за повече информация.Да, нормално е Mozilla Firefox да заема толкова памет. Дори бих казал, че в момента заема малко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Omuse Публикувано Август 11, 2009 Author Report Share Публикувано Август 11, 2009 Благодаря за бързият отговор.Как мога да разбера дали е лигитимен?В момента съм с Avira за антивирусна и Outpost Firewall за защитна стена.Не са пискали досега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 11, 2009 Report Share Публикувано Август 11, 2009 Ако се намира в C:\WINDOWS\system32, значи е валиден. Ако изпитваш съмнения за някаква зараза, можеш да сканираш системата си с Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware Free. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Omuse Публикувано Август 11, 2009 Author Report Share Публикувано Август 11, 2009 Malwarebytes' Anti-Malware ми откри Disabled Security Center.Нещо в регистрите.Явно наистина е имало вирус.След изчистването и рестарта,от 5 файла svchost.exe останаха 3.Явно е имало вирус. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 11, 2009 Report Share Публикувано Август 11, 2009 1. Не всичко, което се засича, е вирус. Има много други видове заплахи.2. Откритото нещо е просто известие, не е нищо реално опасно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Omuse Публикувано Август 11, 2009 Author Report Share Публикувано Август 11, 2009 Според теб добре ли ще е да заменя Outpost Firewall с Malwarebytes' Anti-Malware.Да го ползвам като защитна стена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 11, 2009 Report Share Публикувано Август 11, 2009 Как ти хрумна това? Malwarebytes' Anti-Malware не е защитна стена и следователно не може да се използва като такава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Omuse Публикувано Август 11, 2009 Author Report Share Публикувано Август 11, 2009 Ами защото ми се струва надеждна.Има си Ip Protection и доста хора я ползват като добавка към антивирусната си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 11, 2009 Report Share Публикувано Август 11, 2009 Да, като добавка към антивирусната е отлична, защото е проектирана точно за това, но не е защитна стена и не може да се използва като такава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 11, 2009 Report Share Публикувано Август 11, 2009 Нищо не ти пречи да си си със стената (Outpost) и да си ползваш безплатната версия на MBAM за рутинни сканирания... Простто стените и антивирусните са 2 различни/допълващи се компонента на защитата, а не взаимноизключващи се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Omuse Публикувано Август 11, 2009 Author Report Share Публикувано Август 11, 2009 Ясно.Благодаря за отговорите и помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост