Jump to content

Въпрос за стената на Windows и BitComet

Препоръчан пост

Вчера като се опитах да тегля от торентите ми се появи съощение, че има проблем с порта, който ползва Биткомет (0,7). Отидох в настройки, зададох Избери случаен порт и се появи ново съобщение, че стената на Windows е блокирала Биткомет. Деблокирах я и всичко тръгна нормално. Изтеглих филм. Днес, обаче, като пускам компютъра и проверявам какво става в Биткомет филма го няма. Не съм го трила от там, никой не е пипал компютъра снощи след мен и днес аз го включих. Филма си стои в папката, в която е свален, но го няма в Биткомет. МИСТЕРИЯ! Някой наясно ли е как маже да стане това?

Как мога да проверя какво е блокирала стената, защото имам чувстото, че в момента Биткомет отново не работи?

Сподели другаде

Как може да стане това не знам. Може би BitComet има настройка да трие автоматично завършилите задачи, но това е просто гадаене. Не ползвам BitComet и не мога да кажа със сигурност.

А иначе BitComet добавена ли е в изключенията на защитната стена?

Сподели другаде

Как може да стане това не знам. Може би BitComet има настройка да трие автоматично завършилите задачи, но това е просто гадаене. Не ползвам BitComet и не мога да кажа със сигурност.

А иначе BitComet добавена ли е в изключенията на защитната стена?

Не съм правила настройки в BitComet да трие автоматично завършилите задачи, всичко е по подразбиране.

В изключенията на защитната стена BitComet е добавена, но с порт, различен от този, който беше зададен в настройките. Промених го и за сега нямам проблем с данлоуд и ъплоуд. Нямам обяснения защо защитната стена беше блокирала BitComet, при условие, че работя с него от две години без проблем...

Все пак искам да попитам следното:

В Опера насочих торентите да се свалят чрез BitComet, но ако пак започне да ми прави проблеми как мога да направя така, че торент задачите отново да се свалят с вградения в Опера BitTorrent.

Благодаря!

Сподели другаде

В общи линии би трябвало да е достатъчно да включиш вградения в Opera торент клиент: отваряш нов подпрозорец (tab), за адрес пишеш opera:config, кликаш BitTorrent, слагаш отметка срещу Enable, кликаш Save и рестартираш Opera.
Сподели другаде