sao Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Здравейте. Преблема ми се яви изведнъж. Както пуснах един филм да се запише и тя отказа т.е. нищо не прави. Само почва да зашърта диска и спира. Завърта и спира. И така колкото си ще чакал ъм я поне 20 мин. Всичко преди записването си действа. Смених и дисковете, сякъкви пробвах, но няма ефект. Windows XP , ram: 758mb. И да кажа че на скоро беше преинсталиран, но явно не както трябва. Съвсем леки неща му забиват. И още нещо решил съм да го ползвам като офис компютър такаче е само интернеа обикновенните там word excel и др. и тази програма. Това е. Преди със сякъкви глупости вътре работеше по-добре. А този windols все пак трябва да кажа че не е оригинален. Което мен ме довежда до мисълта ,че е от него но нямаше как иначе A записвачката "яде" и DVD-та ,както и преди е правила. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Здравейте. Преблема ми се яви изведнъж. Както пуснах един филм да се запише и тя отказа т.е. нищо не прави. Само почва да зашърта диска и спира. Завърта и спира. И така колкото си ще чакал ъм я поне 20 мин. Всичко преди записването си действа. Смених и дисковете, сякъкви пробвах, но няма ефект. Windows XP , ram: 758mb. И да кажа че на скоро беше преинсталиран, но явно не както трябва. Съвсем леки неща му забиват. И още нещо решил съм да го ползвам като офис компютър такаче е само интернеа обикновенните там word excel и др. и тази програма. Това е. Преди със сякъкви глупости вътре работеше по-добре. А този windols все пак трябва да кажа че не е оригинален. Което мен ме довежда до мисълта ,че е от него но нямаше как иначе A записвачката "яде" и DVD-та ,както и преди е правила.Записвачката каква е, на колко време е, с друга програма записва ли, фърмуерът на записвачката сменяван ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sao Публикувано Юли 22, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Стара на 2-3 години. Като модел не мога да се сетя каъв е но е Lg и има LightScrabe и пише Super Multi и Secure Disk. Не знам дали записва с друга програма защото както написах горе нямам никъкви други протгарми. Само това Фърмуеър не знам какво е, но нищо не е пипано от монтирането и. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Стара на 2-3 години. Като модел не мога да се сетя каъв е но е Lg и има LightScrabe и пише Super Multi и Secure Disk. Не знам дали записва с друга програма защото както написах горе нямам никъкви други протгарми. Само това Фърмуеър не знам какво е, но нищо не е пипано от монтирането и.Да... Ами вероятно като й се смени фърмуера (това е заводски софтуер, който е записан в нея в постоянна памет и съдържа информация как да записва дискове най-общо казано) ще се оправи, защото е старичка вече. Влез в Control Panel и виж тази картинка, за да разберем модела на записвачката: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sao Публикувано Юли 23, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 23, 2009 HL-DT-ST DVD-RAM SD-R5372TOSHIBA CD/DVDW GSA-H55L и с двете е еднакъв проблема, макар че по-често ползвам първото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 23, 2009 Report Share Публикувано Юли 23, 2009 HL-DT-ST DVD-RAM SD-R5372TOSHIBA CD/DVDW GSA-H55L и с двете е еднакъв проблема, макар че по-често ползвам първото.Ти с коя програма пробва да правиш запис? Да не е с вградената в Windows, защото тя мисля не поддържа запис на DVD - само на CD. Не е зле да пробваш с Nero, ImgBurn, BurnAware Free и др. Иначе тук намерих нова версия фърмуер за LG GSA-H55L, но виж първо с коя програма пробваш да записваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sao Публикувано Юли 23, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 23, 2009 Ulead video studio тщ е за видео обработка такаче не може с друга програма тя сама си ги прави и сама саи ги записва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 23, 2009 Report Share Публикувано Юли 23, 2009 Ulead video studio тщ е за видео обработка такаче не може с друга програма тя сама си ги прави и сама саи ги записва.Ами ако искаш свали тая версия на фърмуера и я стартирай. Виж да няма диск в записвачката и дано не гасне тока. То става за няколко минути. Пиши после какво е станало. Докато не завърши процеса нищо не пипай и не рестартирай - чак след това рестартирай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 23, 2009 Report Share Публикувано Юли 23, 2009 Ами ако искаш свали тая версия на фърмуера и я стартирай. Виж да няма диск в записвачката и дано не гасне тока. То става за няколко минути. Пиши после какво е станало. Докато не завърши процеса нищо не пипай и не рестартирай - чак след това рестартирай. Тази работа с флашването, не се ли правеше под Safe Mode? Иначе, май предизвикваше неочакван рестарт на компютъра, или нещо такова... Edit: Ей тук Night_Raven е описал процедурата, а следващият пост описва проблемчето с рестарта. Може това да важи само за конкретния модел записвачка, но все пак е хубаво да се има предвид... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sao Публикувано Юли 28, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Смених го но пак не се оправи. Всъщност проблемът е бил в програмата, след преинсталирането й се оправи. Но съгорно е било полезно сменянето на фърмуеарът. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 28, 2009 Report Share Публикувано Юли 28, 2009 Смених го но пак не се оправи. Всъщност проблемът е бил в програмата, след преинсталирането й се оправи. Но съгорно е било полезно сменянето на фърмуеарът. Благодаря.Да, понякога и така се оправя програма - с преинсталация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост