draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 на хитачито няма проблем, ама другия хеалтито неее добре (аз го купих 2 ра ръка за 35лв) ExcelStore, та и втора ръка... Ужас... Кажи дали дава лоши сектори на Error Scan... Ако дава, ще трябва да се ползва HDD Regenerator (платена програма) за опит за възстановяване на физически повредени сектори от диска... Както се казва... няма 2 добри... Добре поне, че другия ти хард е добре..., нали?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 ExcelStore, та и втора ръка... Ужас... Кажи дали дава лоши сектори на Error Scan... Ако дава, ще трябва да се ползва HDD Regenerator (платена програма) за опит за възстановяване на физически повредени сектори от диска... Както се казва... няма 2 добри... Добре поне, че другия ти хард е добре..., нали?!http://i28.tinypic.com/2unu4bq.png ми др е много добре все пак е на 3 години вече(хитачито)ама тоя който го купих 80Гбза 35лв как мога да го оправя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Посочил съм програмката, която можеш да ползваш. Препоръчвам Windows-а да не ти е на харда с дефект (ExcelStore), защото не се знае... може да реши да си отиде по-рано от тоя свят... Не дръж никаква наистина ценна информация на него. И един личен съвет (на някои, може да не има хареса)...: Никога, ама никога не вземай устройства за съхраняване на информация (хардове) втора ръка (особено ExecelStore)... Никога не знаеш дали няма лоши сектори по тях, които в последствие да ти създадат проблеми. Edit: Ако решиш да ползваш програмката, би било добре след процедурата (може да отнеме доста време) да преразделиш и форматираш харда... Поне аз така бих направил... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Посочил съм програмката която можеш да ползваш. Препоръчвам Windows-а да не ти е на харда с дефект (ExcelStore), защото не се знае... може да реши да си отиде по-рано от тоя свят... Не дръж никаква наистина ценна информация на него. И един личен съвет (на някои, може да не има хареса)...: Никога, ама никога не вземай устройства за съхраняване на информация (хардове) втора ръка (особено ExelStore)... Никога не знаеш дали няма лоши сектори по тях, които в последствие да ти създадат проблеми. За съвета 100% вече няма да се набутам аз по принцип си купувам само нови!!!Уина ми не е на него.сега пуснах HDD regeneratora да сканира и ще видя дали ще има промяна.Дай малко повече инфо какво по точно не му е наред на харда.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Ами, това че ти показва на Reallocated Sector Count грешка, ми подсказа наличието на някаква нередност, повреден сектор или друго. Error Scan не показва проблеми, но въпреки това си остава съмнението за лоши сектори... Не съм кой знае колко запознат в детайли, но ако има нещо нередно, мисля че HDD Regenerator може да успее да фиксне проблема... Вероятно това си присъства от доста време (от купуването на харда 2-ра ръка), но тъй като не си го тествал, не се е показвало нещо не както трябва... Нищо по-конкретно не мога да кажа сега... Пак имай едно наум с него... След като свършиш регенерирането с HDD Regenerator, провери пак здравето... Друго не се сещам... Аз така бих направил на твое място... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 22, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Ами, това че ти показва на Reallocated Sector Count грешка, ми подсказа наличието на някаква нередност, повреден сектор или друго. Error Scan не показва проблеми, но въпреки това си остава съмнението за лоши сектори... Не съм кой знае колко запознат в детайли, но ако има нещо нередно, мисля че HDD Regenerator може да успее да фиксне проблема... Вероятно това си присъства от доста време (от купуването на харда 2-ра ръка), но тъй като не си го тествал, не се е показвало нещо не както трябва... Нищо по-конкретно не мога да кажа сега... Пак имай едно наум с него... След като свършиш регенерирането с HDD Regenerator, провери пак здравето... Друго не се сещам... Аз така бих направил на твое място...[/quote няма промяна пак е същото http://i25.tinypic.com/28l6lg8.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Т.е. на HD Tune пак ти показва същата грешка, така ли? Както виждам, HDD Regenerator не ти е открил грешки, които да поправи... Това съответства на липсата на грешни сектори, при Error Scan... В такъв случай, не знам на какво точно се дължи грешната стойност, която отчита HD Tune... Може и да не е нищо много сериозно... Поне опитахме... За всеки случай, внимавай с този хард и си съхранявай по-важната информация на дискове... Извинявай, че ти загубих времето с тези, както изглежда ненужни проверки, но гледам да спестя допълнителни ядове, заради недовършена работа... Загубата на данни е кофти, особено когато не я очакваш... Това мога да кажа за сега... Може някой друг потребител да се изкаже по темата... Засега мисля, че нещата са наред, що се отнася до хардовете... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 22, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Т.е. на HD Tune пак ти показва същата грешка, така ли? Както виждам, HDD Regenerator не ти е открил грешки, които да поправи... Това съответства на липсата на грешни сектори, при Error Scan... В такъв случай, не знам на какво точно се дължи грешната стойност, която отчита HD Tune... Може и да не е нищо много сериозно... Поне опитахме... За всеки случай, внимавай с този хард и си съхранявай по-важната информация на дискове... Извинявай, че ти загубих времето с тези, както изглежда ненужни проверки, но гледам да спестя допълнителни ядове, заради недовършена работа... Загубата на данни е кофти, особено когато не я очакваш... Това мога да кажа за сега... Може някой друг потребител да се изкаже по темата... Засега мисля, че нещата са наред, що се отнася до хардовете... o_O не си ми загибил времето дори напротив научих се да правя проверка на хард диск за кое то Ти благодаря нито 1 минута в която си научил нещто ново не е загубено или пропиляно време.Ти изказа мнение с кое то аз търсих и научих нови неща,които може да ми потрябват в бъдеще.Благодаря Ти да си жив и здрав.Упехи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 o_O не си ми загибил времето дори напротив научих се да правя проверка на хард диск за кое то Ти благодаря нито 1 минута в която си научил нещто ново не е загубено или пропиляно време.Ти изказа мнение с кое то аз търсих и научих нови неща,които може да ми потрябват в бъдеще.Благодаря Ти да си жив и здрав.Упехи Добре че нещо си научил,аз имам един въпрос. Които изникна в мен след като видях по-горния ти пост и по конкретно приложената снимка.С какво видео си и по конкретно с какво охлаждане си на видеото? и дали надвишава тия 63 градуса на графичния процесор? нямали начин да ги свалиш поне до 40-43 градуса с някакво охлаждане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 22, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Добре че нещо си научил,аз имам един въпрос. Които изникна в мен след като видях по-горния ти пост и по конкретно приложената снимка.С какво видео си и по конкретно с какво охлаждане си на видеото? и дали надвишава тия 63 градуса на графичния процесор? нямали начин да ги свалиш поне до 40-43 градуса с някакво охлаждане.Става дума за синьото квадраче (62)това е датчика за използване на паметта.Мисля че охлаждането на видеото е с вентилатор Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Става дума за синьото квадраче (62)това е датчика за използване на паметта.Мисля че охлаждането на видеото е с вентилаторКакъв датчик е ? как во значи за използване на памета? Непишели температура на графичния процесор?след като мислиш че е с вемтилатор провери дали ти работи вентилатора.какво тие видеото градено или външно ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Какъв датчик е ? как во значи за използване на памета? Непишели температура на графичния процесор?след като мислиш че е с вемтилатор провери дали ти работи вентилатора.какво тие видеото градено или външно ? Виж му снимката в ей тоя пост. Има и вградена (към дъното) и "външна" видеокарта. Не знам дали температурата е аномална. Може би ако даде снимка от Everest от прозореца с датчиците... Разбира се, ако картата има такъв датчик... Моята няма, но е по-старичка. Все пак не би било лоша идея да си почисти вентилатора на картата (много внимателно!), защото сигурно е доста пепелясъл... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Да не бях забелязал че е приложил снимка.Аз само предполагам и му предлагам да си провери охлаждането на видеото.Не знам може да е нормално ако я товари с някоя игра,но само на един десктоп да показва толкова градуси.Аз бих си проверил охлаждането на негово място или поне бих си изчистил компютъра от прах.Но естествено решението си е негово Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 22, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Да не бях забелязал че е приложил снимка.Аз само предполагам и му предлагам да си провери охлаждането на видеото.Не знам може да е нормално ако я товари с някоя игра,но само на един десктоп да показва толкова градуси.Аз бих си проверил охлаждането на негово място или поне бих си изчистил компютъра от прах.Но естествено решението си е негово Компа се чисти всяка Неделя.Особено старателно видео картата.Има и др нямам датчик на видеото за температураСнимка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 22, 2009 Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Да не бях забелязал че е приложил снимка.Аз само предполагам и му предлагам да си провери охлаждането на видеото.Не знам може да е нормално ако я товари с някоя игра,но само на един десктоп да показва толкова градуси.Аз бих си проверил охлаждането на негово място или поне бих си изчистил компютъра от прах.Но естествено решението си е негово Ами, това което му показва в синьо в трея с число 62, мисля че е консумираната RAM в проценти. Все пак той има, мисля 1Gb RAM и консумация от около 600 Мb при отворен FF и други приложения, смятам че е нормално... Поразрових за неговата видеокарта (ATI Radeon x1600 Pro) из нета и попаднах на един форум (ей тук), където се обсъждат проблеми свързани с този модел и с известната му тенденция да прегрява. 60 градуса не са нормална температура за тази карта и ако бяха налице, смятам че потребителят вече щеше да е пропищял, защото повишената температура води до появата на артефакти в графиката на игрите, които се играят. Там беше посочена като фактор и недостатъчна мощност на захранването, което за да работи нормално картата, трябва да е поне 400W (реални) и наличие на 20A ток за +12-те волта (пишеше, че и на 18А се държи прилично, при наличие на допълнително охлаждане на картата...) Ето цитат от един пасаж, който ми се стори важен: THE SOLUTION FOR THIS PROBLEM IS EASY AS I SOLVED IT WITH 2 ATI RADEON X1600 PRO AGP 512. FIRST: THE POWER SOURCE is one of the problems , the radeon card needs 20A in line with 12 Volts POWER SOURCE. and an extra fan that shoots wind directly to the graphic card chip. SECOND: YOU NEED TO INSTALL OBLIGATORY ATI TOOLS SOFTWARE, AND INCREASE FAN SPEED, THIS WILL HELLP ON COOLING THE CARD. BUT GETTING THE CORRECT POWER SOURCE AS PER MENTIONED ABOVE YOUR ARE DONE! THIRD: ENSURE YOU HAVE AT LEAST OVER 1 GB RAM to use this card. THIS WORKS GREAT , AND BRINGS THOS STRANGE COLORS TO DISSAPEAR > При евентуална повишена температура (проблемна) беше посочено, че би могла да се използва и програмката ATITool, която се използва предимно за оверклоци на карти ATI и nVidia (инструкции за ползване), но също и за мониториране на температурата и оборотите на вентилатора на видеокартата. Последните могат да бъдат увеличавани с програмката. Във форума, към който дадох линк, беше посочено, че проблемният потребител си е вдигнал оборотите на вентилатора на видеокартата до 100%, при което е постигнал спадане на температурата с няколко градуса, които обаче не са му помогнали много при решаване на проблема... Така че, ключов фактор си остава подборът на добро захранване (като V и А) и допълнително охлаждане... Ех тия нови карти, толкова са капризни! Нещо допълнително. Преди известно време си смених захранването на кутията с ново: Fortron Blue Storm 400W II. Предишното ми беше някакво ментеливо, към кутията. В гаранционната карта на компа ми пишеше, че е 400W... Беше ми пределно ясно, че това не е реалната му мощност, но не знаех колко е... Сега погледнах на кутията на захранването (марка Rexpower) и видях, че хората са си написали, че е 255W (модел PL-400)... Тия от Most Computers са видяли, че в модела има нещо 400 и дай веднага да го кажем, че е от 400W... Освен това, на това захранване пише, че амперажите за +12V са 20... На новото ми захранване пък, има две стойности: +12V1 (14A) и +12V2 (15A)... Е какво сега? По тая логика по-якото ми захранване е с по-нисък ампераж и мога да имам проблеми с посочената карта? Или 2-те стойности (V1 и V2) в случая се гледат сумарно? Изобщо... луда работа... особено, когато нямаш много опит... Та така, смятам, че потребителят няма проблем с повишената температура, щом не му дава бъгове... Но би могъл да каже колко му е температурата на видеокартата (този модел има индикатор, според както прочетох), а също и какво захранване има (предполагам, че му е това, което идва с кутията...)... Изобщо..., както го подпукахме човека... първо драйвери, после хардове, сега видеокарти... Все пак, ако има нещо проблем (да не дава Господ), ще се пробваме да помогнем... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост