finalista Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Имам wireless рутер TP-LINK TL-WR542G, който получава интернет от BTK ADSL Modem.Въпросът ми е, как да сложа парола, така че съседите, да не могат да ми отнемат от трафика ?Мерси ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SHERIFA Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Guide-а е за Ports Forwarding, но виждам меню "Security", откъдето най-вероятно ще се намира подменю "Change Password", от там ясно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
finalista Публикувано Юли 12, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Guide-а е за Ports Forwarding, но виждам меню "Security", откъдето най-вероятно ще се намира подменю "Change Password", от там ясно.Там пише, че преди Port Forwarding, трябва да имам статичен IP адрес.Затова започвам да следвам инструкциите за постигане на Static IP Address .... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Guide-а е за Ports Forwarding, но виждам меню "Security", откъдето най-вероятно ще се намира подменю "Change Password", от там ясно. ¦•••SHERIFA•••¦, говориш определено глупости! Виж какво иска човека и после говори относно Пренасочване на порта!!!! Имам wireless рутер TP-LINK TL-WR542G, който получава интернет от BTK ADSL Modem.Въпросът ми е, как да сложа парола, така че съседите, да не могат да ми отнемат от трафика ?Мерси ! finalista, Отиди на страница 28 и нататък от инструкцията за твоя рутер и си активирай настройките за защита "Enable Wireless Security". Избери си един от начините на защита и си готов. Предлагам ти да погледнеш на страница 32 от упътването, как се прави WPA-PSK/WPA2-PSK с автоматични настройки. Остава ти само да въведеш паролата в PSK Passphrase и да направиш съответните настройки на лаптопа си. т.е. и той да е с WPA-PSK/WPA2-PSK и същата парола. За повече информация виж тези теми: чукни тук чукни тук Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
finalista Публикувано Юли 12, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 12, 2009 ...finalista, Отиди на страница 28 и нататък от инструкцията за твоя рутер и си активирай настройките за защита "Enable Wireless Security". Избери си един от начините на защита и си готов. Предлагам ти да погледнеш на страница 32 от упътването, как се прави WPA-PSK/WPA2-PSK с автоматични настройки. Остава ти само да въведеш паролата в PSK Passphrase и да направиш съответните настройки на лаптопа си. т.е. и той да е с WPA-PSK/WPA2-PSK и същата парола. За повече информация виж тези теми: чукни тук чукни тукДобре ....Започвам от стр.28 на инструкцията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Най-лесно(не и най-сигурно) се заключва Wireless.1. влизаш в рутера на меню Wireless>Wireless Settings2.Пишеш как да се казва мрежата ти в полето SSID 3.Слагаш отметка Enable Wireless Security4.Избираш от падащото меню WAP5.Избираш от менюто колко битов да е ключа6.Пишеш ключа в полето ,също така на един стикер и този стикер си го залепи на рутера отдолу.Ако случайно го забравиш,за да не налага да ресетнеш рутера наново7.Натискаш Save бутона.http://img190.imageshack.us/img190/7305/tplink.th.jpgСега когато сканираш за безжични мрежи с PC,щети излезе и твоята мрежа както сия кръстил и ще ти покаже че е заключена.Ако решиш да се канекнеш към нея ще ти поиска ключа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
finalista Публикувано Юли 12, 2009 Author Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Благодаря, стана чудесно !!!!с настройки:WPA-PSK/WPA2-PSK с автоматични настройки. PSK Passphrase = ******** Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Най-лесно(не и най-сигурно) се заключва Wireless.1. влизаш в рутера на меню Wireless>Wireless Settings2.Пишеш как да се казва мрежата ти в полето SSID 3.Слагаш отметка Enable Wireless Security4.Избираш от падащото меню WAP5.Избираш от менюто колко битов да е ключа6.Пишеш ключа в полето ,също така на един стикер и този стикер си го залепи на рутера отдолу.Ако случайно го забравиш,за да не налага да ресетнеш рутера наново7.Натискаш Save бутона.http://img190.imageshack.us/img190/7305/tplink.th.jpgСега когато сканираш за безжични мрежи с PC,щети излезе и твоята мрежа както сия кръстил и ще ти покаже че е заключена.Ако решиш да се канекнеш към нея ще ти поиска ключа. Браво! Лесно и достъпно но , ъъъъ, говориш за WAP, а показваш на примера WEP. За кое по-точно става въпрос? Ако иде реч за WEP, просто спирам дискусията с теб по темата! (Я ми кажи къде живееш, и ако си в София до час съм в мрежата ти... камо ли да ти тегля от трафика. С PDA съм вътре, а не с лаптоп....) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
help Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Браво! Лесно и достъпно но , ъъъъ, говориш за WAP, а показваш на примера WEP. За кое по-точно става въпрос? Ако иде реч за WEP, просто спирам дискусията с теб по темата! (Я ми кажи къде живееш, и ако си в София до час съм в мрежата ти... камо ли да ти тегля от трафика. С PDA съм вътре, а не с лаптоп....)Съжалявам грешката е моя,пише се WEP. П.с.Не живея никъде по София нито има намерение някога да живея в подобно населено място Живея си в дълбоката Индия и се чувствам добре.А за мен по-хубаво от кабела друго няма,безжични глупости не харесвам.Само на mikrotik изпълненията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Съжалявам грешката е моя,пише се WEP. П.с.Не живея никъде по София нито има намерение някога да живея в подобно населено място Живея си в дълбоката Индия и се чувствам добре.А за мен по-хубаво от кабела друго няма,безжични глупости не харесвам.Само на mikrotik изпълненията Я по-спокойно момчета, май лошото време ви изкарва от релси....Хубавото е, че и двамата искате да помогнете, няма значение кой ще го направи! P.S. help, добре е да има защита WEP отколкото нищо, тя е лесна и бърза за настройка, но много слаба като защита, вероятно това е искал да каже Lokoto... По- добре е да бъде с WAP и дори с WAP2 защита, особено в по-гъсто населено място. "Лошите си нямат работа и си я търсят постоянно" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SHERIFA Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 ¦•••SHERIFA•••¦, говориш определено глупости! Виж какво иска човека и после говори относно Пренасочване на порта!!!!Ъ-ъ-ъ... Guide-а е за Ports Forwarding, но виждам меню "Security", откъдето най-вероятно ще се намира подменю "Change Password", от там ясно. Ама whatever . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Юли 13, 2009 Report Share Публикувано Юли 13, 2009 Ъ-ъ-ъ... Ама whatever . Извинявай @¦•••SHERIFA•••¦, Но продължаваш да се проявяваш като неподготвен, въпреки това, че стана ясно, от какво точно се нуждае finalista, ти продължаваш да държиш на своето. Абсолютно не желая да се заяждам с теб, но е по-добре да не даваш никакво мнение, отколкото грешно и да въвеждаш в заблуждение останалите потребители. Аз вече съм ял "калая" за опитите ми да изразявам "комтетентно мнение" в този форум, затова и искам да те предпазя и теб от тази поразия.... P.S.Много, ама много съжалявам, че се налага да спамя тази хубава тема, но мое лично мнение е, че се налага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост