-TEN4O- Публикувано Октомври 25, 2009 Report Share Публикувано Октомври 25, 2009 On 10/25/2009 at 3:30 PM, fRednik написа: @ TEN4O. Благодаря за идеята, опитах, обаче - пак същото, съвсем същото. И в SafeMode не се отваря. Някаква друга идея? Вероятно има начин да се редактира някой конфиг.файл? Активният линк беше за колегата който иска визуален даулоуд статусбар. За твоя проблем предполагам единственото решение е да деинсталираш Файърфокс (самия браузър) и да почистиш всички следи от него ръчно в тези три места.(C:\Program Files\Mozilla Firefox ) (C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla ) (C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Application Data\Mozilla) под (username) имам придвид твоя акаунт.След това почистваш с CCleaner и инсталираш наново-бих рестартирал преди да почистя с CCleaner. Общо взето адоните на Файърфокс са и основната й слабост а пък съвсем без тях трябва да си признаем че е гола вода. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
fRednik Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 On 10/25/2009 at 3:57 PM, -TEN4O- написа: За твоя проблем предполагам единственото решение е да деинсталираш Файърфокс (самия браузър) и да почистиш всички следи от него ръчно в тези три места.(C:\Program Files\Mozilla Firefox ) (C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla ) (C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Application Data\Mozilla) под (username) имам придвид твоя акаунт.След това почистваш с CCleaner и инсталираш наново-бих рестартирал преди да почистя с CCleaner.... Не бих се поколебал да го направя, ако не се стархувах, че така ще загубя доста голямата вече библиотека, създадена с адона Zotero. Знам къде са й файловете, мога да ги копирам на безопасно място, но после дали ще се възстановят, и то в изходния си вид. И ред! Какво би казал по въпроса? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Здравейте. И аз съм с Мозила и въпросът ми е следния. Защо когато отворя една интернет страница и ми товари процесора от 31-67%. С Мозила 3.5.4 съм, с Windows Xp на 2 дни инсталация. Когато прелиствам дадена страница и насича много лошо. Деинсталирах Мозила и нищо не стана, Service Pack 3 сложих и нищо. Моля, ако някой се досещюа за нещо да ми каже. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 On 10/30/2009 at 6:58 AM, coojoe_213 написа: Здравейте. И аз съм с Мозила и въпросът ми е следния. Защо когато отворя една интернет страница и ми товари процесора от 31-67%. С Мозила 3.5.4 съм, с Windows Xp на 2 дни инсталация. Когато прелиствам дадена страница и насича много лошо. Деинсталирах Мозила и нищо не стана, Service Pack 3 сложих и нищо. Моля, ако някой се досещюа за нещо да ми каже.Отвори някой текстов сайт без реклами (напр http://internet.mon.bg/ ) и провери натоварването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Здравей. Когато отворих тази страница нямаше никакво натоварване... нито процесора отчете нещо, а и като въртя скрола си върви гладко. Имаш нещо впредвид ли.П.С. --- В софтвизия не виждам реклама, но и тук ми насича. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 On 10/30/2009 at 8:45 AM, coojoe_213 написа: Здравей. Когато отворих тази страница нямаше никакво натоварване... нито процесора отчете нещо, а и като въртя скрола си върви гладко. Имаш нещо впредвид ли.П.С. --- В софтвизия не виждам реклама, но и тук ми насича.Влез в Control Panel -> Add/Remove Programs и виж дали имаш инсталиран Adobe Flash Player; ако имаш - деинсталирай го. След това си инсталирай последната версия от сайта на Adobe. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 И аз подобно натоварване съм забелязал на страниците на Zamunda и Arena, както и насичане. Бях с версии 3.0.7 и 3.5.3 на един лаптоп HP. На настолния компютър, на посочените станици и с FF 3.0.15 пак има известно натоварване (не винаги) но поне не насича. С IE8, също не насича, но пак натоварването на процесора си е пак към 50-60%. За разлика от 2-та посочени браузера, при Opera, при включено плавно превъртане, страницата се движи гладко и без излишно натоварване. При IE8 и FF, плавното превъртане не е никога плавно, ами с прекъсвания. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 On 10/30/2009 at 8:53 AM, panevdd написа: Влез в Control Panel -> Add/Remove Programs и виж дали имаш инсталиран Adobe Flash Player; ако имаш - деинсталирай го. След това си инсталирай последната версия от сайта на Adobe.Явно не е флаш плеара проблема, защото все още е налице проблема. Бях с IE и го смених с Мозила точно поради тази причина/товаренето/. Сега явно и с тоя браузър ще трябва да се разделя, щом Операта била по добра т.е. не товари и не сече.Аз даже нямам грам обяснение как една страница може да товари толкова процесора, колкото една игра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
-TEN4O- Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 On 10/30/2009 at 6:50 AM, fRednik написа: Не бих се поколебал да го направя, ако не се стархувах, че така ще загубя доста голямата вече библиотека, създадена с адона Zotero. Знам къде са й файловете, мога да ги копирам на безопасно място, но после дали ще се възстановят, и то в изходния си вид. И ред! Какво би казал по въпроса?Доколкото четох тук Zotero предлага създаване на акаунт и синхронизация на данни. Ако нямаш такъв единственото което ти остава е да пробваш по предложеният от теб начин.Пък при чистата инсталация да си правиш редовен бакъп с MozBackup. On 10/30/2009 at 10:26 AM, coojoe_213 написа: Явно не е флаш плеара проблема, защото все още е налице проблема. Бях с IE и го смених с Мозила точно поради тази причина/товаренето/. Сега явно и с тоя браузър ще трябва да се разделя, щом Операта била по добра т.е. не товари и не сече.Аз даже нямам грам обяснение как една страница може да товари толкова процесора, колкото една игра. Ми недейте я ползва гола Мозилата сложете NoScript и разрешавайте когато решите и/или отделни елементи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 (Редактиран) @coojoe_213 - ако решиш да тестваш с Opera, пробвай първо с портативната версия, та ако нещо не ти хареса, лесно да я махнеш... Не че и с инсталационната не е лесно, де... Щом си се върнал на XP, значи със седмицата нещо не сте се спогодили (проблема с яркостта на дисплея и бързото падане на батерията)... @-TEN4O- - с NoScript, AdBlock и FlashBlock, натоварване с FF на посочените страници пак си има (поне при мене)... Важи с особена сила за страници с голяма дължина и много шаващи емоут-икони... Редактиран Октомври 30, 2009 от draco_volans Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 На всички ли ви вдига процесора Мозилата /които сте нея/ или сме един-двама. За тоя скрип, който казваш... може да ми обясниш малко повече, тъй като незнам нито за какво служи, нито какво е /добавка, програма/ и фактически каква му е функцията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 NoScript е Ad-on към лисицата за блокиране на Java-скриптове в страниците, които зареждаш. Много от тези скриптове са картинки, реклами и бутончета, които влизат в състава на страницата. На някои опасни страници, скриптовете са и зловреден код, който използва слаби места в браузера ти, за да предизвика инфекция. С NoScript, при зареждането на всяка нова страница, скриптовете са ти блокирани по подразбиране. Ти сам можеш да избереш кои от тях да позволиш и кои не. За мен това е много полезно. Позволява ми само с едно движение да блокирам почти всички банери на коя да е страница, за да не ме дразнят с натрапчивите си реклами... Примерно, като отворя страницата на Zаmunda с IE8... и направо ослепявам от банери и глупости. С FF и NoScript, страницата става гола като пушка и практически няма никакви банери и реклами. С NoScript се работи много лесно. Пробвай и сам ще видиш за какво става въпрос... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 И аз имам проблем Мозилата. Отворих Фейсбуук и на главната снимка на профила ми натиснах десен бутон и после "Блокиране на изображения от ..." и снимката и някои други снимки изчезнаха. Как да го оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 С какво си го блокирал? С AdBlock Plus ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Оправих го от настройките. Благодаря за бързото отзоваване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост