stefan_os Публикувано Юли 28, 2009 Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Здравейте на всички!Проблема или по-точно запитването ми е следното ... (пробвах с търсачките намерих мн неща но нещо не се ориентирах в информацията и ми трябва и компетентно мнение)Пускам нет на BTK с вървящите промоции за безжичен WiFi рутер ... и искам не като много хора да си пазя нета само за себе си, а да пусна аванта нет на който се включи. Все пак и аз съм се възползвал от аванти и е много хубаво нещо .... да се радват лапетиите в квартала.Запитването ми е следното - имам 1 настолен комп (PC)(с Lan кабела) и един лаптоп който е за безжичната (и двата са Win XP ако е необходима тази инфо). Модема рутера и всичките му там простотии са стандартните на БТК. Как най-адекватно мога да настроя мрежата да използвам нета. Има ли възможност да направя лимитирана връзка за безжичния нет (аванта аванта ... ама и аз трябва да ползвам нет все пак ) Евентуално нещо от рода на 1 вътрешна мрежа и 2 външен трафик с някакъв ограничен лимит... има ли такава възможност да се направи. Гледам на всякъде ревюта и подобни с обяснения как да се слагат разни пароли различни настройки и там подобни ... ама не мога да се справя със споделянето ... Пък и за първи път се занимавам с безжични истории (конфигурации) ... досега все аванта.Гледам една програма Cisco VPN Client и се чудя дали ще ми свърши някаква работа. Хайде, който може да помогне с идеи нека говори Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dundurma Публикувано Юли 28, 2009 Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Здравейте на всички!Проблема или по-точно запитването ми е следното ... (пробвах с търсачките намерих мн неща но нещо не се ориентирах в информацията и ми трябва и компетентно мнение)Пускам нет на BTK с вървящите промоции за безжичен WiFi рутер ... и искам не като много хора да си пазя нета само за себе си, а да пусна аванта нет на който се включи. Все пак и аз съм се възползвал от аванти и е много хубаво нещо .... да се радват лапетиите в квартала.Запитването ми е следното - имам 1 настолен комп (PC)(с Lan кабела) и един лаптоп който е за безжичната (и двата са Win XP ако е необходима тази инфо). Модема рутера и всичките му там простотии са стандартните на БТК. Как най-адекватно мога да настроя мрежата да използвам нета. Има ли възможност да направя лимитирана връзка за безжичния нет (аванта аванта ... ама и аз трябва да ползвам нет все пак ) Евентуално нещо от рода на 1 вътрешна мрежа и 2 външен трафик с някакъв ограничен лимит... има ли такава възможност да се направи. Гледам на всякъде ревюта и подобни с обяснения как да се слагат разни пароли различни настройки и там подобни ... ама не мога да се справя със споделянето ... Пък и за първи път се занимавам с безжични истории (конфигурации) ... досега все аванта.Гледам една програма Cisco VPN Client и се чудя дали ще ми свърши някаква работа. Хайде, който може да помогне с идеи нека говори просто не слагаш парола на рутера,остава отворен и авантаджиите са наклона.а когато ти падне скоростта на теглене-започваш да псуваш и се ядосваш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Здравейте. Не ми се отваря нова тема затова ще питам тук. Мисля да минавам към БТК с промоцията и безжичния модем. Въпроса ми е следния. Мисля да го ползвам на настолния компютър не на лаптоп, ( не искам да опъвам кабели по стаите) каква ЛАН (безжична) карта трябва да си взема и евентуално какви проблеми могат да възникнат ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SexyGazar4e Публикувано Август 19, 2009 Report Share Публикувано Август 19, 2009 Евентуално по твойте схеми задължително ще ти опънат кабелите до вас , въпроса е ти къде искаш да си го сложиш.. ако искаш го сложи на покрива.. а по темата каква лан карта трябва да си вземеш еми купи си Wi-Fi лан карта и е инсталирай на настолният ти компютър.. пак ти казвам без модем нестава Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост