icohf Публикувано Август 7, 2009 Author Report Share Публикувано Август 7, 2009 Успях да спася част от информацията. Бихте ли ми препоръчали програма, с която да форматирам диска - вероятно трябва да е лоу левел формат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Август 7, 2009 Report Share Публикувано Август 7, 2009 Успях да спася част от информацията. Бихте ли ми препоръчали програма, с която да форматирам диска - вероятно трябва да е лоу левел формат.Пробвай тази и пиши после дали е свършила работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
icohf Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Стана, и диска тръгна, но не мина S.M.A.R.T теста и Short drive self test и ми го смениха.След като включих новият диск компютъра не тръгва. СД-то мига постоянно, диода на харда свети непрекъснато, а екрана остава черен- не стигам дори до БИОС-а. Когато изключа кабела на диска компа тръгва дори и при включено състояние. Форматиран е на друго РС само за да видя дали ще тръгне-там работи без проблем. Същият проблем го имаше и преди формата. Предишният диск, който беше сменен с този беше същият .Ще го използвам за втори диск На него няма ОС. Диска е SEAGATE SATA II 16 320 Mb, форматиран е с NTFS на друго дъно, операционната система е Уиндоус СР 3, а дъното е ASUS K8N. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 14, 2009 Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Опитай да изключиш CD устройството и виж дали ще има някаква промяна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
icohf Публикувано Септември 14, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2009 Опитай да изключиш CD устройството и виж дали ще има някаква промяна.Изключвах го - не става. Зададох на BIOS -а настройки по подразбиране-същата работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
icohf Публикувано Септември 17, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 17, 2009 Ура, проблема се реши!Оказа се, че новият диск е САТА 2 и чипсета на дъното не го разпознава. Сложиха му единджъмпер и тръгна. Благодаря на всички, които се отзоваха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ssammson Публикувано Ноември 17, 2010 Report Share Публикувано Ноември 17, 2010 здравеите на всички тъи като притежавам абсолутно същият хард диск но го ползвам като основен за лап топ модел тошиба сателит старичак 1.6 ГХ 1.512 мб рам и имам феникс биос бих искал да споделя че проблема ми доста прилича на коментираният само че когато се опитвам го форматирам или да свържа към компютар нещата доста се оплескват! става дума че преди година си купих същият хард диск и до 6тият месец работеше много добре изведнъж просто системата ми изчезна когато се опитах да направя каквото и да било със хирен или с парагон или дори с лоу левел формат харда просто автоматично се деактивира и налага рестарт! на първо място незнам дали има смисъл да го нося на поправка моля помогнете дотук което прочетох не помага нищо иначе смарт параметрите са почти отлични! никоя програма няма достъп до хард диска като цяло в това съм сигурен! преди една седмица нсмалих харда от 320 на 50 гб като партишън и тръгна уиндоус и всичко но това продължи 5 дена! моля помогнете! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост