Jump to content

C:\ is not accessible

alex95sv

Препоръчан пост

Такааа... Преди пробвах да ъпгрейдна от хп на виста... и естествено опит бе неуспешен, защото вистата искаше да се инсталирва на C:\(10ГБ място :crosseyes1: ) а ОС ми е на E:\ ... И след неуспешния опит преинсталирах, защото вистата ми беше прецакала компа. След преинсталацията:

1. Всеки път ме пита да избирам ОС - и двете са XP и двете са едни и същи

2. Всеки път иска да прави DiskCheck преди да ми отвори логон скрийн-а

3. Ако се опитам да вляза в C:\ - C:\ is not accessible. The file or directory is corrupted and unreadable.

Та, какво да правя... нямам вирус, ясно е че от ъпгрейда.. И не иска да форматира, или да провери дяла за грешки. Пише на File System че е RAW :crosseyes1:

Благодаря ви предварително :)

Сподели другаде

Не е само от ъпгрейда! Самото преинсталиране не е направено както трябва!

Слагай диска с Windows-а и почвай наново да преинсталираш и като стигнеш до момента в който да избираш диска на който да се инсталира триеш всички дялове и ги правиш наново, след което си избираш дял С: и инсталираш на него с пълен формат!

Като го направиш пиши дали го има още проблема!

п.с.Съветвам те да преинсталираш наново понеже си писал че си правил сега преинсталацията!

Сподели другаде

Това с избора на две операционни системи можеш да го реши.Като промениш boot.ini файла,по дава начина може да го достигнеш.Най лесния е като знаеш къде е инсталирана ОС,отваряш Му Computer и горе в адрес бара пишеш "Е:/boot.ini".Ще ти отвори с notepad файла редактираш го да пише само една ОС.Запиши го и не трябва да те пита повече за две ОС

нещо такова трябва да пише след редакцията ти:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

А C: дяла го пробвай да го форматираш,

Прочети как да го форматираш

П.с.Но ако питаш мене послушай съвета на @plamen74.72, като преди това прочетеш как се прави преинсталация на PC.Всичко друго може и да задълбочи проблема

Сподели другаде