Jump to content

Проблем с намиране на мрежова карта

ven300

Препоръчан пост

Здравейте.Вдигам темата заради поредния син екран :crosseyes1:

Докато вървеше като ракета днес изведнъж пак зацикли на windows при включване на компа,и така и така не успях да влезна...Опитах в safe mod не стана!Пробвах проверка на HDD с Hiren't boot cd но зацикли на CD-drive not found!Опитах преинсталация но след формата се показа син екран с този надпис

http://storage3.album.bg/5f0/%D0%A1%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00005_d4b63_16491367.jpg

почвам да се отчайвам вече,затова помагайте плс.. :'(

Сподели другаде

• Отговори 34
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Паметта тествана ли е дали е в изправност? Кабелите в кутията добре ли са свързани?

Паметта е ОК.Остават кабелите.Напълно е възможно да съм объркал нещо ама като не знам къде точно е проблема :crosseyes1: Последния път като го чистих бях разкачил всички кабели,но преди това ги снимах,за да няма обърквация кой къде е...Но от тогава почна да ми прави номера.Няколко пъти го отварях и проверявах и уж всичко е ок,но..Ако трябва пак да го отворя?

Сподели другаде

Паметта е ОК.Остават кабелите.Напълно е възможно да съм объркал нещо ама като не знам къде точно е проблема :crosseyes1: Последния път като го чистих бях разкачил всички кабели,но преди това ги снимах,за да няма обърквация кой къде е...Но от тогава почна да ми прави номера.Няколко пъти го отварях и проверявах и уж всичко е ок,но..Ако трябва пак да го отворя?

И при мен се е случвало да се появи същият екран, но причината беше в софтуера (Ashampoo Firewall).

Сподели другаде

Не толкова да видиш дали кабелите са свързан където трябва, а дали са свързани добре.

Под това, че паметта е наред, разбирам, че е тествана с DOS версия на Memtest86 или Memtest86+. Ако е така и тестът се е "въртял" поне 2-3 часа и не е имало грешки, тогава добре.

Сподели другаде

Ето какво се случи при опита ми за инсталиране на windows proffesional XP SP3

http://storage3.album.bg/413/%D0%A1%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00010_9f901_16500948.jpg

А най интересното е,че win 7 се инсталира без проблем на отделен дял.Единствено направи chkdsk

След малко ще направя проверка на паметта с memtest както ме посъветва Night_Raven

Сподели другаде

Под преинсталация на Windows XP имах предвид чрез стартиращ се (boot) диск. Това, което виждам, не прилича на такова.

Boot disc е..попрочетох тук там за тази грешка и отких това http://support.microsoft.com/kb/311755

Този проблем може да възникне, ако инсталационната програма не може да комуникира с CD-ROM устройството.

До тук добре..Започнах да следвам стъпките обаче конзолата не ми отвори regedit.exe

:(

Сподели другаде

Здравейте.Вдигам темата заради поредния син екран :crosseyes1:

Докато вървеше като ракета днес изведнъж пак зацикли на windows при включване на компа,и така и така не успях да влезна...Опитах в safe mod не стана!Пробвах проверка на HDD с Hiren't boot cd но зацикли на CD-drive not found!Опитах преинсталация но след формата се показа син екран с този надпис

http://storage3.album.bg/5f0/%D0%A1%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00005_d4b63_16491367.jpg

почвам да се отчайвам вече,затова помагайте плс.. :'(

STOP 0x000000ED (UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME)

===ПРИЧИНА===

Смяна на дъно или драйвър, IDE кабели повредени или несъвместими, замяна на връзките на хард дисковете.

===ОБЯСНЕНИЕ===

Windows не може да достигне директорията със собствени файлове

Най-лесното и в повечето случай помага. Пишеш 000000xED в търсачката и ти изкарва доста инфо за грешката.

еdit: още инфо от google

Зарежда ce инсталационен диск на Windows XP и се преминава в Recovery конзолата.След това избираме конкретната инсталация на windows XP, с която имаме проблеми.След като сте получили достъп до конзолата въвеждаме :

chkdsk /r - тази команта може да отнеме "малко" време за да се изпълни.След нея :

fixboot - Потвърждава се с Y - това отнема секунда.

След цялата тази операция се рестартира компютъра.Това е !

Успех.

Сподели другаде

Тази грешка обикновено води до low level, главно поради наличието на лоши сектори.

Разбира се има и програми, които могат да фиксират(оправят) лошите сектори(примерно HDD Regenerator)

Лично за мен, този хард става ненадежден за съхраняване на важни данни...

Сподели другаде

STOP 0x000000ED (UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME)

===ПРИЧИНА===

Смяна на дъно или драйвър, IDE кабели повредени или несъвместими, замяна на връзките на хард дисковете.

===ОБЯСНЕНИЕ===

Windows не може да достигне директорията със собствени файлове

Най-лесното и в повечето случай помага. Пишеш 000000xED в търсачката и ти изкарва доста инфо за грешката.

еdit: още инфо от google

Зарежда ce инсталационен диск на Windows XP и се преминава в Recovery конзолата.След това избираме конкретната инсталация на windows XP, с която имаме проблеми.След като сте получили достъп до конзолата въвеждаме :

chkdsk /r - тази команта може да отнеме "малко" време за да се изпълни.След нея :

fixboot - Потвърждава се с Y - това отнема секунда.

След цялата тази операция се рестартира компютъра.Това е !

Успех.

Тази грешка обикновено води до low level, главно поради наличието на лоши сектори.

Разбира се има и програми, които могат да фиксират(оправят) лошите сектори(примерно HDD Regenerator)

Лично за мен, този хард става ненадежден за съхраняване на важни данни...

Благодаря Ви за информацията.Много се съмнявам в IDE кабелите,защото именно след едно почистване на компа започнаха странностите и съответно се стигна до тук!!!Тест на паметта с Hiren'ta не можах да пусна понеже зарежда до някъде и след това запецва на CD-Rom Drive not found

Ето шотче :(

Стартирал съм HDDregenerator вече над 7 часа и е поправил 184 Bad sectors,но също така има и доста празни полета без буквичката R,което означава че не са възтановени може би...Мисля да опитам с още някоя програма и в крайна сметка да направя LLF със надеждата да оправи скапаната механика..Най-лошото ще е,ако проблема е другаде и си губя времето напразно.

Сподели другаде

..Най-лошото ще е,ако проблема е другаде и си губя времето напразно.

Като толкова ти е ценно времето - води го на сервиз те да си губят времето!

А дали HDD Regenerator-a ще ти оправи лошите сектори, никой не знае, понеже един хард тръгне ли по тоя път - връщане назад няма!

В твоя случай, лошите сектори са доста, което допълнително може да усложни нещата и да не се постигне нужния ефект

Предложението ми (ако все още има такава възможност) е да си свалиш важната за теб информация и ....LLF

Успех! :thumbsup:

Сподели другаде

Като толкова ти е ценно времето - води го на сервиз те да си губят времето!

А дали HDD Regenerator-a ще ти оправи лошите сектори, никой не знае, понеже един хард тръгне ли по тоя път - връщане назад няма!

В твоя случай, лошите сектори са доста, което допълнително може да усложни нещата и да не се постигне нужния ефект

Предложението ми (ако все още има такава възможност) е да си свалиш важната за теб информация и ....LLF

Не става дума за важност на времето ми,а по-скоро дали не трябваше направо да направя LLF тъй като лошите сектори наистина са много :( Компа е предимно за игри и няма кой-знае колко ценна информация в диска.10-15 игри няколко програмки и тва е...

Сподели другаде

Щом като информацията на проблемния хард не е толкова ценна - LLF и то на пълен режим.

(предполагам си запознат, че при LLF, независимо от режима, който избереш - quick/full, информацията от всичките ти дялове, ще бъде изтрита!)

Сподели другаде