Cutie Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Здравейте! Бих искала да ми препоръчате програма, за рязане на нежелани сцени, или реклами от клип. Търсих в интернет, но намирам резултати, за такива програми, които всъщност, не изрязват, това което искам да го премахна, а го запаметяват, като отделен клип. А това не ми върши работа. Има ли въобще такава програма? Трябва ми предимно за avi, или ако е възможно и за flv файлове. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Не виждам какъв е проблемът да получиш крайния резултат като втори файл. Това не е текстов документ, че да го отвориш, да си направиш промени и да кликнеш бутон Save.За AVI файлове мога да ти предложа VirtualDub и това ръководство. На практика от оригиналния вадиш всички части, които ти трябват, след което ги обединяваш в 1 файл.С FLV може да се получи, ако се извлекато видео и аудио потоците от файла, обединят се в AVI и се повтори процедурата. За целта ще ти трябва и FLV Extract. Имай предвид, че тя изисква версия на Microsoft .NET Framework 2.0 или по-нова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Cutie Публикувано Юли 20, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Пробвах с VirtualDub, но защо като отворя avi файл, ми изписва тази грешка . Странното е, че ми се изписва само, отваряйки avi файла, който съм записала с VLC player-а (например предаване). Ако отворя филм, няма никакви проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Така е, защото не си направила AVI файл с най-удачните за него видео и аудио потоци. Опитай тогава VirtualDub-MPEG2 и/или VirtualDubMod. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
netscan Публикувано Юли 21, 2009 Report Share Публикувано Юли 21, 2009 Здравейте! Бих искала да ми препоръчате програма, за рязане на нежелани сцени, или реклами от клип. Търсих в интернет, но намирам резултати, за такива програми, които всъщност, не изрязват, това което искам да го премахна, а го запаметяват, като отделен клип. А това не ми върши работа. Има ли въобще такава програма? Трябва ми предимно за avi, или ако е възможно и за flv файлове. Благодаря предварително! Опитай със SolveigMM Video Splitter! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Cutie Публикувано Юли 22, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 22, 2009 Здравей отново, Night_Raven! Пробвах с програмата VirtualDub-MPEG2, отваря ми файла... избирам кое да изрежа, и в момента, в който се опитам да го запаметя ми излиза това . :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ratef Публикувано Юли 24, 2009 Report Share Публикувано Юли 24, 2009 Здравейте, ще си позволя да ти отговоря вместо него, дано няма нищо против. Не става защото файла, който се опитваш да изрежеш не е AVI, а е MPG. Не можеш да го режеш директно, трябва да го прекомпресираш. Избираш Видео -- Режим пълна обработка -- Компресия и от там вече си избираш нужния кодек, обикновено се ползуват DivX или XviD, и двата имат много настройки и калкулатор, с който можеш да си изчислиш желания размер, след като си махнала ненужното. За директно рязане на MPG можеш да ползуваш MPEG Video Wizard http://www.womble.com/ но тя е платена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ratef Публикувано Юли 24, 2009 Report Share Публикувано Юли 24, 2009 FLV Extract много ми помогна, не знаех за него та си играех да ги обръщам в AVI предварително. А има ли подобно за ASF, намерих нещо, но не мога да се оправя какво точно трябва да се напише. http://www.boutell.com/asftopipe/ Какви ли не конвертори пробвах, но всички или блокират или след това има разминаване между звук и картина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 27, 2009 Report Share Публикувано Юли 27, 2009 Ако не ти се конвертира, можеш да опиташ VideoReDo, но е платена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юни 26, 2010 Report Share Публикувано Юни 26, 2010 Здравейте! И аз търся такава програма.В момента ровя из softpedia.com - повечето програми от този род са demo,trial и т.н. Временно инсталирах една,наречена Machete3.5 - някой ако знае нейна безплатна алтернатива? Искам да избегна горните досадни съобщение за грешен изходен формат. И предпочитам програмата да не изисква инсталиране на допълнителни неща като framework например - между другото някой ако може да ми разясни последното(framework) само заради шареният интерфейс ли е нужно или има и друга функция? Евентуално може и програмата да е за линукс - не разбирам много от линукс,от програми за линукс - още по-малко,но мога да чета и горе-долу разбирам английски. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wsar Публикувано Юни 26, 2010 Report Share Публикувано Юни 26, 2010 Здравейте! Бих искала да ми препоръчате програма, за рязане на нежелани сцени, или реклами от клип. Търсих в интернет, но намирам резултати, за такива програми, които всъщност, не изрязват, това което искам да го премахна, а го запаметяват, като отделен клип. А това не ми върши работа. Има ли въобще такава програма? Трябва ми предимно за avi, или ако е възможно и за flv файлове. Благодаря предварително! За елементарно рязане на кадри, добавяне на преходи и други подбни за .AVI си използваш Windows Movie Maker, която би трябвало да си ти е налична в ОС. С .FLV са малко по-сложни нещата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 27, 2010 Report Share Публикувано Юни 27, 2010 Универсална програма за изрязване на части от видео файлове няма. За AVI може да се използва VirtualDubMod. За MPEG-1 и MPEG-2 не се сещам безплатна програма за изрязване. VideoReDo (линк има в предния ми коментар) е наистина добра, но е платена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Юни 27, 2010 Report Share Публикувано Юни 27, 2010 За изрязване и не само. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Юни 28, 2010 Report Share Публикувано Юни 28, 2010 Опитай със SolveigMM Video Splitter!И аз я ползвам и съм мнооого доволвн. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост