Jump to content

Деинсталиране на Windows 7?

mishoval

Препоръчан пост

С последния релиийз на Уиндоус 7 съм/ вероятния RTM?/, инсталиран на диск Д, а на диск С съм си запазил верния ХР. Как мога да деинсталирам Уиндоус 7, без да форматирам диск Д ?

Ще бъда благодарен, ако някой даде съвет!

Сподели другаде

С последния релиийз на Уиндоус 7 съм/ вероятния RTM?/, инсталиран на диск Д, а на диск С съм си запазил верния ХР. Как мога да деинсталирам Уиндоус 7, без да форматирам диск Д ?

Ще бъда благодарен, ако някой даде съвет!

Не ти ли харесва новият уиндоус? Само два дяла ли имаш - C и D?

Сподели другаде

Не ти ли харесва новият уиндоус? Само два дяла ли имаш - C и D?

Харесва ми, но ще изчакам финала с читав активатор. Дотогава ще си остана с ХР, но искам да махна 7 -цата.

Да, само 2 дяла имам и са ми напълно достатъчни.

Сподели другаде

Харесва ми, но ще изчакам финала с читав активатор. Дотогава ще си остана с ХР, но искам да махна 7 -цата.

Да, само 2 дяла имам и са ми напълно достатъчни.

И в D имаш ли важни неща, колко са ти големи дяловете? Не знам дали като заредиш уиндоус ХР дали ще може да изтриеш седмицата от D или да вземеш инсталационният диск с ХР и с него да изтриеш дял D и после да го създадеш пак...

Сподели другаде

И в D имаш ли важни неща, колко са ти големи дяловете? Не знам дали като заредиш уиндоус ХР дали ще може да изтриеш седмицата от D или да вземеш инсталационният диск с ХР и с него да изтриеш дял D и после да го създадеш пак...

То много по-лесно е да форматирам Д, но не искам да го правя, ще загубя около 100G информация, която няма къде да прехвърля, за да я запазя. Точно там ми е проблема - да запазя информацията в Д и да махна само Уиндоуса.

Сподели другаде

То много по-лесно е да форматирам Д, но не искам да го правя, ще загубя около 100G информация, която няма къде да прехвърля, за да я запазя. Точно там ми е проблема - да запазя информацията в Д и да махна само Уиндоуса.

Тогава като заредиш Windows XP изтрий папките на Windows 7 в D (WINDOWS, Program Files, My Documents).

Сподели другаде

А хубавата кашичка с boot записите?

Ще трябва да се редактира нещо. Но дори и така да остане ще го пита всеки път кой да зареди и това е.

После като изтриеш папките може тук да редактираш:

post-10359-1248113069_thumb.png

post-10359-1248113279_thumb.png

Сподели другаде

mishoval,извинявай но в две последователни мнения си противоречиш - казваш,че два дяла са ти напълно достатъчни,а после - че имаш информация,която не искаш да губиш.По-добре си направи още един дял или използвай някой стар хард за такива експерименти. Ако искаш мога да ти продам един. :)

Колко място имаш на другият дял(този с ХР) - можеш ли да прехвърлиш там част от онези 100 GB,а останалите да запишеш на дискове(еднократни или презаписваеми)?

Сподели другаде

За жалост не съм особено запознат с boot схемата на Windows Vista/7. Доколкото си спомням имаше конкретен инструмент с команден интерфейс, но на този етап не мога да кажа нищо конкретно. Nicky по принцип мисля, че беше по-наясно с тази процедура. Дано се появи скоро.
Сподели другаде

mishoval,извинявай но в две последователни мнения си противоречиш - казваш,че два дяла са ти напълно достатъчни,а после - че имаш информация,която не искаш да губиш.По-добре си направи още един дял или използвай някой стар хард за такива експерименти. Ако искаш мога да ти продам един. :)

Колко място имаш на другият дял(този с ХР) - можеш ли да прехвърлиш там част от онези 100 GB,а останалите да запишеш на дискове(еднократни или презаписваеми)?

Диск С - 30 G, Д - 130G.

За жалост не съм особено запознат с boot схемата на Windows Vista/7. Доколкото си спомням имаше конкретен инструмент с команден интерфейс, но на този етап не мога да кажа нищо конкретно. Nicky по принцип мисля, че беше по-наясно с тази процедура. Дано се появи скоро.

Виж каква идея ми дадоха в един друг форум:" Слагаш диска на XP, отиваш на repair, пишеш fixmbr. После рестарт, влизаш в XP и триеш ръчно файловете на 7мицата. ". Не зная дали да го пробвам, да не омажа целия комп барабар с ХР-то!

Сподели другаде

Диск С - 30 G, Д - 130G.

Виж каква идея ми дадоха в един друг форум:" Слагаш диска на XP, отиваш на repair, пишеш fixmbr. После рестарт, влизаш в XP и триеш ръчно файловете на 7мицата. ". Не зная дали да го пробвам, да не омажа целия комп барабар с ХР-то!

Чети тука и може би ще се оправиш. http://support.microsoft.com/kb/289022

Сподели другаде

1. Стартираш от инсталационния диск на Windows XP.

2. Избираш опцията Recovery Console. (ако е самоделка от тези дето не искат сериен номер, може да не се появи)

3. Пишеш "fdisk /mbr" (без кавичките)

4. Рестартираш

ПС: МАЙ fixmbr и fdisk /mbr бяха едно и също, ама ще излъжа...

Сподели другаде

1. Стартираш от инсталационния диск на Windows XP.

2. Избираш опцията Recovery Console. (ако е самоделка от тези дето не искат сериен номер, може да не се появи)

3. Пишеш "fdisk /mbr" (без кавичките)

4. Рестартираш

ПС: МАЙ fixmbr и fdisk /mbr бяха едно и също, ама ще излъжа...

Не съм го правил, но мога да дам мнение, че по този начин ще стане. Просто няма къде другаде да се запишат лоудърите на виста.

Само три уточнениея. Преди всичко трябва да се увериш, че дялът на XP е активен (fixboot трябва да се погрижи в противен случай). Вярната команда е fixmbr. Другата, която върши същото е за DOS/FreeDOS/Windows9x. Ако не стане само с нея е хубаво от конзолата за поправка да се изпълни fixboot. Последно в c:\boot.ini трябва да имаш само един ред за сегашната инсталация на XP. Другите ги трий. С тези инструкции можеш да разкараш всеки друг windows.

Сподели другаде