Belial Публикувано Ноември 12, 2012 Report Share Публикувано Ноември 12, 2012 Е да SSD не са особено финансово изгодни, но примерно за системен диск + един blue WD макар, че така май надхвърляме бюджета на питащия. Но пък само весилораптор вярно бърз, ама на сегашно време 250GB не са кой знае колко... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesko95 Публикувано Ноември 12, 2012 Report Share Публикувано Ноември 12, 2012 Много добър твърд диск за системен, ако е важна само и единствено скоростта, а шумът, отделяната топлина, размерът и цената не са проблем. Това е твърд диск за сериозни ентусиасти, т.е. потребители, които знаят точно защо го купуват и ще се възползват от него максимално. В противен случай няма смисъл. За средностатистическа работа Caviar Black или дори Caviar Blue са напълно достатъчни.БЛАГОДАРЯ !!! А за качеството нещо ? Как е ? Лично аз го избрах тъй като го видях в shopping.bg за 200 ЛВ .Приемам и други предложения стига да е бърз(че ми е омръзнало да се занимавам с глупости), шума не е от значение да.... И най -важното--> качество !И друго питане: Тъй като дъното ми поддържа SATA2 ,а като гледам вече започнаха да се чистят дали ще има проблем с комуникацията ? Физически знам ,че са еднакви ...Дъно---> http://www.foxconnch...&U=en-us0000079 Да и на мен не ми изглеждат надеждни SSD ,защото работят с електроника ... То не че механичния е по добре ама все някак може да се "закърпи" ,докато SSD изпуши ли не мие е ясно как ще се възстанови информацията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 12, 2012 Report Share Публикувано Ноември 12, 2012 Наред е качеството. Напълно редовни твърди дискове. Колкото до SSD, има ненадеждни и надеждни. Надеждните са общо взето по-скъпите. Информацията може да се възстанови и от SSD дискове, просто е доста по-скъпо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesko95 Публикувано Ноември 12, 2012 Report Share Публикувано Ноември 12, 2012 Наред е качеството. Напълно редовни твърди дискове. Колкото до SSD, има ненадеждни и надеждни. Надеждните са общо взето по-скъпите. Информацията може да се възстанови и от SSD дискове, просто е доста по-скъпо.БЛАГОДАРЯ МНОГО за бързите и изчерпателни отговори ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Ноември 13, 2012 Report Share Публикувано Ноември 13, 2012 Да и на мен не ми изглеждат надеждни SSD ,защото работят с електроника ... То не че механичния е по добре ама все някак може да се "закърпи" ,докато SSD изпуши ли не мие е ясно как ще се възстанови информацията По-принцип SSD са по-надеждни от HD имено заради това, че нямат механични части, заради това са особено пододящи за лаптопи и тн. А не се ли прави редовно backup дали е SSD или обикновен хард работата става 'дебела'. p.s. Това е просто уточнение, не агитирам да се купуват SSD. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост