MuTk0o0 Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Имам следния проблем с Internet Explorer 6 и търсачката на Windows XP(не знам какво ги свързва,но грешката е една и съща): При опит да вляза в някой сайт (не всички,а сякаш някои определени) ,изкарва грешка Don't send на Windows Explorer,а след това друга на Microsoft Internet Explorer.Ето снимки на грешките: Подобен е проблема с търсачката.Когато напиша някоя дума и натисна бутон за търсене излизат тези две грешки.Забравих да спомена по-горе,че от тези грешки не следва изключване на Windows Explorer,а само на IE.Но при търсачката излиза още една грешка,която ми спира и Windows Explorer.Пробвал съм с няколко метода,които открих по сайтовете:1.Да напиша sfc /scannow в Start->Run2.Да дам десен бутон на .inf файловете във C:\Windows\inf и после Install.Само че не помогнаха.Не съм сигурен откога е така - дали откакто си инсталирах XP SP2 или откакто го ъпдейтнах до SP3 през Windows Updates.Можете ли да ми помогнете?Редакция: Използвам Avast като антивирусна,MBAM,Spyware - Search and destroy и имам също Comodo Internet Security. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 На колко време ти беше Windows-a, преди да го ъпдейтнеш до SP3? По принцип, колкото повече време мине от инсталацията на Windows, респективно повече промени настъпят в него (неизбежно), толкова по-голяма е вероятността от възникването на конфликти при ъпдейт до по-висок сервизен пакет... Знам го от личен опит. Не би трябвало така да става, но все пак става... Казваш, че ползваш и CIS... При положение, че имаш антивирусна, защо не си сложил само стената на Comodo? Антивируса на CIS нали си го изключил? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MuTk0o0 Публикувано Август 6, 2009 Author Report Share Публикувано Август 6, 2009 На колко време ти беше Windows-a, преди да го ъпдейтнеш до SP3? По принцип, колкото повече време мине от инсталацията на Windows, респективно повече промени настъпят в него (неизбежно), толкова по-голяма е вероятността от възникването на конфликти при ъпдейт до по-висок сервизен пакет... Знам го от личен опит. Не би трябвало така да става, но все пак става... Казваш, че ползваш и CIS... При положение, че имаш антивирусна, защо не си сложил само стената на Comodo? Антивируса на CIS нали си го изключил? Доколкото си спонмням минаха 1-2 седмици преди да го сложа.Относно Comodo - нямам инсталиран антивирусен модул.Не му сложих отметка при инсталацията на CIS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 С други браузери има ли го проблема? Защо не пробваш да ъпгрейднеш до IE8? Би трябвало и него да получаваш като ъпдейт... Ако не, можеш да го дръпнеш отнякъде и да пробваш... И без това IE6 никак не е добро решение... Споменаваш и че на определени сайтове ти прави проблем... На кои по-точно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Нещо някъде се е омазало... "нормално" за Windows XP. Пробвай да инсталираш новия IE8 да видим дали ще се оправи, но ме съмнява. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MuTk0o0 Публикувано Август 6, 2009 Author Report Share Публикувано Август 6, 2009 Ами по принцип не ползвам IE6,но има съвсем редки случай,когато Firefox и Chrome не помагат.Той не е най-големия ми проблем.Също не съм много по версия 7 нито 8,но ще пробвам да сложа 8-цата. А нещо за търсачката? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Ами по принцип не ползвам IE6,но има съвсем редки случай,когато Firefox и Chrome не помагат.Той не е най-големия ми проблем.Също не съм много по версия 7 нито 8,но ще пробвам да сложа 8-цата. А нещо за търсачката? Под "търсачката" bing ли имаш предвид, която е на msn.com? Ако е за нея, прави ли така, когато отваряш страницата с друг браузер? Ако не, то цялата работа идва от IE или каквото е свързано с него и се е омазало... Edit: гледам, че в Address бара си писал youtube.com. Там ли като пишеш става проблема, защото той не е търсачка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MuTk0o0 Публикувано Август 6, 2009 Author Report Share Публикувано Август 6, 2009 Под "търсачката" bing ли имаш предвид, която е на msn.com? Ако е за нея, прави ли така, когато отваряш страницата с друг браузер? Ако не, то цялата работа идва от IE или каквото е свързано с него и се е омазало... Edit: гледам, че в Address бара си писал youtube.com. Там ли като пишеш става проблема, защото той не е търсачка?Говоря за Search Companion на Windows XP виж в заглавието:Проблем с IE 6 и търсачката на Win XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Говоря за Search Companion на Windows XP виж в заглавието:Проблем с IE 6 и търсачката на Win XP. Да, зацепих вече. Пробва ли да сложиш IE8? Пак ли го има проблема с браузера? За въпросната търсачка не мога да измисля какво се е объркало. Според мен се дължи на надграждането до SP3. По принцип е добре да се прави директна инсталация на Windows със съответен сервизен пакет или сервизният пакет да се инсталира веднага след преинсталацията, преди качването на всички допълнителни програми. Колкото по-рано, толкова по-добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MuTk0o0 Публикувано Август 7, 2009 Author Report Share Публикувано Август 7, 2009 Малко странно,но след като сложих Internet Explorer 8,хем той се оправи,хем търсачката (въпреки,че не виждам нищо общо между тях,освен грешката,която търсачката изкарваше - същата като IE6).Благодаря ти, @draco_volans Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 7, 2009 Report Share Публикувано Август 7, 2009 Малко странно,но след като сложих Internet Explorer 8,хем той се оправи,хем търсачката (въпреки,че не виждам нищо общо между тях,освен грешката,която търсачката изкарваше - същата като IE6).Благодаря ти, @draco_volans Тази грешка не е на търсачката, а на Windows Explorer - той ти забива. Това е "нормално", стига да не е често. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
MuTk0o0 Публикувано Август 7, 2009 Author Report Share Публикувано Август 7, 2009 Тази грешка не е на търсачката, а на Windows Explorer - той ти забива. Това е "нормално", стига да не е често.Ставаше въпрос,че като напиша някоя дума за търсене и дам Старт точно тогава забива и се изключва.Сега като сложих IE 8 се оправи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост