antishoC Публикувано Август 8, 2009 Author Report Share Публикувано Август 8, 2009 Единствената разлика между тази версия, е че в този relies има драйвер за SATA. Човека който ми го даде продава компютри и им инсталира операционните системи >. Сложил е допълнителен драйвър за компютрите които нямат флопита. Не мисля че това може да повлияе по някакъв начин. Или може? Честно казано не мисля,че това е причината да не ми се показва инфото от CD-Text. http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6479Темата я прочетох, но сметнах, че по този начин ще мина без дискета Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 След инсталиране на Windows XP PRO SP3 VistaVG Black,неоригиналните аудио дискове,но записани със CD-TEXT не показват име на изпълнител и песен. Имам инсталирана тази операционна система на два компютъра и резултата е еднакъв.Информацията на оригиналните аудио дискове се "прихваща" от интернет и там проблем с CDDB няма.Проблема е само с поддръжката на CD-Text. Дисковете се записват със CD-Text,но не могат после да се покажат с тази информация и съответно такъв диск не може да се рипне с име на изпълнител и песен.При компютри с инсталиран Windows XP този проблем го няма.Някой да знае решение, защото не ми се иска да преинсталирам отново и да връщам Windows XP.Значи при мен също е така, но не съм смятал досега и не смятам, че това е нещо нередно. Значи едно е CD-text, друго е ID3 Tag. CD-text се използва само от битовите CD-плейъри за изписване на имената на песните и името на изпълнителя или албума. Той не се чете от компютъра. При възпроизвеждане на диска с някой плейър като Winamp, Windows Media Player и др., те търсят в CDDB данни за албума и песните, и ако не намерят такива не могат да покажат имената на песните, въпреки че диска има CD-text. При рипване на диска програмата прави справка в интернет база-данни, за да запише после в музикалните файлове данни за песента (изпълнител, име, година, албум, номер по ред и др.) в ID3 Tag обаче вече. Ето сега тук имам оригинален компактдиск със CD-text, но при рипване програмата не намира данни за диска в базата-данни в интернет, защото още никой не ги е въвел. Съответно песните се рипват като тракове само. Winamp обаче намира диска в неговата CDDB, а пък Windows Media Player не успя да намери последната песен и не й показва името. После вече, ако ми се занимава мога да въведа ръчно ID3 Tag на всяка песен, като добавя данни (метаданни се казват) за изпълнител, име на песента, година, албум и др. За щастие това се налага рядко. Също така могат и да се редактират тези метаданни. Дано ти е станало ясно горе-долу... Ето и малко снимки с различни случаи и две програми за рипване и конвертиране евентуално от един формат в друг: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 8, 2009 Author Report Share Публикувано Август 8, 2009 През ваканцията работя от време на време като DJ. Понякога пускам музика с плейъри друг път от компютър.Никога не работя с MP3-ки. Само с wav файлове. За това от 20 оригинални диска правя примерно само един деск с тези парчета които ми са необходими без никаква компресия. Задължително със CD-text. Понякога там където съм няма интернет.За това не разчитам, че като сложа едно дори оригинално CD ще имам полза от CDDB. За това си работя с правени CD. До този момент винаги при нужда успявам да ги рипна на харда, ако съм ги била изтрила по-рано. Винаги със име на изпълнител и песен. В момента не мога. Не знам защо и ти не можеш, но за мен това не е нормално. Иначе Winamp ми го плейва както трябва и в момента /С име на изпълнител и песен/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 Лично аз го направих на един лаптоп на който собственика му (който ми е братовчед) искаше да смени Вистата с ХР и си го беше купил от Офис-1! Съответно проблема със SATA драйвера беше на лице и от Биоса превключих на IDE и инсталирах ХР-то след което му инсталирах SATA драйвера и сега няма проблем с работата на лаптопа с ХР-то!Може и друг начин да има ,но реших да експериментирам и се получи! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 През ваканцията работя от време на време като DJ. Понякога пускам музика с плейъри друг път от компютър.Никога не работя с MP3-ки. Само с wav файлове. За това от 20 оригинални диска правя примерно само един деск с тези парчета които ми са необходими без никаква компресия. Задължително със CD-text. Понякога там където съм няма интернет.За това не разчитам, че като сложа едно дори оригинално CD ще имам полза от CDDB. За това си работя с правени CD. До този момент винаги при нужда успявам да ги рипна на харда, ако съм ги била изтрила по-рано. Винаги със име на изпълнител и песен. В момента не мога. Не знам защо и ти не можеш, но за мен това не е нормално. Иначе Winamp ми го плейва както трябва и в момента /С име на изпълнител и песен/А-а-а... ти искаш да ги копираш на харддиска както са в CD-DA формат? Не може директно, да. Това е защита и специално е въведена в уиндоус, но лесно се преодолява с програмата за рипване на диска. Просто й даваш да ги запази некомпресирани (wav-формат). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 8, 2009 Author Report Share Публикувано Август 8, 2009 Малко се преплетоха трите теми/1-Windows XP PRO SP3 VistaVG Black2- Проблем при инсталация на ХР със SATA драйверите и3- проблем при рипване на аудио диск със CD-text, за което се извинявам. Но явно така ги заплетох нещата, че един пише по единия проблем, друг по втори Сега единствено ме интересува как да си рипна аудио диска със име на изпълнител и песен.Още идеи и мнения ? Nazikov,сега видях, че си писал.Аз си ги рипвам като WAV файлове но като Track01, Track02, Track03 и т.н, а не с имената на изпълнителите и текста.Абе явно съм много тъпа блондинка и нещо май не обяснявам както трябва или не разбирам какво ти ми обясняваш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 Малко се преплетоха трите теми/1-Windows XP PRO SP3 VistaVG Black2- Проблем при инсталация на ХР със SATA драйверите и3- проблем при рипване на аудио диск със CD-text, за което се извинявам. Но явно така ги заплетох нещата, че един пише по единия проблем, друг по втори Сега единствено ме интересува как да си рипна аудио диска със име на изпълнител и песен.Още идеи и мнения ?Нали ти казах как да ги рипнеш в оригинален формат? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 8, 2009 Author Report Share Публикувано Август 8, 2009 Аз не ги копирам, аз ги екстрактвам със програма точно както трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 Той не се чете от компютъра.Зависи от плеъра и устройството. Повечето/всички съвременни устройства трябва да могат да четат CD-Text. Отделно трябва и плеърът/рипърът да го поддържа. Понякога пускам музика с плейъри друг път от компютър.Никога не работя с MP3-ки. Само с wav файлове. За това от 20 оригинални диска правя примерно само един деск с тези парчета които ми са необходими без никаква компресия.Някаква валидна причина за това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 8, 2009 Author Report Share Публикувано Август 8, 2009 Причината е ,че понякога работя само със два плейара, които не четат MP3 т.е без да взимам компа, и за това ми трябват CD-R-овете. Не, че някой ще разбере в калъбълъка ако пусна гадна MP3 Е в компа имам и компресирана музика, но обикновенно просто я рипвам и си я оставям в WAV заради качеството,ако после реша да си правя CD . Все пак съм си хайфистка по душа Зависи от плеъра и устройството. Повечето/всички съвременни устройства трябва да могат да четат CD-Text. Отделно трябва и плеърът/рипърът да го поддържа. Да ,и аз така мисля. Тогава защо не се получава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 Сега пробвах и аз с диск със CD-text, за който програмата потърси данни в CDDB и като не намери, ги записа като тракове без имена. Ако намери обаче диска ги извлича в wav-формат като им слага имена и метаданни дори (Easy CD-DA Extractor Professional). Предполагам, че ще имат и CD-text, но за по-сигурно трябва да ги запиша на диск отново и да ги пусна на битовия ми плейър, който поддържа CD-text да видим какво е станало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 Мен ме съмнява плеърите да четат и WAV, но ако е така, добре. Просто да не си мислиш, че реално се чува разлика между WAV и MP3, защото това е илюзия общо взето. А и винаги има възможност за lossless. Сега пробвах и аз с диск със CD-text, за който програмата потърси данни в CDDB и като не намери, ги записа като тракове без имена. Ако намери обаче диска ги извлича в wav-формат като им слага имена и метаданни дори (Easy CD-DA Extractor Professional). Предполагам, че ще имат и CD-text, но за по-сигурно трябва да ги запиша на диск отново и да ги пусна на битовия ми плейър, който поддържа CD-text да видим какво е станало.Справка кои програми поддържат CD-Text. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 8, 2009 Author Report Share Публикувано Август 8, 2009 Не споря по въпроса за lossless.CD плеърите ми четат дисковете записани точно във WAV. Ако пускам музика от DVD може и от диск със MP3.Определено мисля, че има разлика при слушане на WAV и MP3. Особено на моите домашни тонколони-студийни монитори таной. За малките ми колонки на компа, не гарантирам да открия такава. И в двата случая, звукът ми е под всякаква критика, и трябва да ги сменям Night_Raven, мерси за линка със справката. Ползвам най вече Exact Audio Copy и Nero Burning ROM. И двете програми до сега ми вършиха перфектна работа. И вси пак, нящо пропускам и сега не може да ги рипна както трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 И на Tannoy да слушаш, ако сигналът излиза от компютъра и той е с калпава звукова карта, пак нищо не се постига. А иначе не бих се съгласил, че дори и да пуснеш WAV и MP3 директно от диск в даден добър плеър, ще се усеща някаква разлика между WAV и добре направена mp3-ка. Евентуално при по-натурално звучаща класическа музика може и да има нещо, но ако говорим за друг тип музика и особено хип-хоп/рап или електронна, просто няма как да чуваш разлика. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 Сега пробвах и аз с диск със CD-text, за който програмата потърси данни в CDDB и като не намери, ги записа като тракове без имена. Ако намери обаче диска ги извлича в wav-формат като им слага имена и метаданни дори (Easy CD-DA Extractor Professional). Предполагам, че ще имат и CD-text, но за по-сигурно трябва да ги запиша на диск отново и да ги пусна на битовия ми плейър, който поддържа CD-text да видим какво е станало.Пробвах запис после на същите тези песни и станаха със CD-text. Даже програмата има отметка по подразбиране да го записва. И аз имам тонколони Tannoy, но модел Mercury MX3. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост