draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Харда е работил 12925 часа..И тоя диск е разделен преди седмица(преди беше на 2 дяла сега е на 3) и е форматиран много пъти.Проблемът е решен имах 3 клипа в диск Е след като ги преместя в др дял на харда Е то ми работи без проблем, а там кадето сам ги преместил дяла забива.....Сканирах с ХДтуне нямам оная червена точка(от 60мб)Изтеглих ги отново пускам ерор скана и имам пак един проблем и хар да забива.. Значи, където преместиш въпросните клипове (3 на брой), там цъфва и проблема... Така ли да го разбирам? Клиповете иначе работят ли си? Какъв формат са? Ако са дръпнати от тракер, правил ли си им hash проверка? На друг комп просвирвани ли са? Ако ги нямаш записани, можеш да си ги запишеш на диск и след това да ги изтриеш от харда. Това като временно решение, докато се измисли решение за проблема. От диск вървят ли? Наистина странно ми се вижда... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Не би трябва при теста с hd tune да изкарва DAMAGED. Вероятно е хардуеърен проблема. Поне аз така мисля. Дано греша. Виж тук - http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Значи, където преместиш въпросните клипове (3 на брой), там цъфва и проблема... Така ли да го разбирам? Клиповете иначе работят ли си? Какъв формат са? Ако са дръпнати от тракер, правил ли си им hash проверка? На друг комп просвирвани ли са? Ако ги нямаш записани, можеш да си ги запишеш на диск и след това да ги изтриеш от харда. Това като временно решение, докато се измисли решение за проблема. От диск вървят ли? Наистина странно ми се вижда...да местяги в C и компа забива(местих ги и в D) пак същото.Няма как да ги пусна на др комп нямам др.2 та флайла с мпг ,а др ави.Иначе клиповете вървят.....Тоя клип който е ави го изтерлих пак и нямам проблеми работи си няма забиване вс е ОК. Не би трябва при теста с hd tune да изкарва DAMAGED. Вероятно е хардуеърен проблема. Поне аз така мисля. Дано греша. Виж тук - http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htmс тоя сайт си гих времето цяла вечер итеглих вс кое можах.Да неби трябвало да изкарва демич ама незнам аз сам на Вие с компютртите.Ама има истината е това има клип има забиване няма клип нема забиване......Това е сд имаге изтеглено от сайта на хитачи пуснах диадностика това ми показаhttp://i31.tinypic.com/33tkmeb.jpg тази опция S>M>A>R>T за какво е пише че е изключена ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 да местяги в C и компа забива(местих ги и в D) пак същото.Няма как да ги пусна на др комп нямам др.2 та флайла с мпг ,а др ави.Иначе клиповете вървят.....Тоя клип който е ави го изтерлих пак и нямам проблеми работи си няма забиване вс е ОК. А при MPG файловете продължава, така ли? Тях пробва ли да изтеглиш наново? Защо не пробваш да ги конвертираш до avi., да видим дали пак така ще прави... Можеш да ползваш програмката Format Factory за това. Друг вариант е (временен), както казах, да делнеш файловете, след като си ги запишеш... След като ги делнеш/конверираш и ако проблема липсва, пак можеш да направиш едно тестче с HD Tune, да видим дали ще има пак грешки. Нещо друго, след преместване на файловете в другия дял, при което грешката се появява в него, проверката с HD Tune на различно място от мозайката ли показваше лошия сектор (червеното квадратче) (ако го е показвала, разбира се)??? Edit: За S.M.A.R.T (Self Monitoring Analysis And Reporting Technology) можеш да прочетеш тук. По принцип е добре да е включено. С кое Tool-че точно ти показва това за S.M.A.R.T.? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 А при MPG файловете продължава, така ли? Тях пробва ли да изтеглиш наново? Защо не пробваш да ги конвертираш до avi., да видим дали пак така ще прави... Можеш да ползваш програмката Format Factory за това. Друг вариант е (временен), както казах, да делнеш файловете, след като си ги запишеш... След като ги делнеш/конверираш и ако проблема липсва, пак можеш да направиш едно тестче с HD Tune, да видим дали ще има пак грешки. Нещо друго, след преместване на файловете в другия дял, при което грешката се появява в него, проверката с HD Tune на различно място от мозайката ли показваше лошия сектор (червеното квадратче) (ако го е показвала, разбира се)??? Edit: За S.M.A.R.T (Self Monitoring Analysis And Reporting Technology) можеш да прочетеш тук. По принцип е добре да е включено. С кое Tool-че точно ти показва това за S.M.A.R.T.? Изтеглих 2 та клипа няма проблем,но след като изтеглих другия мпг компа заби.... ето линк проблеминия файл Ми изтеглих от сайта на хитачи сд имейч за харда записах го на диск и боотнах и това показа малко погоре качих и снимка Изтеглих 2 та клипа няма проблем,но след като изтеглих другия мпг компа заби.... ето линк проблеминия файл Ми изтеглих от сайта на хитачи сд имейч за харда записах го на диск и боотнах и това показа малко погоре качих и снимка как да изтрия това клипче че немога компа забива вече 4 пати рестартирах Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Бре тая тупалка... Пробва ли да му направиш Hash-проверка? Как ти забива? Като пробваш да влезнеш в дяла, където се сваля чудото ли? Ако ползваш uTorrent =>десен бутон върху торента и избираш "Премахни и... => Изтрии торента + данните. Така става, без да влизаш в проблемния дял. Ако ползваш (пре)BitComet или друг клиент, също би трябвало да има подобна опция... Според мен, цялата работа е, че не се свалят както трябва... Все пак сега имаме 2 от 3... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Бре тая тупалка... Пробва ли да му направиш Hash-проверка? Как ти забива? Като пробваш да влезнеш в дяла, където се сваля чудото ли? Ако ползваш uTorrent =>десен бутон върху торента и избираш "Премахни и... => Изтрии торента + данните. Така става, без да влизаш в проблемния дял. Ако ползваш (пре)BitComet или друг клиент, също би трябвало да има подобна опция... Според мен, цялата работа е, че не се свалят както трябва... Все пак сега имаме 2 от 3... хаш проверка му направих.влизам в дяла Е\iliqn-tupalka и компа забива.проблема е мпг файла.другите са *.mkv и ави с тях проблем няма(др 2 клипа)Само мпг ми прави проблем.... как даго решим? хаш проверка му направих.влизам в дяла Е\iliqn-tupalka и компа забива.проблема е мпг файла.другите са *.mkv и ави с тях проблем няма(др 2 клипа)Само мпг ми прави проблем.... как даго решим? ПП: изтеглих друг клип мпг формат пак заби нещо вс мпг файлове забиват>решение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Т.е., забива като се пробваш да стартираш MPG файлове? С какъв плеър отваряш файловете? Какви кодеци си инсталирал за музика и видео? K-lite или нещо подобно? Малко ми е чудно, че заради някакво MPG така забива... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Т.е., забива като се пробваш да стартираш MPG файлове? С какъв плеър отваряш файловете? Какви кодеци си инсталирал за музика и видео? K-lite или нещо подобно? Малко ми е чудно, че заради някакво MPG така забива... да при опит да стартирам файла.отварям с БСплеар.к-лите кодеци съм винаги съм бил с тях и винаги отварям с бс плеар до сега нямах проблеми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Варианти:1) Теглиш KMPlayer и пробваш да видиш при него ще ти тръгват ли MPG-тата. Този плеър си съдържа абсолютно всички видове танкове кодеци за всякакви формати и би трябвало всичко да е наред...2) Преинсталираш K-lite кодеците, като слагаш последната им версия. Слагаш отметките за нужните ти формати. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Варианти:1) Теглиш KMPlayer и Пробваш да видиш при него ще ти тръгват ли MPG-тата. Този плеър си съдържа абсолютно всички видове танкове кодеци за всякакви формати и би трябвало всичко да е наред...2) Преинсталираш K-lite кодеците, като слагаш последната им версия. Слагаш отметките за нужните ти формати.дааа всичко е било от кодеците изтеглих си за мпг кодеци и вс се оправи инсталирах и к-лите 5.0 кодек фулл и всичко е ОК.много ти благодаря draco_volans за помоща Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Все пак, можеш да пуснеш още една проверка с HD Tune за лоши сектори... Надявам се само кодеците да са били изгубеният ключ от палатката... Edit: Можеш да тестваш и 2-та харда. Програмката е добра и не е нужно да я махаш... За периодични проверки. Ако няма червени квадратчета и Health е OK, мисля че и ти си OK... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Все пак, можеш да пуснеш още една проверка с HD Tune за лоши сектори... Надявам се само кодеците да са били изгубеният ключ от палатката... да пуснах няма нищо всичко е чистона хитачито .Само не разбрах нали имах инсталиран к-лите фулл а няма мпг кодек?и заради това да забива целия комп....За един такав проблем толкова много врява...от моя страна.Но пак много Ти благодаря за съдействието. Но имам проблем с др хард http://i29.tinypic.com/29elv6b.png как може да се оправи това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Еми, всеки ден чудо!... И на мен ми е странно, защо така се получава заради някакъв липсващ музикален/видео кодек, но по-важното е, че хардовете са ти OK (поне на пръв поглед)... Поздрави. Опа, дава ти някаква грешка на ExcelStor-а... На Error Scan как е положението? На другия хард (Hitachi-то)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
snuri Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Еми, всеки ден чудо!... И на мен ми е странно, защо така се получава заради някакъв липсващ музикален/видео кодек, но по-важното е, че хардовете са ти OK (поне на пръв поглед)... Поздрави. Опа, дава ти някаква грешка на ExcelStor-а... На Error Scan как е положението? На другия хард (Hitachi-то)? на хитачито няма проблем, ама другия хеалтито неее добре (аз го купих 2 ра ръка за 35лв) няма ерори..http://i28.tinypic.com/2unu4bq.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост