antishoC Публикувано Август 4, 2009 Report Share Публикувано Август 4, 2009 След инсталиране на Windows XP PRO SP3 VistaVG Black,неоригиналните аудио дискове,но записани със CD-TEXT не показват име на изпълнител и песен. Имам инсталирана тази операционна система на два компютъра и резултата е еднакъв.Информацията на оригиналните аудио дискове се "прихваща" от интернет и там проблем с CDDB няма.Проблема е само с поддръжката на CD-Text. Дисковете се записват със CD-Text,но не могат после да се покажат с тази информация и съответно такъв диск не може да се рипне с име на изпълнител и песен.При компютри с инсталиран Windows XP този проблем го няма.Някой да знае решение, защото не ми се иска да преинсталирам отново и да връщам Windows XP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 4, 2009 Report Share Публикувано Август 4, 2009 Решение: Махни самоделката. Ей сега я гледах, откъдето мисля, че си я изтеглил и бая неща са и набутали/базарали. Не знам как очакваш да получиш адекватен съвет за OS, в която някой идиот е пипал къде ли не и кой знае какво е оплескал. Какво му е на стандартен чист Windows XP SP3??? Чудя се, докога народа ще се залъгва по тия боклук edition и да си мисли, че са по-добри? Само картинки и гланц, а отдолу - пълно с бъгове... Не се лъжи по лъскавата визийка, ами намирй някакво свястно XP, че утре пък ще питаш за някой по сериозен бъг. Препоръчвам ти го с най-добри намерения! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 4, 2009 Author Report Share Публикувано Август 4, 2009 Мерси!Май наистина това трябва да направя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Август 4, 2009 Report Share Публикувано Август 4, 2009 Здравей и добре дошъл във форума! Задължително трябва да махнеш самоделката. Бих ти препоръчал да прочетеш темата Поддръжка на Windows XP, за да избегнеш бъдещи проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Август 4, 2009 Report Share Публикувано Август 4, 2009 След инсталиране на Windows XP PRO SP3 VistaVG Black,неоригиналните аудио дискове,но записани със CD-TEXT не показват име на изпълнител и песен. Имам инсталирана тази операционна система на два компютъра и резултата е еднакъв.Информацията на оригиналните аудио дискове се "прихваща" от интернет и там проблем с CDDB няма.Проблема е само с поддръжката на CD-Text. Дисковете се записват със CD-Text,но не могат после да се покажат с тази информация и съответно такъв диск не може да се рипне с име на изпълнител и песен.При компютри с инсталиран Windows XP този проблем го няма.Някой да знае решение, защото не ми се иска да преинсталирам отново и да връщам Windows XP.''Купи'' си хубава самоделка и само нея инсталирай. . Това напълно сериозно го казвам. И ако знаеш как да се '' грижиш '' за нея, няма да се скапе и след 2-3 години. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 6, 2009 Author Report Share Публикувано Август 6, 2009 Здравей и добре дошъл във форума! Добре дошла е правилното Сега обаче имам друг проблемПробвах да махна Windows XP PRO SP3 VistaVG Black и да си инсталирам чист Windows XP SPIIСлагам диска, давам boot за него. Зарежда в началото, но не може да продължи с инсталацията и излиза надписа да рестартирам компа. После пак се повтаря същото. От разни инструкции които изчетох май такъв проблем има при САТА диск. Обаче аз не знам как да разбера дали съм със сата хард. Малко със софта не съм на ясно :( 1... Biostar M7VIT Grand, VIA KT600 ATX,FSB400,S-ATA RAID, ATA-133,AGX 8x,DDR400,ATA-133,USB 2.0,LAN2.......Seagate Barracuda 7200.7 80GB,Serial ATAQ 7200 8MB Е? Това САТА ли е ATA ли е? В крайна сметка какъв ми е HDD? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Значи още не си го махнала? Изтегли SIW. Стартирай прогрмата => Storage Devices => Виж в графата Interface. Ако е Serial ATA, диска си е баш SATA. С програмaта можеш да видиш доста информация за хардуеъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Добре дошла е правилното Сега обаче имам друг проблемПробвах да махна Windows XP PRO SP3 VistaVG Black и да си инсталирам чист Windows XP SPIIСлагам диска, давам boot за него. Зарежда в началото, но не може да продължи с инсталацията и излиза надписа да рестартирам компа. После пак се повтаря същото. От разни инструкции които изчетох май такъв проблем има при САТА диск. Обаче аз не знам как да разбера дали съм със сата хард. Малко със софта не съм на ясно :( 1... Biostar M7VIT Grand, VIA KT600 ATX,FSB400,S-ATA RAID, ATA-133,AGX 8x,DDR400,ATA-133,USB 2.0,LAN2.......Seagate Barracuda 7200.7 80GB,Serial ATAQ 7200 8MB Е? Това САТА ли е ATA ли е? В крайна сметка какъв ми е HDD?Я обясни малко по-подробно какви действия извършваш като "даваш boot за него", ако обичаш, че нещо е много странно това с рестартирането... Какъв уиндоус си намерила, откъде е, как го записа и с коя програма... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Я обясни малко по-подробно какви действия извършваш като "даваш boot за него", ако обичаш, че нещо е много странно това с рестартирането... Какъв уиндоус си намерила, откъде е, как го записа и с коя програма... Има предвид, че след първоначалната проверка на Windows за съвместимост, последният не може да открие харда и й предлага да направи reboot... Познато чувство... SATA драйвери може да си изтегли от тук. Мисля че чипсета и е VT8237, но това може лесно да се види чрез SIW =>Motherboard=>South Bridge... Може да даде едно шотче да погледнем... После тегли драйверите, записва ги на дискета и прилага процедурата по преинсталация, описана в ръководството на Night_Raven. Дано да е само това... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Има предвид, че след първоначалната проверка на Windows за съвместимост, последният не може да открие харда и й предлага да направи reboot... Познато чувство... SATA драйвери може да си изтегли от тук. Мисля че чипсета и е VT8237, но това може лесно да се види чрез SIW =>Motherboard=>South Bridge... Може да даде едно шотче да погледнем... После тегли драйверите, записва ги на дискета и прилага процедурата по преинсталация, описана в ръководството на Night_Raven. Дано да е само това...Какви SATA-драйвери!... Аз съм инсталирал уиндоус в момента, за който казват, че нямал такива драйвери и не ставал на лаптоп, но на персонален компютър със SATA-диск като моя се инсталира без проблем! Стига с тия SATA-драйвери! Какъвто и уиндоус да му сложа и го инсталира, и Windows 2000 съм пробвал и никога не ми е искал допълнителни драйвери! Ето онзи ден един приятел си инсталира на неговия SATA-диск чист Windows XP Pro без сървис пак и няма проблеми и никога не е имало. Няма сата - няма мата... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Какви SATA-драйвери!... Аз съм инсталирал уиндоус в момента, за който казват, че нямал такива драйвери и не ставал на лаптоп, но на персонален компютър със SATA-диск като моя се инсталира без проблем! Стига с тия SATA-драйвери! Какъвто и уиндоус да му сложа и го инсталира, и Windows 2000 съм пробвал и никога не ми е искал допълнителни драйвери! Добре Nazikov. Няма нужда да викаш Обясни на човека как става. Нека пробва и си реши проблема. Edit: Предполагам, че имаш предвид инсталация, чрез емулация на IDE режим, описано в статията на l.kanelov, ето тук (малко по-надолу в текста). При теб, вероятно никога не ти е искало драйвери, защото настройката в BIOS-а е направена със забрана на AHCI. Можеш да обясниш точно как става превключването. Би било полезно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Добре Nazikov. Няма нужда да викаш Обясни на човека как става. Нека пробва и си реши проблема. Edit: Предполагам, че имаш предвид инсталация, чрез емулация на IDE режим, описано в статията на l.kanelov, ето тук (малко по-надолу в текста). При теб, вероятно никога не ти е искало драйвери, защото настройката в BIOS-а е направена със забрана на AHCI. Можеш да обясниш точно как става превключването. Би било полезно.Нямам такава опция в биоса, проверих. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 7, 2009 Report Share Публикувано Август 7, 2009 Нямам такава опция в биоса, проверих. Тогава бих посъветвал AntishoC да пробва метода със SATA драйверите, който първо посочих, за да не земе да обърка нещо при търсене в BIOS-а как да направи превключването. Иначе, ако контролера е в SATA, просто не виждам как ще се инсталира Windows без такива драйвери... Ако и се занимава, преди да е преинсталирала, може и да пробва да си ги вгради с nLite - точно за 15 минути работа (max). Самоделката, с която е сега, се е инсталнала без проблем, защото има вградени SATA драйвери (проверих). P.S: Nazikov, съжалявам че те накарах да ресваш компа (псувйаки под мустак) и да ровиш из BIOS-а, но е добре да се видят всички варианти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 8, 2009 Author Report Share Публикувано Август 8, 2009 Значи чрез SIW си видях чи съм със SATA Благодаря на draco_volans за линка.Подариха ми един диск с Windows XP SPIII SATA и си направих инсталацията без никакъв проблем вече Обаче.... информация за изпълнител и песен пак не ми се вижда от CD-R когато опитвам да ги рипна на харда:'( Дисковете ми се правени със CD-Text както трябва. Устройството, което записва диска, го поддържа! Програмата, с която записвм, го поддържа. Какво тогава не е на ред? На всеки друг комп тези дискове показват текс и изпълнител, а тук ми излизат само тракове. Това стана след първата преинсталация.До тогава всичко си беше нормално. Изтрих си цялата музика от харда като смятах, после да си я кача на чисто, а сега не мога. Пробвах с различни програми/Exact Audio Copy, Easy CD Creator ,nero/ -не става. Явно след като съм сигурна, че има записан CD Text, трябва да укажа на CD устройството ми или на плейера да взима инфо за траковете от там. Това навярно е просто някаква отметка, която трябва да се активира, но не виждам къде е. Примерно в EAC съм дала на CD-Text Read capable drive и пак ми ги рипва само на тракове.Какво повече да направя Май тази тема стана по-подходяща за раздел дискусии, свързани с програми /или хардуер?/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Август 8, 2009 Report Share Публикувано Август 8, 2009 Това е чист оригинален Windows Офис 1 Този дето са ти го подарили прекалено много звучи като самоделка Windows XP SPIII SATA Няма такъв оригинален! Ако имаш такъв (купен от Ofise-1 или от дистрибуторите на Microsoft) как ще го инсталираш на компютъра си като и той няма SATA драйвери вградени като тази самоделка дето са ти я подарили? Има си начин за това (как да се инсталира оригинален (чист) Windows) и във форума го пише само трябва да го прочетеш (не помня обаче в коя точно тема беше)! Дано някой който се сети къде беше написано да помогне и посочи темата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост