mishoval Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 С последния релиийз на Уиндоус 7 съм/ вероятния RTM?/, инсталиран на диск Д, а на диск С съм си запазил верния ХР. Как мога да деинсталирам Уиндоус 7, без да форматирам диск Д ? Ще бъда благодарен, ако някой даде съвет! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 С последния релиийз на Уиндоус 7 съм/ вероятния RTM?/, инсталиран на диск Д, а на диск С съм си запазил верния ХР. Как мога да деинсталирам Уиндоус 7, без да форматирам диск Д ? Ще бъда благодарен, ако някой даде съвет!Не ти ли харесва новият уиндоус? Само два дяла ли имаш - C и D? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Юли 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Не ти ли харесва новият уиндоус? Само два дяла ли имаш - C и D? Харесва ми, но ще изчакам финала с читав активатор. Дотогава ще си остана с ХР, но искам да махна 7 -цата.Да, само 2 дяла имам и са ми напълно достатъчни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Харесва ми, но ще изчакам финала с читав активатор. Дотогава ще си остана с ХР, но искам да махна 7 -цата.Да, само 2 дяла имам и са ми напълно достатъчни.И в D имаш ли важни неща, колко са ти големи дяловете? Не знам дали като заредиш уиндоус ХР дали ще може да изтриеш седмицата от D или да вземеш инсталационният диск с ХР и с него да изтриеш дял D и после да го създадеш пак... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Юли 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2009 И в D имаш ли важни неща, колко са ти големи дяловете? Не знам дали като заредиш уиндоус ХР дали ще може да изтриеш седмицата от D или да вземеш инсталационният диск с ХР и с него да изтриеш дял D и после да го създадеш пак...То много по-лесно е да форматирам Д, но не искам да го правя, ще загубя около 100G информация, която няма къде да прехвърля, за да я запазя. Точно там ми е проблема - да запазя информацията в Д и да махна само Уиндоуса. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 То много по-лесно е да форматирам Д, но не искам да го правя, ще загубя около 100G информация, която няма къде да прехвърля, за да я запазя. Точно там ми е проблема - да запазя информацията в Д и да махна само Уиндоуса.Тогава като заредиш Windows XP изтрий папките на Windows 7 в D (WINDOWS, Program Files, My Documents). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 А хубавата кашичка с boot записите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Юли 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2009 А хубавата кашичка с boot записите?Night Raven, с нетърпение чаках да се включиш! Някаква идея по казуса? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 А хубавата кашичка с boot записите?Ще трябва да се редактира нещо. Но дори и така да остане ще го пита всеки път кой да зареди и това е. После като изтриеш папките може тук да редактираш: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 mishoval,извинявай но в две последователни мнения си противоречиш - казваш,че два дяла са ти напълно достатъчни,а после - че имаш информация,която не искаш да губиш.По-добре си направи още един дял или използвай някой стар хард за такива експерименти. Ако искаш мога да ти продам един. Колко място имаш на другият дял(този с ХР) - можеш ли да прехвърлиш там част от онези 100 GB,а останалите да запишеш на дискове(еднократни или презаписваеми)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 За жалост не съм особено запознат с boot схемата на Windows Vista/7. Доколкото си спомням имаше конкретен инструмент с команден интерфейс, но на този етап не мога да кажа нищо конкретно. Nicky по принцип мисля, че беше по-наясно с тази процедура. Дано се появи скоро. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mishoval Публикувано Юли 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2009 mishoval,извинявай но в две последователни мнения си противоречиш - казваш,че два дяла са ти напълно достатъчни,а после - че имаш информация,която не искаш да губиш.По-добре си направи още един дял или използвай някой стар хард за такива експерименти. Ако искаш мога да ти продам един. Колко място имаш на другият дял(този с ХР) - можеш ли да прехвърлиш там част от онези 100 GB,а останалите да запишеш на дискове(еднократни или презаписваеми)?Диск С - 30 G, Д - 130G. За жалост не съм особено запознат с boot схемата на Windows Vista/7. Доколкото си спомням имаше конкретен инструмент с команден интерфейс, но на този етап не мога да кажа нищо конкретно. Nicky по принцип мисля, че беше по-наясно с тази процедура. Дано се появи скоро. Виж каква идея ми дадоха в един друг форум:" Слагаш диска на XP, отиваш на repair, пишеш fixmbr. После рестарт, влизаш в XP и триеш ръчно файловете на 7мицата. ". Не зная дали да го пробвам, да не омажа целия комп барабар с ХР-то! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Диск С - 30 G, Д - 130G. Виж каква идея ми дадоха в един друг форум:" Слагаш диска на XP, отиваш на repair, пишеш fixmbr. После рестарт, влизаш в XP и триеш ръчно файловете на 7мицата. ". Не зная дали да го пробвам, да не омажа целия комп барабар с ХР-то!Чети тука и може би ще се оправиш. http://support.microsoft.com/kb/289022 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 1. Стартираш от инсталационния диск на Windows XP.2. Избираш опцията Recovery Console. (ако е самоделка от тези дето не искат сериен номер, може да не се появи)3. Пишеш "fdisk /mbr" (без кавичките)4. Рестартираш ПС: МАЙ fixmbr и fdisk /mbr бяха едно и също, ама ще излъжа... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 1. Стартираш от инсталационния диск на Windows XP.2. Избираш опцията Recovery Console. (ако е самоделка от тези дето не искат сериен номер, може да не се появи)3. Пишеш "fdisk /mbr" (без кавичките)4. Рестартираш ПС: МАЙ fixmbr и fdisk /mbr бяха едно и също, ама ще излъжа...Не съм го правил, но мога да дам мнение, че по този начин ще стане. Просто няма къде другаде да се запишат лоудърите на виста. Само три уточнениея. Преди всичко трябва да се увериш, че дялът на XP е активен (fixboot трябва да се погрижи в противен случай). Вярната команда е fixmbr. Другата, която върши същото е за DOS/FreeDOS/Windows9x. Ако не стане само с нея е хубаво от конзолата за поправка да се изпълни fixboot. Последно в c:\boot.ini трябва да имаш само един ред за сегашната инсталация на XP. Другите ги трий. С тези инструкции можеш да разкараш всеки друг windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост