Jump to content

Съвет - охладител за Intel Core 2 Quad Q6700, 2.67 GHz

Препоръчан пост

Здравейте на всички!

Миналата есен си купих доста добър настолен компютър (PC) от магазин (BestBuy) от САЩ, марката е HP Pavilion Elitе. Тогава а и цяла зима не обръщах внимание все пак си беше студено, но сега откакто дойде жегата реших да проверя за какви температури става въпрос в тази кутия по препоръка на един приятел който повече се занимава с такава техника. Оказа се че са доста високи а охлаждането за този доста греещ процесор е от най-простите -т. нар. BOX охлажднания което хич не е добре. Процесора е Intel Core 2 Quad Q6700, 2.67 GHz - четири ядра. Разполагам и с 6 GB DRR2 помет ако това е в полза, дъното е Asus IPIBL-LB (Benicia) - LGA 775 socket. В момента реших да направя нещо по въпроса и един път за винаги да се отърва от проблема с температурите. За повече инфорамция - в т. нар. Idle режим (при покой) температурите са следните, за всяко ядро 48-52 градуса , доста често в свободното време обичам да "ръзцъкам" :thumbsup: някоя друга игричка така че в натоварен режим при игра (60 - 80% натоварване на ядрата) температурите са следните : 67-75 градуса (min - max). Така че искам да съм сигурен в машината си все пак си е доста добра за момента и не искам след време да почна да получавам внезапни рестарти! Ще се радвам на съветите Ви и ще проуча всеки един от тях! Ако може препоръчайте и паста за поставянето както и някой съвети за често срещани затруднения при смяната на старото с ново охлаждане , все пак ще го правя за първи и последен път надявам се и причетох няколко теми в форума но все пак ще се радвам на мнението Ви!

:punish:

Сподели другаде

Не разбирам много от процесори,още по-малко - от интелски,но си мисля,че е добре да обърнеш повече внимание на кутията и по-точно как ще да се движи въздушният поток в нея.Имам предвид дали е "задръстена" с кабели,има ли допълнителни вентилатори,къде е разположена - долу под бюрото или...? За пастата - от списание PCWorld наскоро разбрах,че същата има по-добра топлопроводност от въздуха,но доста по-лоша от тази на металите затова трябвало да се слага съвсем малко - "колкото лещено зърно".
Сподели другаде

За най-добра паста ти препоръчвам МХ-2,да скъпа е,но си заслужава парите!И аз като теб съм се насочил към ново охлаждане,колкото до поставянето на пастата,мисля че слагаш тънак слой,почти прозрачен и го растилаш с нещо!Аз също наскора сменях пастата и първо си купих една за 1.50 лв,която обаче не ми вдъхна доверие,и погледнах в друг магазин за друга паста,взех МХ-2,която беше 10лв и оттогава нещата заспаха!Успех :thumbsup:
Сподели другаде

Здравейте на всички!

Миналата есен си купих доста добър настолен компютър (PC) от магазин (BestBuy) от САЩ, марката е HP Pavilion Elitе. Тогава а и цяла зима не обръщах внимание все пак си беше студено, но сега откакто дойде жегата реших да проверя за какви температури става въпрос в тази кутия по препоръка на един приятел който повече се занимава с такава техника. Оказа се че са доста високи а охлаждането за този доста греещ процесор е от най-простите -т. нар. BOX охлажднания което хич не е добре. Процесора е Intel Core 2 Quad Q6700, 2.67 GHz - четири ядра. Разполагам и с 6 GB DRR2 помет ако това е в полза, дъното е Asus IPIBL-LB (Benicia) - LGA 775 socket. В момента реших да направя нещо по въпроса и един път за винаги да се отърва от проблема с температурите. За повече инфорамция - в т. нар. Idle режим (при покой) температурите са следните, за всяко ядро 48-52 градуса , доста често в свободното време обичам да "ръзцъкам" :thumbsup: някоя друга игричка така че в натоварен режим при игра (60 - 80% натоварване на ядрата) температурите са следните : 67-75 градуса (min - max). Така че искам да съм сигурен в машината си все пак си е доста добра за момента и не искам след време да почна да получавам внезапни рестарти! Ще се радвам на съветите Ви и ще проуча всеки един от тях! Ако може препоръчайте и паста за поставянето както и някой съвети за често срещани затруднения при смяната на старото с ново охлаждане , все пак ще го правя за първи и последен път надявам се и причетох няколко теми в форума но все пак ще се радвам на мнението Ви!

:punish:

Боксовият охладител би трябвало да е напълно достатъчен, дори и позволява малко овърклок. Сменяването му с друг може да доведе до отпадане на гаранцията на процесора (поне така е при AMD), но той така или иначе не е купен от България. Аз бих се насочил към някой от тези Zalman CNPS7000 - 7700.

Сподели другаде

Благодаря ви за съветите, относно перките за кутията смятам че е добре - отзад има един голям вентилатор който изкарва въздуха. Но мисля да сложа и отстрани имам място все пак за да е по добре през лятотол

Относно пастата наистина е добро предложението и не е много скъпа :))

За BOX охлаждането един приятел ми даде съвет да пусна един тест с Еверест и да видя какво ще покаже програмата, той ми каза че също е с такова стандартно охлаждане и е много доволен до момента, така че това ще се провери :thumbsup:

Сподели другаде