Jump to content

Препоръчан пост

Успях да спася част от информацията. Бихте ли ми препоръчали програма, с която да форматирам диска - вероятно трябва да е лоу левел формат.

Пробвай тази и пиши после дали е свършила работа.

Сподели другаде

• 1 month later...

Стана, и диска тръгна, но не мина S.M.A.R.T теста и Short drive self test и ми го смениха.

След като включих новият диск компютъра не тръгва. СД-то мига постоянно, диода на харда свети непрекъснато, а екрана остава черен- не стигам дори до БИОС-а. Когато изключа кабела на диска компа тръгва дори и при включено състояние. Форматиран е на друго РС само за да видя дали ще тръгне-там работи без проблем. Същият проблем го имаше и преди формата. Предишният диск, който беше сменен с този беше същият .Ще го използвам за втори диск На него няма ОС. Диска е SEAGATE SATA II 16 320 Mb, форматиран е с NTFS на друго дъно, операционната система е Уиндоус СР 3, а дъното е ASUS K8N.

Сподели другаде

Опитай да изключиш CD устройството и виж дали ще има някаква промяна.

Изключвах го - не става. Зададох на BIOS -а настройки по подразбиране-същата работа.

Сподели другаде

Ура, проблема се реши!

Оказа се, че новият диск е САТА 2 и чипсета на дъното не го разпознава. Сложиха му един

джъмпер и тръгна. Благодаря на всички, които се отзоваха.

Сподели другаде

• 1 year later...
здравеите на всички тъи като притежавам абсолутно същият хард диск но го ползвам като основен за лап топ модел тошиба сателит старичак 1.6 ГХ 1.512 мб рам и имам феникс биос бих искал да споделя че проблема ми доста прилича на коментираният само че когато се опитвам го форматирам или да свържа към компютар нещата доста се оплескват! става дума че преди година си купих същият хард диск и до 6тият месец работеше много добре изведнъж просто системата ми изчезна когато се опитах да направя каквото и да било със хирен или с парагон или дори с лоу левел формат харда просто автоматично се деактивира и налага рестарт! на първо място незнам дали има смисъл да го нося на поправка моля помогнете дотук което прочетох не помага нищо иначе смарт параметрите са почти отлични! никоя програма няма достъп до хард диска като цяло в това съм сигурен! преди една седмица нсмалих харда от 320 на 50 гб като партишън и тръгна уиндоус и всичко но това продължи 5 дена! моля помогнете!
Сподели другаде