alex95sv Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Такааа... Преди пробвах да ъпгрейдна от хп на виста... и естествено опит бе неуспешен, защото вистата искаше да се инсталирва на C:\(10ГБ място ) а ОС ми е на E:\ ... И след неуспешния опит преинсталирах, защото вистата ми беше прецакала компа. След преинсталацията:1. Всеки път ме пита да избирам ОС - и двете са XP и двете са едни и същи2. Всеки път иска да прави DiskCheck преди да ми отвори логон скрийн-а3. Ако се опитам да вляза в C:\ - C:\ is not accessible. The file or directory is corrupted and unreadable.Та, какво да правя... нямам вирус, ясно е че от ъпгрейда.. И не иска да форматира, или да провери дяла за грешки. Пише на File System че е RAW Благодаря ви предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Не е само от ъпгрейда! Самото преинсталиране не е направено както трябва!Слагай диска с Windows-а и почвай наново да преинсталираш и като стигнеш до момента в който да избираш диска на който да се инсталира триеш всички дялове и ги правиш наново, след което си избираш дял С: и инсталираш на него с пълен формат!Като го направиш пиши дали го има още проблема! п.с.Съветвам те да преинсталираш наново понеже си писал че си правил сега преинсталацията! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Юли 20, 2009 Report Share Публикувано Юли 20, 2009 Това с избора на две операционни системи можеш да го реши.Като промениш boot.ini файла,по дава начина може да го достигнеш.Най лесния е като знаеш къде е инсталирана ОС,отваряш Му Computer и горе в адрес бара пишеш "Е:/boot.ini".Ще ти отвори с notepad файла редактираш го да пише само една ОС.Запиши го и не трябва да те пита повече за две ОСнещо такова трябва да пише след редакцията ти:[boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect А C: дяла го пробвай да го форматираш,Прочети как да го форматираш П.с.Но ако питаш мене послушай съвета на @plamen74.72, като преди това прочетеш как се прави преинсталация на PC.Всичко друго може и да задълбочи проблема Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост