Jump to content

Странни грешки в Windows XP

Препоръчан пост

liver

1. Напълно съм съгласен,че поддръжката трябва да се простира и върху пробните верии,както и OEM лицензи. Това многократно е дискутирано но политиката на компаниите - не само на Касперски е такава.

draco_volans

2.Avira + Outpost Free изглежда добра комбинация,но не при всеки доставчик е удачна - Би Бой е на същото мнение доколкото знам.какво Ви е мнението за AVAST + Outpost Free

Ако говорим за стабилна комбинация включваща Касперски имам една препоръка:

KAV WKS включващ само антивирусната защита + Outpost Free

Линк на английски - http://dnl-eu5.kaspersky-labs.com/products...37_winwksen.exe

Линк на руски - http://dnl-eu5.kaspersky-labs.com/products...37_winwksru.exe

Изключително стабилна версия без HIPS ,ако желаете може да я инсталирате с анти-хакера и да не ползвате друга защитна стена.

liver

За проблема писах на Dossev & Co дано задвижат нещата.

Поздрави

Сподели другаде

• Отговори 48
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Аз съм с AVAST Free и Outpost Free от около 2 месеца и засега нямам оплаквания (сериозни). Спогаждат се. Въпросът е, че avast! заема повечко RAM и особено след ъпдейт, има адета да качва доста разхода и после да не връща това, което допълнително му е трябвало. Сканира доста бавно, при което доста товари, но сега за сега се свиква, пък и се чака новата версия през октомври, която обещава радикални промени (ха дано). На liver точно този по-висок разход не му допада (разбирам го) и за това препоръчах Avira + Outpost. Той е тествал тази комбинация и май нямаше сериозни оплаквания, освен веднъж с фалшива тревога. Както си прецени човека... За мене златната среда е да се закрепи на нещо, което е пробвал и не е имал сериозни ядове с него. Аз така бих направил.
Сподели другаде

Странни грешки ще има винаги. Наскоро се измъчих с един лаптоп Aser дето ми направи син екран дори и при стартирането на рековери диска. Инсталирах го спокойно и в момента в който махнах Macfee си стана веселото. Върнах го на продавача му :giggle: Да го е страх човек да си обнови системата :crosseyes1:

Outpost са си ми слабост и според мене са нещо което наистина си заслужава пробването и ползването, НО ПРО версията.

Безплатната версия нещо не ме грабва - липсват доста полезни неща вътре.

По темата: Отговориха ми или по скоро питаха "Какво е обновявано" "Как е работил,ако е работил с предна версия" и най вероятно ще вземат мерки. Във форума има доста проблемни случаи с този драйвер - най вероятно влиза в конфликт с някой драйвер на видеокартата особенно ако е NVIDIA - напоследък да те е страх да си обновиш драйверите :lookaround: предполагм че бъде пуснат патч - но кога ли...

Сподели другаде

Еми от Outpost-a, като за без пари толкова... и на мен ми се ще да му видя синия цвят, но трябва да уважа хората, че предлагат наличното безплатно и без adware...

И какво излиза, че хората с ATI са помазани от съдбата/касперски да нямат сини екрани? Дано преминат по-скоро от планировки към действия. Не могат да кажат, че проблема им е неизвестен вече...

Сподели другаде

След ъпдейт (.net framework) на windows xp sp3 , при стартиране на firefox ми излиза това съобщение. Менюто на несъвместимата добавка е неактивно. Та въпроса е, може ли да бъгне нещо, че след преинсталацията съм се наплашил яко. :haha: И тази добавка изобщо нужна ли е на firefox?

edit: http://vguides.net/lessons.php?id=22 тук е описано, как се премахва. Явно при всички се получава. Та следващия въпрос е - ако го премахна това разширение по начина, описан в линка, добре ли е, или ще прецака нещо?

post-8656-1253271845_thumb.jpg

Сподели другаде

Направи си точка на възстановяване и пробвай. Тия Net.Framework-ци ако наистина не ти трябват, по-добре да не беше ги инсталирал... Аз по необходимост имам NET.Framework 2.0, но въпросната добавка не ми присъства. С Firefox 3.0.0.14 съм, че тия по-новите версии, все по-малко ме раздват.

Edit: Като за уплашен, нещо много ти е смешно...

Сподели другаде

И аз не ги харесвах някои версии на мозилата. Визирам 3.0. версията. И преминах на операта, като за основен браузър. Но 3.5.3 версията е много стабилна, бърза и по-малко ресурси като че взима. Не съм я видял да крашва, бави и каквото се сетиш. Пробвай я. Ще останеш доволен. Иначе, да смешно ми е, щото след последния ъпдейт преди дни(какво съвпадение)... бях много щастлив. :yeah:
Сподели другаде

Направи си точка на възстановяване и пробвай. Тия Net.Framework-ци ако наистина не ти трябват, по-добре да не беше ги инсталирал... Аз по необходимост имам NET.Framework 2.0, но въпросната добавка не ми присъства. С Firefox 3.0.0.14 съм, че тия по-новите версии, все по-малко ме раздват.

Edit: Като за уплашен, нещо много ти е смешно...

Инсталирай си най-новата версия на Firefox - грешка правиш, че стоиш със старата. Всички версии на .NET Framework са ми инсталирани и то със сървис паковете. Няма никакви ядове с тях.

Сподели другаде

Някои от любимите ми адони и теми за лисицата не бачкат на новите верси. Нещо и промените в табовата система не ми харест (не можеш да затворириш последния таб, трябва да затвориш целия прозорец). Пак си лииква RAM съвсем доволно, пробвал съм... Opera-та, особено в последната и версия, си е наистина удобна и надеждна, но без адоните на лисицата съм като без ръце... Много ми харесват.

Иначе, ти ъпдейтите за Win-а на Auto ли си ги пуснал? Аз при мен съм ги сложил само да ме информира, но нищо да не инсталира. Слагам си само критичните лепенки по сигурността и засега нямам оплаквания... Пък и Genuine Advantage Notification ме дебне...

Сподели другаде

След ъпдейт (.net framework) на windows xp sp3 , при стартиране на firefox ми излиза това съобщение. Менюто на несъвместимата добавка е неактивно. Та въпроса е, може ли да бъгне нещо, че след преинсталацията съм се наплашил яко. :haha: И тази добавка изобщо нужна ли е на firefox?

edit: http://vguides.net/lessons.php?id=22 тук е описано, как се премахва. Явно при всички се получава. Та следващия въпрос е - ако го премахна това разширение по начина, описан в линка, добре ли е, или ще прецака нещо?

Виж аз коя версия имам инсталирана и бутона за деинсталация работи:

...Нещо и промените в табовата система не ми харест (не можеш да затворириш последния таб, трябва да затвориш целия прозорец).

Как така не може да се затвори последният таб? Нали всеки си има "хиксче". Даже на версиите след 3.5 вече има и "плюсче" за отваряне на нов таб.

Пък и Genuine Advantage Notification ме дебне...

Това се оправя лесно.

post-10359-1253274704_thumb.png

Сподели другаде

Nazikov, при теб net. framework разширението е 1.1, при мен е 1.0. Това вероятно е и причината да са ти активни бутоните за премахване. При мен си ''дойде'' като ъпдейт, предполагам и при теб.

еdit: И при мен са си така в аdd\remove. Говоря за разширението ти В мозила net.framework 1.1. Явно е точното за мозила, но не и 1.0 . Самия браузър показва, че не е подходящо(1.0).. Погледни ми пак шота.

Сподели другаде

Nazikov, при теб net. framework разширението е 1.0, при мен е 1.1. Това вероятно е и причината да са ти активни бутоните за премахване. При мен си ''дойде'' като ъпдейт, предполагам и при теб.

Не е... Ето кои версии има инсталирани:

post-10359-1253275451_thumb.png

Сподели другаде

Някои от любимите ми адони и теми за лисицата не бачкат на новите верси. Нещо и промените в табовата система не ми харест (не можеш да затворириш последния таб, трябва да затвориш целия прозорец). Пак си лииква RAM съвсем доволно, пробвал съм... Opera-та, особено в последната и версия, си е наистина удобна и надеждна, но без адоните на лисицата съм като без ръце... Много ми харесват.

Иначе, ти ъпдейтите за Win-а на Auto ли си ги пуснал? Аз при мен съм ги сложил само да ме информира, но нищо да не инсталира. Слагам си само критичните лепенки по сигурността и засега нямам оплаквания... Пък и Genuine Advantage Notification ме дебне...

На automatic ги оставям само след преинсталация. За 1-2 дена. След това ги спирам, включително и сървисите , отговарящи за тях- automatic updates и Background Intelligent Transfer Service. След 20-30 дена ги стартирам отново, пускам автоматичното ъпдейтване и обновявам. И пак ги спирам. Преди ъпдейтвах от сайта им, но вече ме засича. А на automatic не

Сподели другаде

Версия 3.5.3:

http://i26.tinypic.com/2dliupu.jpg

Прав си сега има кръстче (нарисувах го)...

Edit: liver, а защо не слагаш отметката:Notify me but don't automatically download and install them? При тази отметка, в трея ти се появява щитчето, когато намери упдейти, цъкаш 2 пъти на него, появява ти се прозорче, където са чекнати всички намерени ъпдейти. Махаш отметките на тези, които не искаш да сваляш. Цъкаш Download. Предупреждава те, че тези които не са маркирани няма да се свалят. Цъкаш OK и си готов... Свалят ти се ъпдейтите, ресваш компа и те се инсталират... Аз така процедирам и не разбирам защо трябва да се ходи на сайта на M$ и да се търси едно по едно...? Проверявам си със SIW и виждам, че ъпдейтите, които съм маркирал са се инсталирали успешно... Пропускам и посочения Windows Advantage Genuine (не че няма да го мина, де), но е излишно...

Сподели другаде

Версия 3.5.3:

http://i26.tinypic.com/2dliupu.jpg

Прав си сега има кръстче (нарисувах го)...

Nazikov е прав. Има си си Х-че, но като отвориш 2-ри таб. Тогава се появява и на първия и е активен. При един отворен таб обаче няма.

Сподели другаде