thanx4nothing Публикувано Юли 25, 2009 Report Share Публикувано Юли 25, 2009 Първо здравейте на всички. Имам няколко странни проблема с Windows XP SP2. От около месец насам Уиндоусът се държи странно. Абсолютно всяка Сряда щом тръгна да изключвам компютъра, ми се появяват разни съобщения. Изписва ми някакви странни грешки от рода на "error code" и така около 10 различни грешки. След което exploler.exe забива както и connection tray-я. Ако не ги изчакам и примерно натисна на End Now се изключва нормално компютъра, но при следващото стартиране, малко след Welcome скрийна, уиндоуса просто си забива. Или по-скоро exploler.exe ми прави тези проблеми и трябва да рестартирам близо около час [!], за да се стартира нормално, без забивания. Или по-точно докато не си направи chkdsk. След което всичко е съвсем нормално. Но в последните няколко дена съм забелязала, че ако например сложа за тапет на десктопа картинка с разширение .png, фона на текста на иконките става черен, нямам проблем с това, но след като поставя същата картинка, но с разширение .jpg, exploler.exe "крашва". И изписва ето тези съобщения:http://store.picbg.net/pubpic/2D/E0/747564dbbe3d2de0.jpghttp://store.picbg.net/pubpic/A6/2C/29eeda6bd2d4a62c.jpgСканирала съм за вируси с AVG Free 8.5, MalwareBytes' Anti Malware и Gmer, но никое от тях не намира вируси. И ми е интересно от къде идва тогава този проблем. Не ми е чак толкова зор, тъй като мисля след около месец да качвам Windows 7, но това вече не се търпи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 25, 2009 Report Share Публикувано Юли 25, 2009 Първо - защо само в сряда?:Абсолютно всяка Сряда щом тръгна да изключвам компютъра, ми се появяват разни съобщения. Второ - можеш да пробваш нещо ,но само ако имаш оригинален Windows XP (чист)-:Ако го имаш направи следното:Start->Run->sfc /scannow->okТова ще сканира и направи проверка,запълване/поправка на липсващи системни файлове. п.с.Ако не се получава копирай това:sfc /scannow И го постави(пейстни) в Start->Run - но задължително постави диска в записвачката и тогава действай с командата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
thanx4nothing Публикувано Юли 25, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 25, 2009 Първо - защо само в сряда?: Второ - можеш да пробваш нещо ,но само ако имаш оригинален Windows XP (чист)-:Ако го имаш направи следното:Start->Run->sfc /scannow->okТова ще сканира и направи проверка,запълване/поправка на липсващи системни файлове. п.с.Ако не се получава копирай това:sfc /scannow И го постави(пейстни) в Start->Run - но задължително постави диска в записвачката и тогава действай с командата!На първия въпрос - и аз си нямам идея. Но наистина точно тогава стават тея номерца.. За второто - ами още с компютъра /някъде февруари месец/ ми бяха качили от сервиза Уиндоуса и следователно не знам дали е оригинален, а пък и да е имам на диск само пиратски.. И едва ли ще се получи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 25, 2009 Report Share Публикувано Юли 25, 2009 Пробвай и с него - може да не е чак толкова пиратски (макар че не се знае дали е орязан или само е добавяно в него)!Ако само е добавяно може да стане, но ако е орязан няма да стане за тази цел!Пък и след като казваш ,че други са ти инсталирали ОС значи не се знае точно какъв е сложен - може да се окаже ,че той е пиратския! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ken Публикувано Юли 26, 2009 Report Share Публикувано Юли 26, 2009 Грешките свързани с idlist имат отношение към драйвера на чипа за безжична мрежа на Intel.Ако използваш безжична мрежа може да пробваш : Щракни с десен бутон на My Network Places и избери Properties.Щракни с десен бутон на твоята безжична мрежа и отново избери Properties.На страничката Wireless Networks, постави отметка на Use Windows to configure my wireless network settings. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
thanx4nothing Публикувано Юли 26, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 26, 2009 plamen74.72 - как да разбера дали е пиратски?Ken - ами не, ползвам LAN кабел за интернет.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 26, 2009 Report Share Публикувано Юли 26, 2009 plamen74.72 - как да разбера дали е пиратски?Ken - ами не, ползвам LAN кабел за интернет.. Ако е пиратски въпросната операция няма да може да се стартира (но за по сигурно копирай кода и го постави в Start->Run и натисни Enter ,но преди това постави диска) - след това рестартирай ръчно за да влязат в сила настройките и виж дали го има отново проблема! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ken Публикувано Юли 26, 2009 Report Share Публикувано Юли 26, 2009 Ken - ами не, ползвам LAN кабел за интернет.. Погледни все пак в Start - Run - msconfig - Startup, дали не се зарежда въпросния драйвер и за проба го изключи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
