mishoval Публикувано Юли 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Благодаря на всички отзовали се и още утре ще го пробвам и ще пиша Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 1. Стартираш от инсталационния диск на Windows XP.2. Избираш опцията Recovery Console. (ако е самоделка от тези дето не искат сериен номер, може да не се появи)3. Пишеш "fdisk /mbr" (без кавичките)4. Рестартираш ПС: МАЙ fixmbr и fdisk /mbr бяха едно и също, ама ще излъжа... Явно Уиндоуса ми е самоделка - н ми излиза опцията Recovery Console. Чистя кто луд с Unlocker-a. Засега ХР-то се държи добре, като изключим началното питане коя операц. с-ма да се стартира. Вече сигурно няма как да се махнве това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Явно Уиндоуса ми е самоделка - н ми излиза опцията Recovery Console. Чистя кто луд с Unlocker-a. Засега ХР-то се държи добре, като изключим началното питане коя операц. с-ма да се стартира. Вече сигурно няма как да се махнве това?Ти това видя ли го? Отиди на посочения адрес и там пише какво да направиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Юли 21, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Ти това видя ли го? Отиди на посочения адрес и там пише какво да направиш.Дааа, видях го, изпълних всичко, но ми дава, че имам инсталирана само Уиндоус ХР, никъде не фигурира 7-цата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Инсталациония диск ли? Нормално да те пита и да ти показва само XP. Но ти точно това желаеш. Просто го селектираѝ и продължи нататък, за да си пуснеш Recovery Console. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Юли 22, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Дааа, видях го, изпълних всичко, но ми дава, че имам инсталирана само Уиндоус ХР, никъде не фигурира 7-цата.Стана, блгодарение на nologo по неговия начин:"1. Стартираш Windows XP.2. Поставяш инсталационния диск на Windows 7 в CD/ DVD-ROM или го зареждаш във виртуална машина, ако имаш ISO.3. Start -> Run -> пишеш следното в командния ред: [буквата на DVD устройството, където е поставен Windows 7]:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force и натискаш Enter.Пример: Ако това устройство - реално или виртуално е с буква D, то пишеш: D:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /forceТова ще премахне от стартиращото меню на Windows XP операционната система Windows 7." Сега остана да премахна остатъчните папки от 7 -цата: system32 и winsxs. Трия яко с unloker-а, но става много бавно! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост