pppplamennnn Публикувано Юли 27, 2009 Report Share Публикувано Юли 27, 2009 Аз съм с процесор AMD Athlon 64 5200+ и днес реших да опитам технологията за по-хладен и по-тих процесор Cool & Quiet та засега си върви добре от 2700 MHz и 1.3/1.4 V като не го натотаварвам пада на 1000 MHz 1.1 V въпроса ми е за ползата и вредата (ако има такава) от въпросната технология. Аз знам само, че така консумацията е по-малка и се удължава живота на чипа, също така температурата пада заради по-ниския волтаж и честота, а единствения недостатък е, че производителността пада много малко и едва забележимо, което мен не ме бърка особено защото почти не съм усетил спад, а и не съм чак толкова капризен. Та искам да си кажете мнението и специално тези, които ползват Cool & Quiet. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 28, 2009 Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Аз съм с процесор AMD Athlon 64 5200+ и днес реших да опитам технологията за по-хладен и по-тих процесор Cool & Quiet та засега си върви добре от 2700 MHz и 1.3/1.4 V като не го натотаварвам пада на 1000 MHz 1.1 V въпроса ми е за ползата и вредата (ако има такава) от въпросната технология. Аз знам само, че така консумацията е по-малка и се удължава живота на чипа, също така температурата пада заради по-ниския волтаж и честота, а единствения недостатък е, че производителността пада много малко и едва забележимо, което мен не ме бърка особено защото почти не съм усетил спад, а и не съм чак толкова капризен. Та искам да си кажете мнението и специално тези, които ползват Cool & Quiet. И аз съм с процесор AMD Athlon 64 X2 7750 (2,7GHz) отскоро и винаги използвам тази технология Cool & Quiet (разрешава се от биоса), плюс AMD Dual Core Optimizer и AMD Processor Driver. Също така инсталирам и AMD Power Monitor за получаване на нагледна представа за работата на двете ядра. През повечето време процесора ми работи на 1350MHz. Няма загуба на производителност, защото при нужда веднага се вдига честотата. С Windows XP SP3 съм. А че процесора е лед-студен... лед е. В момента температурата на двете ядра е 30 С и повече от 42 С не успях да ги загрея, колкото и да го товарих. Оборотите на вентилатора сега са 2150, но ако се наложи стигат и до 5700. Ето една картинка: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pppplamennnn Публикувано Юли 28, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 28, 2009 И аз съм с процесор AMD Athlon 64 X2 7750 (2,7GHz) отскоро и винаги използвам тази технология Cool & Quiet (разрешава се от биоса), плюс AMD Dual Core Optimizer и AMD Processor Driver. Също така инсталирам и AMD Power Monitor за получаване на нагледна представа за работата на двете ядра. През повечето време процесора ми работи на 1350MHz. Няма загуба на производителност, защото при нужда веднага се вдига честотата. С Windows XP SP3 съм. А че процесора е лед-студен... лед е. В момента температурата на двете ядра е 30 С и повече от 42 С не успях да ги загрея, колкото и да го товарих. Оборотите на вентилатора сега са 2150, но ако се наложи стигат и до 5700. Ето една картинка:А това AMD Dual Core Optimizer какво прави, а за Cool & Quiet на мен ми е разрешена от биоса но не работеше нещо затова си я истеглих от сайта на производителя на дъното ми отделно, инсталирах го и сега си работи, а сега се сещам че може би преди просто не го бях дал на Minimal Power Management и затова не е тръгвало Cool & Quiet, но както и да е . А това за оборотите на вентилатора пак от биос се прави нали?Извинявам се за многото си въпроси, но просто ми е любопитно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 28, 2009 Report Share Публикувано Юли 28, 2009 А това AMD Dual Core Optimizer какво прави, а за Cool & Quiet на мен ми е разрешена от биоса но не работеше нещо затова си я истеглих от сайта на производителя на дъното ми отделно, инсталирах го и сега си работи, а сега се сещам че може би преди просто не го бях дал на Minimal Power Management и затова не е тръгвало Cool & Quiet, но както и да е . А това за оборотите на вентилатора пак от биос се прави нали?Извинявам се за многото си въпроси, но просто ми е любопитно. Да, забравих да спомена, че в Power Options на Windows се задава режим Minimal Power Management. AMD Dual Core Optimizer разпределя работата на двете ядра, да не се товари само едното. Другото (AMD Processor Driver) също е полезно. Оттук можеш да си ги свалиш и инсталираш. Режимът на оборотите на вентилатора се задава от биоса, ако има такива опции. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pppplamennnn Публикувано Юли 28, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Благодаря ти за отговорите на въпросите ми. А този AMD Processor Driver не е ли драйвъра за процесора или е някаква отделна праграма за оптимизация , а пише че е за XP SP2 проблем ли ще е да го сложа на SP3 аз вече го сложих де само питам дали ще си работи нормално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 28, 2009 Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Благодаря ти за отговорите на въпросите ми. А този AMD Processor Driver не е ли драйвъра за процесора или е някаква отделна праграма за оптимизация , а пише че е за XP SP2 проблем ли ще е да го сложа на SP3 аз вече го сложих де само питам дали ще си работи нормално. Няма значение сървис пака - работи си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pppplamennnn Публикувано Юли 28, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Няма значение сървис пака - работи си.Ok мерси много, че се отзова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост