Jump to content

как да направя овърклок на AMD Semron(tm) Processor 3200+ 1800Ghz

Препоръчан пост

здравейте,възможно ли е да направя овърклок на процесора,надявам се този материал да ви помогне ,благодаря предварително

Като проучих данните на дъното (и моето е ASUS) - в биоса Advanced --> Jumperfree Configuration --> AI Overclocking има настройка на напрежението на процесора през 0,025V. Като гледам сега е 1,168V, може да се повиши максимум до 1,400V. В началото пробвай като повишиш напрежението само с една стъпка (0,025V), запази промяната, излез от биоса и после виж с колко се е променила честотата на процесора и температурата. Макс. доп. температура за тоя процесор е 55-69 С. Това дъно има Overclocking Protection: ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall) - демек при неуспешен овърклок автоматично се възстановяват предишните успешни настройки. Данни за дъното и процесора: линк линк

Сподели другаде

давам 5-6 снимки за да не сбъркам ,кое по точно да променя и на какви стойности ,защото няма стойност 0.025

ето ги

0,025 не е стойност, а стъпка - през толкова се променя напрежението. На снимките не си отворил AI Overclocking. Направи го на Manual и натискаш Enter да видим какво има. Търси някъде CPU Voltage и като го намериш, опитай да го вдигнеш - трябва да забележиш, че се променя през 0,025V стойността. Според данните за дъното дават, че има такава възможност за промяна на напрежението на процесора, а оттам и честотата. При повишаване на честотата се повишава и температурата, затова трябва да я следиш как се променя. Там дето пише CPU Frequency(MHz) [200] не го пипай, това е честотата на системната шина (FSB) и чрез повишаването й се вдигат всички честоти, и това не е добре, става сложно и трябва да се правят други настройки на памети и т.н. Само чрез промяната на напрежението на процесора трябва да се опита.

Сподели другаде

намерих го къде се намира и сега съм го качил с една стъпка нагоре.след малко ще пратя снимка.,не се намираше в AI Overclocking,аз това го оставих на auto или и него трябва да го променя,защото гледам при теб е на manual
Сподели другаде

намерих го къде се намира и сега съм го качил с една стъпка нагоре.след малко ще пратя снимка.,не се намираше в AI Overclocking,аз това го оставих на auto или и него трябва да го променя,защото гледам при теб е на manual

На Manual го направих, за да се отворят опциите - иначе беше на Auto.

Дай снимка от CPU-Z да видим какво става след овърклока. Също и от CPUID Hardware Monitor да видим температурите.

Сподели другаде

processor voltage има 4 опции срещу него 1-auto 2-1.250v 3-1.275 4-1.300,следя в момента температурата на cpu -49,графичен цпу- 63.задал съм в биоса 1.250 или трябва да го завиша на 1.500.давам снимки веднага

post-7447-1249915813_thumb.png

Сподели другаде

processor voltage има 4 опции срещу него 1-auto 2-1.250v 3-1.275 4-1.300,следя в момента температурата на cpu -49,графичен цпу- 63.задал съм в биоса 1.250 или трябва да го завиша на 1.500.давам снимки веднага

Максималното напрежение го дават, че е 1,400 волта за тоя процесор. Вдигни го до 1,300 или 1,400 волта (ако може) и виж дали честотата мърда нагоре, че сега нещо не се вижда повишение над 1 800MHz.

Сподели другаде

сложих го на последното повишение и не е мръднал процесора,стои си на 1800
Дай да видим в евереста какви са напреженията и честотите де, нищо не показваш...
Сподели другаде

давам веднага,сега вече седнах нормално на компа и почвам да действам

Нещо нищо не става, само гледам, че температурите са се повишили. Върни му напрежението както си беше (на авто). Би трябвало да се вдига и честотата на процесора, ама що така става не знам за момента. Не го мъчи повече, той и без друго е слаб, а пък и дъното ти не поддържа повечето от по-новите процесори на AMD. Ако искаш можеш да го смениш някой път с по-нов и мощен двуядрен. В биоса опцията за промяна на честотата (Processor Frequency (FID)) не работи, нали?

Сподели другаде