Mariya_1977 Публикувано Август 5, 2009 Report Share Публикувано Август 5, 2009 Питането ми за много сигурно ще е изключително смешно, но аз не успявам и затова моля за помощ...Молбата ми е да ми обясните как да извърша прехвърлянето на видеозаписи от DVD на хард диска на персоналния компютър. С copy и paste прехвърля информацията, но при опит да отворя и да стартирам филмчето се отварят две папки audio и video с някакво си там разширение, но филма не стартира. Как трябва да процедирам. Може би с NERO или с друга програма. Опитвах с НЕРО-то, но не успях. С него прехвърлям от диск на диск. Благодаря Ви предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 5, 2009 Report Share Публикувано Август 5, 2009 Питането ми за много сигурно ще е изключително смешно, но аз не успявам и затова моля за помощ...Молбата ми е да ми обясните как да извърша прехвърлянето на видеозаписи от DVD на хард диска на персоналния компютър. С copy и paste прехвърля информацията, но при опит да отворя и да стартирам филмчето се отварят две папки audio и video с някакво си там разширение, но филма не стартира. Как трябва да процедирам. Може би с NERO или с друга програма. Опитвах с НЕРО-то, но не успях. С него прехвърлям от диск на диск. Благодаря Ви предварително.Здравей и добре дошла във форума! Колкото повече подробности и точни детайли се споменават във въпросите, толкова е по-лесно и бързо да се намери решение на проблема. Например не трябва да съкращаваш имената на папките AUDIO_TS и VIDEO_TS, но добре, че се сещаме...Значи ти пускаш обикновени ди-ви-ди филми на компютъра и искаш да си гледаш филма... Защо копираш съдържанието на диска в компютъра, а не го пуснеш направо примерно с Windows Media Player, Nero - те поддържат този формат. Би трябвало като поставиш диска в оптичното у-во след малко да те попита какво искаш да правиш и ти избираш да отвори диска примерно с един от двата плейъра? Също може да си свалиш и инсталираш KMPlayer, който също върши работа или K-Lite Codec Pack, който съдържа в себе си нелош плейър (безплатни са, като KMPlayer е на български език).Иначе в случая както имаш две папки, едната е празна, а другата (VIDEO_TS) съдържа повече файлове с разширения *.vob, *.bup и *.ifo. Ти стартираш VIDEO_TS.IFO примерно с Nero, KMPlayer, Windows Media Player и филма трябва да тръгне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Август 5, 2009 Report Share Публикувано Август 5, 2009 Ако дискът е със защита ти трябва програма като DVDFab Decrypter, DVD Shrink и др., която ще копира съдържанието от диска на харда и ще махне защитите.В другия случай просто копираш папките AUDIO_TS и VIDEO_TS на харда. "Някакво си там разширение" са .vob файлове, които съдържат видеото, звука и субтитрите, .ifo файлове, които управляват какво да се показва от .vob файловете и .bup файлове, които са резервни копия на .ifo файловете.Как да го стартираш зависи от функциите на плеъра, който ползуваш. Често пъти е достатъчно да стартираш плеъра и да дадеш "отваряне на папка", след което да посочиш VIDEO_TS. Също става и да отвориш файла VIDEO_TS.IFO със съответния плеър, но зависи как е правено самото DVD. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mariya_1977 Публикувано Август 6, 2009 Author Report Share Публикувано Август 6, 2009 Благодаря за своевременната реакция от Ваша страна.Но явно аз не съм се изразила достатъчно точно и не съм изложила коректно моето питане, а именно: Аз нямам проблем с отварянето и стартирането (възпроизвеждането на видеото от DVD диска на компютъра).То става мигновенно щом поставя DVD диск в компютъра с програмата InterVideo WinDVD for Toshiba. Идеята ми е да прехвърля информацията (филми) от DVD дисковете на хард диска на персоналния компютър с цел след това да ги прехвърля на външна памет SEAGATE (с цел да разполагам с допълнително копие от любимите ми лични домашни филми). Това го правя защото може след време да се случи нещо с дисковете и да разполагам с друго копие на тези мои филми. С помощта на програмата NERO Express правя (безпроблемно) копия на други дискове (от диск на диск). Но как да презапиша филмите от DVD диск на хард диска или на външната памет SEAGATE и след това да може филмите да се възпроизвеждат безпроблемно. Надявам се да разберете по-ясно въпросът ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 dixi вече ти предложи правилните програми за целта. Лично аз бих предложил DVD Decrypter или DVDFab, за да рипнеш съдържанието на DVD диска 1:1 на твърдия диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Идеята ми е да прехвърля информацията (филми) от DVD дисковете на хард диска на персоналния компютър с цел след това да ги прехвърля на външна памет SEAGATE (с цел да разполагам с допълнително копие от любимите ми лични домашни филми). Това го правя защото може след време да се случи нещо с дисковете и да разполагам с друго копие на тези мои филми. С помощта на програмата NERO Express правя (безпроблемно) копия на други дискове (от диск на диск). Но как да презапиша филмите от DVD диск на хард диска или на външната памет SEAGATE и след това да може филмите да се възпроизвеждат безпроблемно. Надявам се да разберете по-ясно въпросът ми.Още по-просто обяснено:Не е нужно да сваляш филмите първо на харда, а оттам да ги местиш. Направо прикачваш външния хард и копираш в него.Ако любимите ти DVD-та са купувани от вестникарски будки, най-вероятно нямат защита и можеш да създадеш папка с името на филма, в която да копираш съответно папките AUDIO_TS и VIDEO_TS от диска.Ако са купувани от специализирани магазини, сигурно имат някаква защита, затова използуваш някоя от гореизброените програми. Посочваш диска като Source, външния хард като Target и програмата копира AUDIO_TS и VIDEO_TS, като им маха защитата.Ако диска е двуслоен, можеш пак с някоя от програмите (DVDFab Platinum, DVD Shrink) да го намалиш до 4,3 GB, в случай че по-нататък решиш да го записваш на диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Благодаря за своевременната реакция от Ваша страна.Но явно аз не съм се изразила достатъчно точно и не съм изложила коректно моето питане, а именно: Аз нямам проблем с отварянето и стартирането (възпроизвеждането на видеото от DVD диска на компютъра).То става мигновенно щом поставя DVD диск в компютъра с програмата InterVideo WinDVD for Toshiba. Идеята ми е да прехвърля информацията (филми) от DVD дисковете на хард диска на персоналния компютър с цел след това да ги прехвърля на външна памет SEAGATE (с цел да разполагам с допълнително копие от любимите ми лични домашни филми). Това го правя защото може след време да се случи нещо с дисковете и да разполагам с друго копие на тези мои филми. С помощта на програмата NERO Express правя (безпроблемно) копия на други дискове (от диск на диск). Но как да презапиша филмите от DVD диск на хард диска или на външната памет SEAGATE и след това да може филмите да се възпроизвеждат безпроблемно. Надявам се да разберете по-ясно въпросът ми.Честно казано - това, което правиш, няма смисъл според мен. На дисковете нищо няма да им се случи, освен ако не ги загубиш някъде. Така ти излиза по-скъпо, отколкото ако правиш копия на други дискове. Освен това, ако ти се повреди външният харддиск губиш всичко наведнъж. P.S. Сега се сещам, че може би имаш предвид частни любителски видеозаписи с твоята Mini-DVD видеокамера. Може би старанието ти да запазиш "конфиденциалност" те кара да спестяваш подробности и оттам да не те разбирам(е) добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mariya_1977 Публикувано Август 6, 2009 Author Report Share Публикувано Август 6, 2009 Благодаря на всички за компетентните отговори. Надявам се, че след толкова обстойни обяснения трябва да успея. Смятам,че не съм толкова смотана, просто досега не ми се е налагало да върша тези "сложни гимнастически упражнения". Както вече казах искам да прехвърля видео филмчета правени с домашна MiniDV камера от лични пътувания на външна памет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост