Jump to content

Връзка между два компа на XP

MeGa

Препоръчан пост

Всичко го правя както трябва, но не става без CCProxy . Преди бях го нагласил без CCProxy , но явно не сам запомнил как.Сега без CCProxy имам само скайпна на втория комп. Като пусна CCProxy от първия получавам интернет на втория ,но само за сайтове нз защо така.Нито Update-и мога да правя нито игри чрез интернет да играя.

Искам да попитам какво точно прави CCProxy .

На VPN-a на General има едно ИП нз дали трябва да го добавя по лан картите.Пробвал съм доста варианти но нз как да го направя.Шарето е на VPN-a и там под отметката за шарето съм избрал лан картата към втория комп.

Ако някой може да помогне да пише .

Сподели другаде

В тези теми се пише едно и също...

Мисля ,че проблема е в DNS-a, какъв ДНС трябва да поставя на ланкартата към 2рия комп ,защото не слагам,макар че сам пробвал няколко варианта.И какъв ДНС трябва да 2рия комп аз слагам както Gate-а 192.168.0.1 , то с него без него се тая ... :Д

Сподели другаде

hh мислиш ли , че на сам чел там...пробвал безкрай варианти немога да го оправя сам...

Нз преди как бях го направил но сам 99 % сигурен , че е възможно (1% ако нещо са направили от оператора ми но невярвам)

Сподели другаде

Имам чувството, че не четеш както трябва. Нещата са елементарни. Имаш 2 компютъра - един на който ти идва Интернет (базов) и втори на който също искаш да имаш Интернет. На първия (базовия) трябва да имаш две LAN карти. На едната ти идва Интернет, а другата посредством кроснат кабел се свързва с LAN картата на втория компютър.

От там нататъка всичко е описано в статиите, които съм посочил по-горе, няма смисъл да пълним форума с едни и същи неща, просто трябва да се чете внимателно и да се следват точно посочените стъпки.

Ако наистина не можеш да се оправиш сам, извикай някой, покажи му статиите и ако е малко навътре в нещата всичко ще тръгне.

Сподели другаде

Какви са ОС на компютрите , какви програми , антивирусни и защитни стени , ползваш ?В линка който ти е даден всичко е описано , би трябвало да имаш нет , ако изпълняваш инструкциите.Другото което евентуално може да провериш е кабела.Пробвай го другаде , дали всичко с него е наред.
Сподели другаде

На втория компютър сложи отметки на Obtain an IP address automatically както и на Obtain DNS server address automatically , рестартирай и виж дали ще има промяна.

http://store.picbg.net/pubpic/06/AC/e342043bf0b506ac.JPG

Иначе проксито е сървър, който се намира между твоя компютър и интернет. Когато настроиш някое приложение да ползва прокси, и когато то реши да се свърже с някой адрес в интернет, то ще се свърже с прокси сървъра, сървъра ще види заявката и ще я прати от негово име (IP) към търсения адрес. След като се върне отговор от адреса, той ще бъде върнат на проксито, а проксито ще го върне на компютъра (Приложението от което е започнало всичко). За адреса от интернет изглежда, че комуникира с прокси сървъра, а не с компютъря зад него.

Както и ти си забелязъл има някои ограничения с ползването на прокси сървър. Приложението за да работи с него, трябва да включва настройка за ползване на прокси, както е при интернет браузърите, но не всички приложения имат такива настройки. Както и прокси сървъра трябва да поддържа протокола на даденото приложиние. На теб ти трябва проксито да поддържа HTTP и SOCKS протоколи.

За приложенията които нямат опция за ползване на прокси, можеш да ползваш допълнителна програма с която ще пренасочиш трафика им към желаното прокси. Една от тези програми е Proxifier, но това не означава, че всичко минава гладко. Няма да ти давъм линк с лекарство понеже е забранено, но можеш да я намериш с Google. Ако решиш да я инсталираш и не можеш да се оправиш пиши, че сега ме помръзва да правя снимки.

Сподели другаде

harhal май ти си този, който не чете както тряба ...няма да те коментирам.

благодаря за инфото на nikikom .След като сложих Proxifier мисля ,че всичко е наред .Сега използвам и CCProxy на първия компютър и Proxifier на втория компютър.Без CCProxy Proxifier неможе да се connect-не към първия комп, затова използвам и двете програми .Незнам как бях го нагласил преди без никакви помощни програми може би са ме ограничили от оператора ,но сега ,ако всичко е наред както изглежда сам доволен :)

Сподели другаде

MeGa, MeGa! До сега съм направил няколко мрежи по начините, които са описани по-горе и всичко работи перфектно. Никакви проксита, никакви допълнителни сложнотии. Аз съм чел, когато е трябвало и затова при мен нещата стават, просто исках да ти спестя прокситата, но проблема си е твой. Като си изчел всичко, явно нищо не си разбрал. Бъди жив и здрав!
Сподели другаде

MeGa, MeGa! До сега съм направил няколко мрежи по начините, които са описани по-горе и всичко работи перфектно. Никакви проксита, никакви допълнителни сложнотии. Аз съм чел, когато е трябвало и затова при мен нещата стават, просто исках да ти спестя прокситата, но проблема си е твой. Като си изчел всичко, явно нищо не си разбрал. Бъди жив и здрав!

harharl , harhal ... има разлика от доставчик до доставчик мойто дете...

Сподели другаде