Жоро Публикувано Юли 26, 2009 Report Share Публикувано Юли 26, 2009 Здравейте приятели,пиша Ви с молба за помощ.Купих си безжичен рутер "linksys cisco", но по обясними причини за да започне да работи трябва да клонирам мак адреса на лан картата на компютъра си.Използвам операционна система XP, с автоматични настройки от нет доставчика.Бихте ли ми посочили пътя по отделни стъпки, който трябва да следвам(като на човек, който не е много запознат). Четох някъде, че докато тези настройки се правят се изважда мрежовият кабел от доставчика, за да завърши с успешен край занятието - моля не ми спестявайте такива малки подробности(ако ги има естествено), защото не съм добре запознат. Благодаря Ви предварително за отделеното внимание и усилия.Поздрави Жоро Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Юли 26, 2009 Report Share Публикувано Юли 26, 2009 Ако доставчикът ти не е обявил война на рутерите, можеш да им се обадиш да изтрият запомнения MAC, тогава при първото влизане с рутера ще се заключи към неговия.Другият вариант е потърси в настройките на рутера MAC Address Clone -> Clone Your PC's MAC. Ако не се получи на същото място имаш място да въведеш MAC-а на ланкартата, който можеш да видиш примерно със Start -> Run -> cmd -> getmac.Не съм чувал да трябва да се вади мрежовия кабел, но ако искаш - направи го. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Жоро Публикувано Юли 30, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 30, 2009 Здравейте приятели,пиша Ви с молба за помощ.Купих си безжичен рутер "linksys cisco", но по обясними причини за да започне да работи трябва да клонирам мак адреса на лан картата на компютъра си.Използвам операционна система XP, с автоматични настройки от нет доставчика.Бихте ли ми посочили пътя по отделни стъпки, който трябва да следвам(като на човек, който не е много запознат). Четох някъде, че докато тези настройки се правят се изважда мрежовият кабел от доставчика, за да завърши с успешен край занятието - моля не ми спестявайте такива малки подробности(ако ги има естествено), защото не съм добре запознат. Благодаря Ви предварително за отделеното внимание и усилия.Поздрави Жоро Здравейте на всички,благодарности към dixy, стана по начина по който той е описал - клонирах мак адреса от настолния си компютър, но възникна друг проблем - отварям страници и имам скаип, но като почна да играя Generals on-line и най-много след минута губя връзка със сървъра.Махнал съм firewall от компютъра и от рутера, а аваст докато бях директно свързан към нет доставчика не е правила проблем докато играя тази игра.Всичко е по-старо му новите неща в схемата са рутера и това ,че губя конекция постоянно докато се опитвам да играя тази игра. Обръщам се към вас с молба за помощ и вети!Поздрави Жоро Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост