mihail0067 Публикувано Август 3, 2009 Report Share Публикувано Август 3, 2009 Здравеите,преди няколко месеца минах на vista,но после реших да се върна на ХР, но при инстала ,след бутването ми излиза на син екран windos setup и блокирва.После пробвах windows7,vista пак,linux-всичко се инсталирва без проблем.Компа ми е стар,нямам сата дискове,пробвах с различни инсталационни XP-та,даже с live CD,но XPли е не та не.Правих си XPс вградени драивери-неще.В биоса всичко е наред.Паметта също.Някакви идеи? Дъното да е за смяна?Но пък сега съм с windows7 ,не се обаждат никакви дефекти и маи принудително ще съм с него.mihail0067 е на линия Отговори с цитат Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Август 3, 2009 Report Share Публикувано Август 3, 2009 Здравеите,преди няколко месеца минах на vista,но после реших да се върна на ХР, но при инстала ,след бутването ми излиза на син екран windos setup и блокирва.После пробвах windows7,vista пак,linux-всичко се инсталирва без проблем.Компа ми е стар,нямам сата дискове,пробвах с различни инсталационни XP-та,даже с live CD,но XPли е не та не.Правих си XPс вградени драивери-неще.В биоса всичко е наред.Паметта също.Някакви идеи? Дъното да е за смяна?Но пък сега съм с windows7 ,не се обаждат никакви дефекти и маи принудително ще съм с него.mihail0067 е на линия Отговори с цитатТук има големи специалисти, които със сигурност ще ти помогнат, но и аз с моите скромни знания ще се опитам.По принцип преминаването от Виста на ХР не би трябвало да е някакъв проблем. Още в самото начало искам да кажа, че не става въпрос за хардуерни проблеми. Трябва да се увериш, че си задал от БИОС да ти зарежда първо СД - то. Слад това трябва да разполагаш с читаво ХР, не някаква самоделка, и то с вградени SATA драйвери. Пускаш компа, зарежда ти инсталационното СД с ХР и / аз бих препоръчал / да избереш опцията с цялостно форматиране под NTFS. Минава форматирането и започва инсталацията. Не би трябвало да срещнеш трудности. Ако греша някъде - поправете ме. Успех ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Август 3, 2009 Report Share Публикувано Август 3, 2009 Само една поправка - Весо казваш на човека да НЕ ползва самоделки а му предлагаш ХР с вградени SATA драйвери!!!!! До колкото знам чист Windows XP дори и с SP1/2/или 3 няма с вградени SATA драйвери - това само по себе си говори за самоделка! Има друг начин ако по време на инсталацията не открива харда в биоса се превключва от SATA на IDE и след приключване на инсталацията да се инсталират SATA драйверите и тогава отново да се превключи в биоса на SATA режим!!!!! Може и да не съм прав ,но това беше случай с един лаптоп на който нямаше друг начин да се инсталира новия ХР купен от Офис-1 ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 3, 2009 Report Share Публикувано Август 3, 2009 Само една поправка - Весо казваш на човека да НЕ ползва самоделки а му предлагаш ХР с вградени SATA драйвери!!!!! До колкото знам чист Windows XP дори и с SP1/2/или 3 няма с вградени SATA драйвери - това само по себе си говори за самоделка! Има друг начин ако по време на инсталацията не открива харда в биоса се превключва от SATA на IDE и след приключване на инсталацията да се инсталират SATA драйверите и тогава отново да се превключи в биоса на SATA режим!!!!! Може и да не съм прав ,но това беше случай с един лаптоп на който нямаше друг начин да се инсталира новия ХР купен от Офис-1 ! В това отношение, има разлика от самоделка до самоделка... Има самоделки тип "наготово", в които някой друг е базарал и е слагал не само SATA драйвери, ами и кой знае какво друго... Но има и самоделки от типа "направи си сам", в които мераклията може сам да си вгради каквото му е нужно (поне що се отнася до пакети с драйвери, включая и SATA), като за целта е добре да се използва колкото се може по оригинален Windows (MSDN, примерно ). Получените "печива" са също самоделки, но това не ги прави лоши. Аз в момента съм с такава самоделка. Така че, vesodimov сигурно това е имал предвид под намирането на Windows със SATA драйвери... Линкчета към материали с инструкции за вграждане на SATA драйвери: Цък, Цък, Цък, Цък, Цък Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Август 3, 2009 Report Share Публикувано Август 3, 2009 Да, казвайки "самоделка" имах впредвид мнооого обработена инсталация на ХР. И знам, че колкото повече се пипа, толкова по - лошо. Както и да е. Дано успеем да помогнем на miha0067 . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihail0067 Публикувано Август 3, 2009 Author Report Share Публикувано Август 3, 2009 нямам sata дискове бе хора,компютара е старичък. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Август 3, 2009 Report Share Публикувано Август 3, 2009 нямам sata дискове бе хора,компютара е старичък.Аз ако съм на твое място ще си направя две дискети с програмата Partition Magic 8.0.С едната ще стартира PC под дос, а другата зарежда Partition Magic и бих форматирал дяла където е windows7.Ако пък нямам флопи или възможност да намеря програмата бик се опитал да излъжа PC.На ум ми идват две идеи:Първата е ако имаш второ PC.Откачи hhd и го за качи на друг компютър като форматираш там дяла с ОС.Естествено ще се наложи да не слагаш харда като мастар.Втората е като поставиш диска с windows7 оставяш го да зареди до мястото къде то щети предложи да формираш партиции.Избери да изтрие файловата система и да форматираш дяла.Тогава прекрати инсталацията рестартирай PC и започни стандартна инсталация с XP. П.с.Аз бих предпочел начина с Partition Magic,другите две сам си преценяваш дали са удачни (както се казва не нося отговорност, ако нещо се обърка.) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Август 4, 2009 Report Share Публикувано Август 4, 2009 Сещам се, че имаше едни дискове, пълни с необходими програми при скапване на системата. Първо се сещам за Hirens boot . Сваляш, копираш на едно СД и зарешдаш от него. Там има необходимото за форматиране. Partition Magic примерно ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост