Jump to content

как да направя овърклок на AMD Semron(tm) Processor 3200+ 1800Ghz

Препоръчан пост

Не че нещо ама няма ли в биоса промяна на FSB шината (повишаване на честотата и)?

Има, ама се повишават честотите и на паметите, PCI-шини... трябва да се пренастройват тайминги и става трудно, не съм навътре толкова. Най-лесно е, ако множителя на процесора е отключен и има опция в биоса за промяна на множителя, ама неговия е заключен.

Сподели другаде

Я се поспрете малко.

С повишаване на напрежението, абсолютно нищо не правите, най-много да си изпържите професорите, за повишаване на работната честота се ползва FSB или множител, тъй като множителите ви са заключени, вдигате по FSB, на 233 процесора би трябвало да се държи добре с малко допълнително волтаж за стабилизиране. Това, че се увелича скоростта на шината на рамта не е вярно, е вярно е но за много стари чипсети, от Nforce 2 нагоре и от VIA KT880 всички поддържат асинхронни шини на процесор, диск контролери и т.н.

Демек ако има желаещи да си вдигат скоростта на PCIe шината търсите функция PCIe Speed или нещо от този род, FSB при вас регулира САМО предна-странична шина!

Та както казвам сложете FSB на 233 с малко ток отгоре и вижте как се държи, би трябвало до към 2,3-4 Гхз семпрона да издеяне... вече охлаждането е друго нещо, вмомента не мога да ви видя скрииншотовете и да преценя за какво иде реч точно. Но като цяло е това.

Сподели другаде

Я се поспрете малко.

С повишаване на напрежението, абсолютно нищо не правите, най-много да си изпържите професорите, за повишаване на работната честота се ползва FSB или множител, тъй като множителите ви са заключени, вдигате по FSB, на 233 процесора би трябвало да се държи добре с малко допълнително волтаж за стабилизиране. Това, че се увелича скоростта на шината на рамта не е вярно, е вярно е но за много стари чипсети, от Nforce 2 нагоре и от VIA KT880 всички поддържат асинхронни шини на процесор, диск контролери и т.н.

Демек ако има желаещи да си вдигат скоростта на PCIe шината търсите функция PCIe Speed или нещо от този род, FSB при вас регулира САМО предна-странична шина!

Та както казвам сложете FSB на 233 с малко ток отгоре и вижте как се държи, би трябвало до към 2,3-4 Гхз семпрона да издеяне... вече охлаждането е друго нещо, вмомента не мога да ви видя скрииншотовете и да преценя за какво иде реч точно. Но като цяло е това.

Повишава се честотата и на паметите, нали съм пробвал. Примерно като задам 220MHz паметта започва да работи на 880MHz, а тя е на 800 и не винаги издържа. Освен това от 10% овърклок почти няма файда - производителността ми нарастна с 8%. От FSB 200MHz направо на 233? И едва ли ще тръгне компютъра после, трябва да се пренастрои пак. То неговото дъно има технология за връщане към предишни успешни настройки автоматично... Трябва да се свали честотата на RAM-паметта, чрез таймингите и тогава да се вдига честотата на системната шина FSB. Това не съм го правил.

Сподели другаде

Еми изключи си синхронното повишаване на честотите, освен ако дъното не е за офис машина, няма начин да няма изключване на синхронните шини... на всичкото отгоре 880 Мхз за памет реално не е много. Дай ми модел на дъното процесор и ревизия и ще ти кажа какво може, че така както казах нямам достъп до снимките, които сте дали и нищичко не мога да видя, единственото което разбрах от писанията ви по-горе е, че процесора би трябвало да е АМ/АМ2 някакъв 64 битов евентуално, щом става въпрос за 200Мхз-ови и ниски волтажи... :)
Сподели другаде

Еми изключи си синхронното повишаване на честотите, освен ако дъното не е за офис машина, няма начин да няма изключване на синхронните шини... на всичкото отгоре 880 Мхз за памет реално не е много. Дай ми модел на дъното процесор и ревизия и ще ти кажа какво може, че така както казах нямам достъп до снимките, които сте дали и нищичко не мога да видя, единственото което разбрах от писанията ви по-горе е, че процесора би трябвало да е АМ/АМ2 някакъв 64 битов евентуално, щом става въпрос за 200Мхз-ови и ниски волтажи... :)

Е защо не виждаш снимките? Процесора му е AMD Sempron 3200+, това поне го пише. А моето дъно е Asus M2A-MVP, процесора ми е Athlon 64 X2 7750. Само по FSB мога да правя овърклок с това дъно сега, но ще го сменям. Пробвах само на 210МХц и не тръгна машината, зарязах го, не ща да се занимавам с глупости с това дъно. Като го сменя с такова, което има опция за промяна на множителя, тъй като моя е с отключен - тогава ще пробвам пак.

Сподели другаде

Хубаво, ама нали ти дадох вчера същите линкове в началото на темата. Освен това вторият не ти е точен, пробвай ги. Върна ли напреж. на проц-ра на "авто"?. Пробвахме само с напрежение, ама не става.

Сподели другаде

да върнах го ,и сега промених FSB на 233 Мhz и сега CPU работи на 2100 Mhz, a не на 1800 както си беше,дано да издържи да не прави голяма температура.бях с уиндоус 7 2 месеца ,но той си иска повече мощ и заради това днес се върнах на хп
Сподели другаде

да върнах го ,и сега промених FSB на 233 Мhz и сега CPU работи на 2100 Mhz, a не на 1800 както си беше,дано да издържи да не прави голяма температура.бях с уиндоус 7 2 месеца ,но той си иска повече мощ и заради това днес се върнах на хп

Добре, наблюдавай температурите да не станат много високи. Everest има тест за стабилност, може да го пуснеш да поработи 15-20 мин. да видиш как се държи. Намира се горе в "Инструменти".

Сподели другаде

тествах както ми каза с еверест 15 мин и CPU беше станало 57 градуса ,това мисля че е добре.

Добре е, като се има в предвид, че сега е топло времето. Напреженията са добре, малко си вдигнал май това на процесора? Може да пуснеш и един Prime95 тест да го мине веднъж и него поне.

Сподели другаде

Радвам се, че си успял.

Попринцип смятам, че точно този процесор ще издеяне и до към 250 шина, но с това дъно и охлаждане е почти невъзможно, самото дъно по спецификация поддържа шини до 230 или поне така излиза от линка, който си дал.

Ако имаш по-голям вентилатор, можеш да пробваш да го дупиш още де, да видиш до къде ще стигне. :peace:

Сподели другаде