Jump to content

Странни грешки в Windows XP

Препоръчан пост

Архивирай файловете в папката C:\Windows\Minidump ги и ги качи примерно на адрес http://www.4storing.com и след това ни дай линка за да ги изтеглем и анализираме с WindBG за да се разбере дали е проблем на некоректно инсталиран драйвер и ако да, на кой от тях.

Windows също има функция за засичане на драйвери без цифров подпис - някои от тях също може да се окаже проблематичен:

start => run => напиши => verifier => create standart settings => automatically select unsigned drivers

Ако System Restore е бил активиран, пробвай да върнеш състоянието на компютъра си с 2 дена назад.

Сподели другаде

• Отговори 48
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Kачих го http://4storing.com/kzjiwq/bae845e3bca191b...5861374e20.html

System restore съм го изключил. Имам image , направен с acronis. Най-лесната работа, е да пусна image-a и след 10 мин. да имам свеж уин с всичко инсталирано. Обаче искам да разбера от къде дойдоха тези проблеми. :)

Тези драйвъри изкара. Staropеn.sys прочетох, че е драйвър за gsm samsung. Аз съм деинсталирал софта на тела, но защо е останал...

edit: драйвъри не съм преинсталирал, не помня от кога. Последното, което инсталирах тези дни е IE8, ъпдейти за xp-то, stylish аdd-ons за mozilla, opera 10 fiinal, kis 2010. Нищо друго.

post-8656-1252785974_thumb.jpg

Сподели другаде

Извинявам се, че пиша 2-ри последователен пост, но няма как да едитна предния. Допускам, че е възможно касперски да блокира някои драйвър при опит да се зареди. Това инфо ме навежда на тази мисъл Stop 0x000000D1 or DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

This is one of the most common Stop errors. The error typically occurs when a driver tries to access an improper memory address. Check for unsigned drivers, and be especially suspicious of recently installed or updated antivirus programs, disk utilities, and backup programs, which may install a faulty file-system filter driver.

Ето и някои от ограничените програми от каспер . Възможно ли е И това да е причина?

post-8656-1252790936_thumb.jpg

Сподели другаде

Ако може да се разбере на кое приложение или системен компонент принадлежи драйверът, би могъл да го разблокираш... И преди имаше някакъв проблем с тема или нещо подобно, което оправи с преинсталация на кашпереца. Май проблемите ти почнаха откакто го инсталира. Предполагам нещата ще се оправят като нацелиш подходящите настройки... Някой би те улеснил да ти ги каже, поне що се отнася до системните файлове...

Може да пробваш и с последователно разблокиране на компоненти и да видиш при кой ще спрат грешките, но това би те направило уязвим за етапа... Може и самата програма да влиза нещо в конфликт с някое по-екзотично приложение, което си инсталирал и неговите взаимоотношения със системата...

Сподели другаде

Ако може да се разбере на кое приложение или системен компонент принадлежи драйверът, би могъл да го разблокираш... И преди имаше някакъв проблем с тема или нещо подобно, което оправи с преинсталация на кашпереца. Май проблемите ти почнаха откакто го инсталира. Предполагам нещата ще се оправят като нацелиш подходящите настройки... Някой би те улеснил да ти ги каже, поне що се отнася до системните файлове...

Може да пробваш и с последователно разблокиране на компоненти и да видиш при кой ще спрат грешките, но това би те направило уязвим за етапа... Може и самата програма да влиза нещо в конфликт с някое по-екзотично приложение което си инсталирал и неговите взаимоотношения със системата...

Напълно съм съгласен. Проблема е, че каспер дори и с изключена самозащита и всичко друго, преди два деана ми правеше проблем със скрийсейвърите, които исках да инсталирам. ПОстоянни грешки по време на инсталацията им. Разбрах го, едва като делнах каспера. Естествено след това всички скрийнсейвъри се инсталираха без проблем. Сега пак ще му задам либерални правила, но той пак ще реши нещо друго и ще го следи. Не го знам какво ще му скимне. Аз дори го държа на стандартни настройки. Май ще го деинсталирам за няколко дена и ще видя дали ще имам пак син екран. Между другото току що пак изскочи син екран. Да ми е честит . :bravo: :bravo: :bravo:

За съжаление, много ми хареса лекотата на KIS и се надявам от другаде да е проблема

Сподели другаде

Ами не знам, ама ми се струва, че руснаците са се престарали с тов Internet Security... То както изглежда е за хора, които не инсталират нищо екстравагантно на системата си или рядко правят промени... Или за хора, които много го разбират и са му влезли в кръвната група... За такива като нас, които по-малко разбират, са безплатните антивируси, които статистически погледнато по-малко ловят, но и по-малко ядове създават... Ти мисля преди няколко месеца беше инсталирал и защитен пакет на Avira (стена + антивирус), но и там ти изникнаха проблеми... Като че ли, такива еднофирмени, комплексни защити не са от най-добрите решения (предполагам само)
Сподели другаде

Ами не знам, ама ми се струва, че руснаците са се престарали с тов Internet Security... То както изглежда е за хора, които не инсталират нищо екстравагантно на системата си или рядко правят промени... Или за хора, които много го разбират и са му влезли в кръвната група... За такива като нас, които по-малко разбират, са безплатните антивируси, които статистически погледнато по-малко ловят, но и по-малко ядове създават... Ти мисля преди няколко месеца беше инсталирал и защотен пакет на Avira (стена + антивирус), но и там ти изникнаха проблеми... Като че ли, такива еднофирмени, комплексни защити не са от най-добрите решения (предполагам само)

Защитния пакет на авира, не ми е правил големи проблеми. И да е имало, се е изразявал в нещо изключително дребно, за което не мога да си спомня. Като цяло нито един защитен продукт не ми е създавал много сериозни главоболия. Единствено сега може да се каже, че проблема е по-сериозен. Още не се знае дали е било от него, но ще си проличи. Между другото, за мен каспер има по-добър и интуитивен интерфейс от повечето програми, които съм ползвал. Има и други дребни неща, които ми допадат. Но явно не се разбира с нещо, което съм инсталирал на системата и проявява характер :haha:

Сподели другаде

Незнам, но при анализа на лога ми излиза именно проблем с драйвера на касперски => kl1.sys

Преди малко оправих един проблем на едно момче с Windows Vista SP1 със сини екрани през 15 мин...

Деинсталирахме програмата, предложих му да обнови до SP2 + още някои дребни детаили и проблема се реши...

снимката му (забележи кодът на грешката)...идентичен е нали ? О.о

Деинсталирай го и почисти с това и виж дали проблема остава:

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279463

Сподели другаде

Незнам, но при анализа на лога ми излиза именно проблем с драйвера на касперски => kl1.sys

Преди малко оправих един проблем на едно момче с Windows Vista SP1 със сини екрани през 15 мин...

Деинсталирахме програмата, предложих му да обнови до SP2 + още някои дребни детаили и проблема се реши...

снимката му (забележи кодът на грешката)...идентичен е нали ? О.о

Деинсталирай го и почисти с това и виж дали проблема остава:

http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208279463

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

0x000000D1(0x01C9F081, 0x00000002, 0x0000000, 0x01C9F081)

Същата грешка, с изключение на цифрите в скобите, които нямам си и на идея какво означават. При мен на синия екран липсва пояснението kl1. sys adress........ и т.н.

Иначе другото е същото. Благодаря ти B-boy/StyLe/ :)

еdit: сега и оbjectbar-a работи без малките бъгчета за иконките в трея. Чудно какво друго oще ще открия. Може и IE8 да не е трябвало да преинсталирам, а просто да разкарам kis2010.

Сподели другаде

Да се надяваме, това ще ти реши проблемите и че nikssi (на когото писах) ще докладва за проблемите (твоя и на другото момче) на Kaspersky Labs. :)
Сподели другаде

Да се надяваме, това ще ти реши проблемите и че nikssi (на когото писах) ще докладва за проблемите (твоя и на другото момче) на Kaspersky Labs. :)

Не стана ясно коя по точно е версията на Kaspersky Internet Security 2010 459 или 463? Първото нещо което ще ме попитат при пускане на темата е версията и ОС каква е.

Не е зле да се посети форума на Касперски Лаб http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...07548&st=20 например тук или да се създаде нова тема.

Предварително е нужно да се запознае,какво може да му се поиска като информация.

http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=323567

http://forum.kaspersky.com/index.php?showt...st&p=938994

В съпорта може да се докладва само за програма с платен лиценз,такава която не е от промоции и OEM версия.

Сподели другаде

Здравей Nikssi. Версията , която ползвах, е KIS 2010 9.0.0.463 Final . Oперационната WINDOWS XP SP3/32-bit .

edit: тези ключове в регистрите, свързани с касперски, как се трият(LEGACY_KL1\ LEGACY_KLBG\ )? Не ми дава. И пречат ли ако има натрупване на остатъци от други защитни продукти.

http://www.pic-bg.net/kartinki/osjq6b73h5rwx5r7u69746sfwrfoefqe2oxhrpuf_thumb.jpg

Сподели другаде

Здравей Nikssi. Версията , която ползвах, е KIS 2010 9.0.0.463 Final . Oперационната WINDOWS XP SP3/32-bit .

edit: тези ключове в регистрите, свързани с касперски, как се трият(LEGACY_KL1\ LEGACY_KLBG\ )? Не ми дава. И пречат ли ако има натрупване на остатъци от други защитни продукти.

http://www.pic-bg.net/kartinki/osjq6b73h5rwx5r7u69746sfwrfoefqe2oxhrpuf_thumb.jpg

Пуска ли специалният деинсталатор на програмата http://support.kaspersky.ru/kis2010/service?qid=208635705

http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=5233

http://support.kaspersky.ru/kis2010/error?qid=180593373

Ако имаш легален лиценз свали и генерирай отчета и го качи =>> http://support.kaspersky.ru/helpdesk.html следвайки стъпките.

Лично аз не мога нито да го пратя тъй като съдържа цялостна информация за системата ти.

За съжаление изискват този отчет да се прати :( преди да се разгледа случая изобщо.

Личното ми мнение е,че проблема идва от драйверите на видеокартата ти и Касперски, обновявал ли си я ? Ако ДА може да е са се получили някакви конфликти и оттам синия екран. Почисти и пробвай при чиста инсталация.

Сподели другаде

Пуснах го сега. Инсталирах я наново и я затрих по указания начин (каvremover). И трите папки с ключовете остават. Дори вчера като я затрих с revo uninstaler, останаха по-малко ключове за доизтриване отколкото сега. Не знам обаче до колко тези остатъци ще пречат на инсталирането на друг защитен продукт. Гледам такива остатъци има и от комодо, който пробвах преди и сега пак... и кой знае от колко защитни продукти има остатъци. За сега без защитен продукт мисля, че ще е най-добре. С оглед проблемите, които създават, предпочитам да си натреса вирус и да реша проблема с image-a на acronis за 10-15 минути, отколкото да губя време със защитни продукти и да търся причините 2 дена.

И защо трябва да ползвам платена версия, а не триъл за да ми обърнат внимание на отчета или лога ли , не знам? Как по този начин ще ме убедят да я купя , след като не знам дали проблема ще го решат? Или трябва да я купя, да пратя лога и да чакам...А ако не го решат проблема, карай, нали са ми взели парите. Освен това, повечето антивирусни нямат и бг езиков пакет. Не отразяват въобще потребителите от по-малките страни. Ако съм имал съмнения или ми е минала безумната идея, да си купя някога защитен продукт...вече не ми минава. Никакви угризения за ползването на пиратски софт вече. Като те не отразяват, аз също. Ядосах се.

Сподели другаде

Пуснах го сега. Инсталирах я наново и я затрих по указания начин (каvremover). И трите папки с ключовете остават. Дори вчера като я затрих с revo uninstaler, останаха по-малко ключове за доизтриване отколкото сега. Не знам обаче до колко тези остатъци ще пречат на инсталирането на друг защитен продукт. Гледам такива остатъци има и от комодо, който пробвах преди и сега пак... и кой знае от колко защитни продукти има остатъци. За сега без защитен продукт мисля, че ще е най-добре. С оглед проблемите, които създават, предпочитам да си натреса вирус и да реша проблема с image-a на acronis за 10-15 минути, отколкото да губя време със защитни продукти и да търся причините 2 дена.

И защо трябва да ползвам платена версия, а не триъл за да ми обърнат внимание на отчета или лога ли , не знам? Как по този начин ще ме убедят да я купя , след като не знам дали проблема ще го решат? Или трябва да я купя, да пратя лога и да чакам...А ако не го решат проблема, карай, нали са ми взели парите. Освен това, повечето антивирусни нямат и бг езиков пакет. Не отразяват въобще потребителите от по-малките страни. Ако съм имал съмнения или ми е минала безумната идея, да си купя някога защитен продукт...вече не ми минава. Никакви угризения за ползването на пиратски софт вече. Като те не отразяват, аз също. Ядосах се.

Това е гадното при защитния софт, като го инсталираш, като не ти хареса, като го деинсталираш... и остават много повече парчетии, от която и да е друга програма... Защото проклетиите се впиват много дълбоко в системата, с цел по-добрата им работа... Изобщо... антивируса си е половин вирус и с него шега не бива... Това, че има tanganika и tnn, които си чешат... крастата с тестове на антивируси, не значи че обикновени потребители като мене и тебе трябва да правят същото... хващаш си един антивирус и една стеница и си кротуваш... Иначе почват ядовете... Ставаш сам за машината си вредител... За тестове, вече виртуални машини и така... особено пък ако имаш по-силен комп и нет... Кашпереца, доколкото знам под виртуална машина не се държи адекватно, но други стават...

Иначе, бих те посъветвал да си сложиш за на първо време една Avira Free и Outpost Free и да си гледаш рахата... Avira-та понякой път ще писне на фалшиво, но иначе си е добра и лека програмка. Outpost-a си е също добра стеница, пък и имаш опит с нея... Надявам се да няма конфликти с парчетиите от другия софт, който си ползвал. И изобщо не се впрягай, някой като ти каже: "Аааа, ама ти ползваш това и това, ама знаеш ли, че си уязвим, я земи пробвай еди-кое си..." ....И почват ядовете... А то си е все тая, ако знанията ти са ограничени и в танк да те сложат, щом не знаеш да го караш или да стреляш..., най-много да смачкаш лехите със зеленчука. И аз съм на същото дередже...

А тия от Касперски наистина не се държат коректно... Просто, за да те отърват от проблемите, които техният продукт ти е нанесъл, ще ти вземат и кръщелното... Но като погледна в тракерите колко техни продукти се дават... и те са се видели в чудо. Авторите на други платени антивируси може да не са толкова строги, но вече това си е фирмена политика... Някой припечелват от tool-барчета и така...

Сподели другаде