Jump to content

Проблем със забиване на компютър

Препоръчан пост

Здравейте, имам един доста гаден проблем с компютъра, но тъй като не знам дали е хардуерен или не, реших да пиша в този раздел на форума.

Проблемът представлява забиване на компютъра по време на игри, при това не всички.Не мога да определя игрите при които забива, нито само при нови и тежки игри, нито обратното. Проблемът е следния: По време на игра компа забива, мониторът изписва съобщението "no signal", звука забива(до преди време не го правеше), компютърът става по шумен(вентилаторите се засилват), Numlock/Capslock също забиват и единствения начин да се оправи е чрез рестартиране на компютъра от копчето.

Понякога играя игри с часове без да има никакъв проблем, друг път обаче ми се е случвало да забие почти веднага след влизането в играта(още в менюто и). Този странен проблем го имаше още при закупуването на компютъра, но от самосебеси се беше оправил и сега отново се появи.

Направих всичко по силите ми, включително преинсталиране на ОС, носих го на техник(Направи пълно почистване и отделно тестове на всеки компонент в компютъра без да даде грешка).

Направи ми впечатление, че в Event Viewer-а на Application има много грешки и се появяват когато компютъра забие (в System няма грешки), грешките са 2 типа а именно:

1) Windows couldn't log the RSoP (Resultant Set of Policies) session status. An attempt to connect to WMI failed. No more RSoP logging will be done for this application of policy.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

2) The Windows Security Center Service was unable to establish event queries with WMI to monitor third party AntiVirus and Firewall.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Двете грешки вървят ръка за ръка. А в сайта на Microsoft няма никаква информация за тях.

Компютърът представлява:

CPU: AMD Athlon64x2 5600+

MB: Nvidia nForce 520 (K9N Neo V2)

VC: GeForce 9600GT 512mb

HDD: sata 500gb

Операционната система е Windows XP SP2

Искам само да добавя, че температурите на системата, процесора и видеокартата са нормални.

Ако някой може да ми помогне с отстраняването на този проблем, ще бъда много благодарен.

Сподели другаде

Здрасти! Преди около 3 месеца, мой приятел имаше подобен проблем: игрите при него (от Jardinains и DX-Ball до NFS и TOKA 3), понякога си вървят нормално, понякога насичат и не можеш да играеш и третият вариант - компютъра забива! Оправихме го със смяна на дъното! Старото беше MSI, а това което сложихме е GIGABYTE M57SLI-S4. Компютъра му е със следните параметри:

Дънна платка: GIGABYTE M57SLI-S4

Процесор: ATHLON64 X2 5200+ 2.7GHz

Рам Памет: 2GB DDR2 800

Твърд диск: 2 х 160GB

Видео Карта: Nvidia GeForce 9800GT 512mb PALIT

Моят съвет е: ако ти са познати в сервиза, помоли ги да ти сложат GIGABYTE M57SLI-S4 или поне S3 (с чипсет Nvidia!), да пробваш няколко дни! Може пък и при теб проблема да е в дъното!!!

Сподели другаде

Мои познати по зервизите нямам, но имам приятел който има такива и като гледам как се развиват нещата, мисля че точно това ще направя.

А ако наистина се окаже проблемно дъното и се наложи да го сменя, това няма ли да наложи и смяна на процесора?

И още нещо, на мен игрите не ми насичат, просто изведнъж забиват.

Сподели другаде

Мои познати по зервизите нямам, но имам приятел който има такива и като гледам как се развиват нещата, мисля че точно това ще направя.

А ако наистина се окаже проблемно дъното и се наложи да го сменя, това няма ли да наложи и смяна на процесора?

Само при игрите ли така забива? Не е нужно да сменяваш и процесора евентуално, ако дъното е за смяна.

Сподели другаде

Няма да ти се наложи! Разбрах за игрите, че забиват! Пробвай с дъното!

Сподели другаде

Преди да тръгнеш да сменяш дъно , моят съвет е да ъпдейтваш ОС.Виждам от подписа , че си със SP2 , сложи SP3 , направи пълен ъпдейт на Windows.Ако драйвърите на видеото не са актуални , също.Виж за Minidump логове , ако имаш -> C:\WINDOWS\Minidump.Добре е ако има такива логове да инсталираш Widdbg , и да видиш положението.Има също така форуми , а може и тук , където може да постнеш лога и ако може да ти се помогне.Също така , ако имаш периферни устройства на PCI слотовете(безжична мрежова карта например) , отстрани ги едно по едно и тествай дали ще забива.Това е от мен :) успех :)
Сподели другаде

Има 3 файла в C:\WINDOWS\Minidump. Мерси за помощта, ще пробвам първо да инсталирам SP3 и ако и това не помогне вече тръгвам по сервизите.

Защо не опиташ направо с новата "7"-мица, вместо да слагаш вече остарялото ХР (пък било то и със SP3)? Под Win7 си тръгват практически всички по-нови, а и доста стари игри!

Сподели другаде