Jump to content

Въпрос за ъпгрейд на компютъра

Препоръчан пост

Здравейте на всички!

Остана ми малко излишно време и пари (но по малко и от двете), и реших да си ъпдейтна настоящия компютър. И така, въпросния компютър се използва за 3d моделиране (3ds max 2009 основно) и рендиране (V-ray 1,5 RC5) , но машинка малко поостаря и реших да смения някоя друга джаджа. Въпросната конфигурация е следната:

CPU: DualCore Pentium D 805, 2676 (20x134)

MB: Asus 5PLD2 Deluxe, LGA775, 3PCI, 1PCI-E x1, 2PCI X16, 4DDR2 DIMM (max 4GB ram)

RAM: DDRII 1x1GB 533Mhz, 1x1GB 800Mhz (Total 2GB)

VC: nVIDIA GeForce 6600 PCI-E 256MB

HDD: 160GB Seagate

ОС: WIndowsXP pro, SP3

Моля ви за някакъв съвет, кое ще е най-добре да се ъпгрейдне или смени, защото когато рендвам дадена сцена, това става много бавно. Предполагам, че се дължи на "супер бързата" ми видео карта. Каква е най-добре да се вземе при този тип работа? За момента не бих дал повече от 160-170 лв, като мисля за начало да сменя един компонент. Не знам, дайте мнения, кое ще е най-доре за първо четене (после ще го ъпдейтна допълнително, но кризата и мен ме чукна лекичко).

Предварително благодаря на отзовалите се!

Сподели другаде

Здравейте на всички!

Остана ми малко излишно време и пари (но по малко и от двете), и реших да си ъпдейтна настоящия компютър. И така, въпросния компютър се използва за 3d моделиране (3ds max 2009 основно) и рендиране (V-ray 1,5 RC5) , но машинка малко поостаря и реших да смения някоя друга джаджа. Въпросната конфигурация е следната:

CPU: DualCore Pentium D 805, 2676 (20x134)

MB: Asus 5PLD2 Deluxe, LGA775, 3PCI, 1PCI-E x1, 2PCI X16, 4DDR2 DIMM (max 4GB ram)

RAM: DDRII 1x1GB 533Mhz, 1x1GB 800Mhz (Total 2GB)

VC: nVIDIA GeForce 6600 PCI-E 256MB

HDD: 160GB Seagate

ОС: WIndowsXP pro, SP3

Моля ви за някакъв съвет, кое ще е най-добре да се ъпгрейдне или смени, защото когато рендвам дадена сцена, това става много бавно. Предполагам, че се дължи на "супер бързата" ми видео карта. Каква е най-добре да се вземе при този тип работа? За момента не бих дал повече от 160-170 лв, като мисля за начало да сменя един компонент. Не знам, дайте мнения, кое ще е най-доре за първо четене (после ще го ъпдейтна допълнително, но кризата и мен ме чукна лекичко).

Предварително благодаря на отзовалите се!

Значи... кофти е това дъно... Не поддържа двуядрени процесори над Pentium D. линкче Може да го смениш с някой втора употреба или нов, ако намериш - с Pentium D 920, 930, и нагоре, че и твоя е бая слаб. Другото е видеокартата + единия модул памет на 533MHz - замяна с такъв на 800MHz. Видеокарта може да вземеш GeForce 9500 GT или по-мощната 9600 GT. Зависи от захранването, като тук е момента да кажеш с каква мощност и марка е.

Видя ли какво е захранването? Като начало може да смениш само видеокартата, щом си с по-ограничен бюджет, а може и единия модул RAM-памет.

Сподели другаде

Ами захранването е 400W на HTC (на бас че не си го чувал). Захранването ми го препоръча един приятел, който поддържа компютрите в една офис сграда, и съм много доволен от него, защото предишните 3 все издаваха багажа (бяха китайчета от jarcomputers при това 350W). Дъното е бая старо, компютъра е на повече от 3 години. Казваш за начало с една видео карта 9600GT, a HD 4730 няма ли да е по-добре, чувал съм, че бил по-добър при рендиране на сцени.
Сподели другаде

Ами захранването е 400W на HTC (на бас че не си го чувал). Захранването ми го препоръча един приятел, който поддържа компютрите в една офис сграда, и съм много доволен от него, защото предишните 3 все издаваха багажа (бяха китайчета от jarcomputers при това 350W). Дъното е бая старо, компютъра е на повече от 3 години. Казваш за начало с една видео карта 9600GT, a HD 4730 няма ли да е по-добре, чувал съм, че бил по-добър при рендиране на сцени.

Трябва да потърсим ревю за нея, ама то и другото е слабо, така че е все едно... Захранването викаш е хубаво, не беше евтино много?

Ето тук намерих ревю за HD 4730, ако искаш го разгледай. Аз бих заложил на "по-дървената" привидно 9600GT. Целият компютър дърпа с 50W повече когато е с HD 4730, а тя не е много по-мощна. Като цяло от теста се вижда, че 9600 GT изостава с 4% от HD 4730.

Сподели другаде

Еми захранването беше около 40 лв. А между двете видео карти не знам... май са горе-долу от един клас, а какво за quattro FX, не знам нищо за този вид карта, нито пък къде се продава, но ми казаха, че била поджодяща за този тип работа...
Сподели другаде

Еми захранването беше около 40 лв. А между двете видео карти не знам... май са горе-долу от един клас, а какво за quattro FX, не знам нищо за този вид карта, нито пък къде се продава, но ми казаха, че била поджодяща за този тип работа...

Не знам и аз какво е, виж в гугъла. Захранването е било доста евтино, като се има в предвид, че Fortron 350W като моето беше 51лв. през 2007г. Нали ти казвам, че то и процесора ти е много неподходящ, така че ъпгрейда се затруднява.

Сподели другаде