Jump to content

Липсващ локален диск D:

Lilian

Препоръчан пост

На компютъра ми наскоро просто му дойде време за преинсталация и реших, че ще ми спести много време, ако използвам backup файла, който миналата година му направих точно след преинсталиране с Acronis True Image. Понеже имах проблеми със записване на boot-ващо CD, пуснах програмата от компютра и избрах Restore от там. Първия път нищо не стана, всичко си беше като преди, въпреки че наистина изглеждаше като възстановяване на файла. Втори път опитах, но по средата на процеса се отказах и натиснах Cancel. Компютъра ми след това не искаше да се включи, изписваше се само една долна черта горе вляво на монитора, и това беше. С лаптопа ми записах буутващо CD, възстанових този път както трябва backup файла, и тук идва проблема ми. Нямам локален диск D. Просто не съществува. Опитах да го пиша в адресната лента, но не го намира. Пробвах да настроя компютъра така, че да се виждат всички скрити и системни файлове, но го няма. На диск C не ми е разпределена цялата памет, а само около половината. Възможно ли е проблема да идва от това, че backup файла беше записан на флашка, а нея ми я отчита вмомента като диск D:? И има ли начин да добавя втори диск с някаква програма може би или е наложителна преинсталация на Уиндоуса? :crosseyes1:
Сподели другаде

Пробвай с Partition Magic 8.0 Free Trial дали ще го открие - ако не стане ще се наложи да направиш преинстал на Windows-а ,но този път с чисто инсталиране т.е. формат на всички дялове (като изтриеш и създадеш отново)!
Сподели другаде

Пробвай с Partition Magic 8.0 Free Trial дали ще го открие - ако не стане ще се наложи да направиш преинстал на Windows-а ,но този път с чисто инсталиране т.е. формат на всички дялове (като изтриеш и създадеш отново)!

Ти пък формат на всички дялове... Нали ще си изтрие всичко в D. Само формат на С при инсталацията. Предполагам, че при първоначалната детекция на харддиска Windows ще види дял D.

Сподели другаде

Мястото, което е заемал дял D: до момента, е маркирано като свободно. Имаш два варианта:

1. Ако имаш (си имал) важна информация на този дял, можеш да използваш софтуер за възстановяване на данни или да занесеш диска някъде, където да се опитат да извлекат информацията.

2. Ако нямаш важна информация на този дял, можеш просто да си създадеш нов дял с помощта на Disk Management, като укажеш файлова система и буква за именуване на дяла.

Сподели другаде

Мястото, което е заемал дял D: до момента, е маркирано като свободно. Имаш два варианта:

1. Ако имаш (си имал) важна информация на този дял, можеш да използваш софтуер за възстановяване на данни или да занесеш диска някъде, където да се опитат да извлекат информацията.

2. Ако нямаш важна информация на този дял, можеш просто да си създадеш нов дял с помощта на Disk Management, като укажеш файлова система и буква за именуване на дяла.

МНОГО благодаря. Това беше цялата работа - как да направя диска. Бях решила, че е невъзможно без преинсталиране, защото рових къде ли не за уроци и нищо не успях да открия. Направих си диск D, нямаше важна информация на изчезналия. Мерси отново на всички, които отговориха. :yesss:

Сподели другаде