thanx4nothing Публикувано Юли 28, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 28, 2009 С диска на Уиндоус нищо не се получи, а в стартъпа няма нищо за тази безжична мрежа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Ken Публикувано Юли 28, 2009 Report Share Публикувано Юли 28, 2009 След като проблема се появява периодично, в точно оперделен ден, погледна ли в Scheduled tasks в Control panel-а дали няма нещо там.Може съшо така да провериш какви процеси тръгват автоматично с програмата AUTORUNS Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Докато браузвах и свалях един файл, компа направи странен проблем. Та свалих едни снимки, започнах да ги разархивирам с winzip и програмата изкара грешка. Както и да е , затворих я. Пуснах mbam да сканира един файл и той изкара някаква грешка - error 07 мисля беше. И оттам вече нищо не се отваряше. Където и да кликна- браузъри, скайп, плеъри, няма реакция. Рестнах компа от бутона. Като зареди уина, гледам в еvеnt viewer тази грешка (на шота) , но...не ми помага oсобено инфото от support-a на мicrosoft. Някой да знае, на какво може да се дължи този проблем?Същата грешка я дава на всички програми, които се опитвах да отворя преди да рестартирам. След рестарта всичко си работи коректно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Може ли все пак да видим логът от проверката с MBAM ? Направи и следното: СТЪПКА 1 Изтегли DDS от тук.Запази го на десктопа.Изключи защитата в реално време на антивирусната си програма (ако е инсталирана такава).Накрая, стартирай инструмента. Когато DDS приключи успешно анализа на системата ще отвори два лог файла.DDS.txtAttach.txtЗапази ги на десктопа и след това ги прикачи към следващия си пост. СТЪПКА 2 Изтегли GMER и го разархивирай на десктопа. Преди да сканираш се увери, че всички останали работещи програми в момента са изключени и антивирусния софтуер няма да предприема никакви действия по време на сканирането на Gmer. Не използвай компютъра си, докато трае сканирането. Кликни два пъти пъти върху gmer.exe , за да стартираш програмата.Тя ще направи начално сканиране за секунди. След като то приключи НЕ натискайте бутона Scan, а избери бутона Copy и постави съдържанието на лог файла в следващия си пост. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 http://www.skatafka.com/download.php?file=...e576c3e9a7b186ehttp://www.skatafka.com/download.php?file=...87920b269ed8517gmer- http://www.skatafka.com/download.php?file=...34c4fd67abe27b9Сканирах с mbam, superantispyware, kis2010. И трите програми не откриха нищо. Тези дни съм инсталирал само kis2010 и IE8. По-точно IE8 го преинсталирах и след това ъпдейтвах. От тях да е...не знам. Благодаря за помоща B-boy/StiLe/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivoka123 Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Пич,смени си Windows-a защото като гледам тези грешки,май е за преинсталиране.Послушай ме Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 12, 2009 Report Share Публикувано Септември 12, 2009 Оставих компа включен. Прибирам се след час и какво да видя. Един хубав син екран ме чака с грешка DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x100000D1.... Ta проверявам аз грешката в support-a нa миcrosoft и там ето това ми показва http://www.pic-bg.net/kartinki/dna5ahfn18dh67l2yv7kuvm4ail17cd9slkh7kth_thumb.jpg . Продължавам да търся инфо и отварям линка, даден в support-a на microsoft( "STOP 0x000000D1" When Passing Fragmented Packets Without NAT) - http://support.microsoft.com/kb/293161/en-us Taм още инфо, от което разбирам, че е възможно, проблема да е от техен ъпдейт. Потърсих инфо и на бг и попаднах на това- STOP 0x000000D1 (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) ===ПРИЧИНА=== Грешно инсталиран драйвър ===ОБЯСНЕНИЕ===Идентично като при 0x0000000A, но с тази разлика че е причината със сигурност е драйвър. А сега де. Кой казва, че ъпдейта на уин не може да причини проблеми? Аз също ъпдейтвам, само че веднъж месечно от сайта на майкрософт. Вчера, заради преинсталирнаето на IE8, пуснах автоматичен ъпдейт и ето какво стана. Не мога да твърдя със 100%, че това се дължи на ъпдейтването, но до вчера нямах сериозни проблеми със стабилноста на системата. А от тогава...знаете. Писах в темата. Meжду другото има dump файл , запазен , но не знам как се процедира с него. Поради простата причина, че не съм се сблъсквал до вчера с такъв проблем и няма как да знам. Моля помагайте. WIN XP SP3 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост